(Eet)gewoonten in Marokko

(Eet)gewoonten in Marokko

Als je een stedentrip naar Marrakech maakt, proef dan zeker één van de vele heerlijke gerechten. Het bekendste Marokkaanse gerecht is couscous. Echter, probeer ook een van de vele tajines. Dit zijn stoofpotjes die erg populair zijn onder de inwoners van Marokko. Deze tajines vind je vrijwel overal, in veel verschillende soorten. Krijg je de kans, ga dan zeker bij locals thuis eten. De tajines smaken nergens anders zo lekker.

eetgewoontes in marrakech
Couscous

De Marokkanen eten bij voorkeur thuis. De maaltijd is een belangrijk moment voor hun. De hoofdmaaltijd is vroeg in de middag. In de namiddag volgt een uitgebreide thee. Later in de avond komt een lichtere warme maaltijd. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij de Marokkanen. Er is dus een vrij grote kans dat je een keer uitgenodigd wordt bij iemand thuis om lekker te eten.
Marokko is een (gematigd) islamitisch land. Overdag wordt er niet gegeten en gedronken als de ramadan plaatsvindt. De meeste terrassen en restaurants zijn wel open voor toeristen. Echter, er wordt dan geen alcohol verkocht.

Beste periode om Marrakech te bezoeken

Wij adviseren je om een stedentrip naar Marrakech te boeken in de maanden van oktober tot en met mei. Als je in de zomer gaat, dan kan het erg heet worden. De temperaturen kunnen dan oplopen tot wel 45 graden. Omdat het zo heet kan worden, ligt tussen de middag alles stil. Vervolgens komt, rond een uur of 5, alles weer tot leven. De bevolking gaat dan naar buiten om te werken, boodschappen te doen of om een wandeling te maken. Tot ongeveer 21.00 uur is het vrij druk op straat. Zeker in toeristische gebieden kan het ’s avonds tot 24.00 uur druk op straat zijn. Veel Marokkanen werken ook op zaterdag. Als het ramadan is, is het rustiger op straat. Echter, na zonsondergang gaan wel veel mensen naar buiten.

Zin gekregen in een stedentrip naar Marrakech? Lees dan de pagina over Marrakech en wat je allemaal nog meer kunt doen tijdens een citytrip. Ook leuk: een rondreis langs de Koningssteden van Marokko.

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen