Stedentrip Marrakech

Stedentrips naar Marrakech

Vliegtickets & Hotels

Tours in Marrakech

Stedentrip Marrakech

In Marrakech valt zoveel te beleven dat het moeilijk is om te bepalen waar je moet beginnen. Als je een stedentrip naar Marrakech maakt, ga je natuurlijk naar Place Jemaa el Fna. Hier kun je kijken naar slangenbezweerders en acrobaten. Of luister hier naar muzikanten en verhalenvertellers. Laat hier je handen beschilderen met henna en proef de overheerlijke tomatensoep (harrira).

Maar tijdens je stedentrip naar Marrakech is het ook aan te raden om te gaan winkelen in de medina. Of wat dacht je van cultuur proeven in de oude paleizen en het ontdekken van het nachtleven. Ga zeker een keer lunchen in een hip restaurant in de Nieuwe Stad. En heb je het warm? Zoek dan verkoeling in een van de vele parken. Marrakech is een stad die je echt moet ervaren. Hieronder lees je, overzichtelijk per wijk, de mooiste bezienswaardigheden.

Medina-Noord

Je ogen, oren, neus en tong komen tijd te kort om alles in de medina van Marrakech te ervaren. Er is ontzettend veel te zien. Waarschijnlijk kom je tijdens je eerste dag van de stedentrip naar Marrakech bijna niet honderd meter ver. Geef jezelf de tijd om volop te genieten van de typische Arabische markt. Op de markt vind je veel handgemaakte kleden en tassen. Ook Marokkaanse sloffen, houtwerk en keramiek vind je hier in overvloed. In de souks zijn de oude ambachten nog volop in leven. Er is een souk van de wolververs, zadelmakers en timmerlieden.

Stedentrip Marrakech

Place Jemaa el Fna

Veel straatjes in Medina-Noord komen uit op het centrale plein. Echter, je kunt hier toch snel aan het dwalen komen. Als je de weg kwijt bent, kun je de weg vragen naar Jemaa el Fna. Er zijn altijd wel jongetjes die je, voor een klein bedrag, de weg willen wijzen. Place Jemaa el Fna is een van de grootste en bekendste pleinen van Noord-Afrika. Aan het begin van de avond komen hier veel verhalenvertellers, muzikanten en slangenbezweerders. Bij de vele eetstalletjes kun je lekker eten kopen. Wat dacht je van een heerlijke tomatensoep (harrira) of een stukje schapenkop. Op zomeravonden blijft het tot ’s nachts 2.00 uur druk op dit plein.

Wil je tijdens je stedentrip naar Marrakech genieten van kunst en cultuur? Ook dan zit je goed in de medina. Er worden veel exposities gehouden. Het is absoluut een aanrader om af en toe eens een galerie binnen te lopen. Om een goede indruk te krijgen van de Marokkaanse kunstvormen kun je naar het Musée de Marrakech en Medersa Ben Youssef. De meeste panden in de medina lijken klein. Echter, als je een kijkje achter de gevels waagt dan zie je vaak gigantische huizen.

Stedentrip Marrakech: Naar de Nieuwe Stad

Als je tijdens je stedentrip naar Marrakech het moderne Marokko wilt beleven, ga dan naar Guéliz en Hivernage. Deze wijken liggen buiten de oude stadsmuur. Ze zijn in het verleden aangelegd door de Fransen. De wijken Guéliz en Hivernage zijn overzichtelijk ingedeeld. De straten zijn breed, dit in tegenstelling tot de straatjes in de medina. In Guéliz en Hivernage zal je dan ook niet snel verdwalen.

Guéliz

Guéliz

Guéliz is een wijk dat de laatste jaren erg in trek is. Er is de afgelopen jaar veld geld geïnvesteerd in toerisme. Dat is hier goed te zien. De wijk is gemoderniseerd. Er komen steeds meer winkeltjes en restaurants. In deze wijk krijg je een goede indruk van het tegenwoordige Marokko. Guéliz is in trek bij de jongere Marokkanen vanwege het moderne karakter.

Een populaire ontmoetingsplaats voor de Marokkanen is het Place de la Liberté. Vanuit dit plein kom je terecht in de belangrijkste winkelstraat van Guéliz, Avenue Mohammed V. In de zijstraatjes van deze straat vind je veel leuke winkeltjes. Veel buitenlanders, die zich in Marrakech hebben gevestigd, hebben hier een winkeltje of galerie.

Hivernage is een oude Franse wijk die dichtbij Guéliz ligt. Het is een statige wijk. Anders dan in Guéliz speelt het leven zich hier minder op straat af. De inwoners van Hivernage spreken veel met elkaar af in de duurdere cafés en restaurants. Tegenwoordig staat Hivernage bekend vanwege de dure hotels en de dure uitgaansgelegenheden. Als je tijdens je stedentrip naar Marrakech nog wat over hebt, ga dan naar deze wijk. Regelmatig vind hier een optreden plaats van internationale dj’s. Hivernage is trouwens een uitstekende wijk om met de fiets te verkennen.

Medina-Zuid

Het zuidelijke deel van Medina is zo op het eerste oog een vrij normale wijk. Echter, je vindt hier veel terug van de rijke historie van Marrakech. Deze historie begon in de 11e eeuw. De stad was hét centrum van handel, religie en cultuur. Veel belangrijke sultans woonden hier. En dit is nu nog goed zichtbaar. Je vindt hier bijvoorbeeld de ruïnes van Paleis El Bahia, Les Tombes des Saadiens en Paleis el Badi. Ook het paleis van koning Mohammed VI staat in Medina-Zuid. Hier zie je trouwens niet zo veel van. Als de koning in de stad is, dan zie je overal de vlag uithangen.

Medina-Zuid

Medina-Zuid

Een groot gedeelte van de bezienswaardigheden is afgelopen jaren verloren gegaan. Verwacht tijdens je stedentrip naar Marrakech dan ook niet gigantische bouwwerken. De schoonheid van Marrakech zit in de details. Voorbeeld hiervan is de verzonken boomgaard in Paleis El Badi en het prachtige mozaïek in Paleis El Bahia. De afgelopen tientallen jaren zijn veel gebouwen hersteld. Het is, zoals bij de Saadi-tombes, vaak wel zoeken naar de ingang. De charme van de medina is dat je aan de andere kant van de muren veel pracht en praal te zien krijgt.

Ook Marrakech heeft een Joodse wijk. Net als veel andere Marokkaanse steden. De Joodse wijk in Marrakech is ontstaan in 1558. Tegenwoordig is het een gewone buurt met kleine winkels. De monumenten hier worden steeds meer bezocht door toeristen. Echter, je hoeft niet bang te zijn voor lange wachtrijen. Deze wijk heeft nog een vrij oud karakter.

Geniet tijdens je stedentrip naar Marrakech van een heerlijke lunch op Place des Ferblantiers. Het is aan te raden om buiten de stadsmuur ook goed om je heen te kijken. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op het Atlasgebergte.

Hotels in Marrakech

La Sultana

Luxe boetiekhotel, verscholen in de oude medina. Exclusief en chique hotel. Met spa, haman en zwembad. Lees verder…

Riad Zamzam

Veel zorg besteed aan de inrichting. Elke kamer heeft z’n eigen sfeer. Engelse eigenaren. Lees verder…

Riad le Coq Fou

Wordt gerund door een Italiaans stel en de vrolijke inrichting oogt eerder Frans dan Marrokaans. Lees verder…

Riad Assala

Aangenaam hotel. Voor de inrichting is gebruik gemaakt van handwerk uit de medina. Arabische sfeer. Lees verder…