Stedentrip Venetie

Stedentrips naar Venetië

Vliegtickets & Hotels

Tours in Venetië

Stedentrip Venetië

Venetië is een van de grootste bezienswaardigheid van Europa. Als je op stedentrip naar Venetië gaat, schrik dan niet van de drukte. In de rustige buurten van deze Italiaanse stad is de sfeer heel ontspannen met de gezellige pleintjes waar de lokale bevolking bijeenkomt voor een espresso.

Het meest bijzondere tijdens je stedentrip naar Venetië is de sfeer van de stad in zee. Je ziet overal kanalen met blauwgroen zeewater. Auto’s komen er niet. Het vervoer gaat allemaal over het water. Sommige hotels hebben een eigen steiger, maar meestal moet je wel een stukje lopen. Vanwege de kleine afstanden kan je alles goed lopend doen. Je kunt niet zonder plattegrond door de rustige wijken lopen. Deze plattegrond heb je echt nodig om op zoek te gaan naar een leuke wijnbar met goede hapjes. Ondanks dit is de charme van Venetië om lekker rond te lopen door de smalle straten. Je komt altijd wel op een mooi plein uit of je krijgt een doorkijkje op een kanaal.

Kunst bekijken tijdens je stedentrip naar Venetië

Stedentrip Venetië

Dogen-paleis

De enorme rijkdom aan kunst is gigantisch. Voor de liefhebbers van kunst is dit een reden om vaker een stedentrip naar Venetië te ondernemen. Je vindt schilderijen van beroemde meesters als Titiaan, Tintoretto, Veronese en Bellini in de San Marco-basiliek, het Dogen-paleis en de Accademia. Maar ook in enkele andere kerken die verspreid over Venetië liggen. Er zijn ook veel stadsgezichten te zien, waarop op te merken valt dat Venetië door de jaren heen weinig veranderd is.

Het interessante Guggenheim-museum is een aanrader om te bezoeken tijdens je stedentrip naar Venetië. Ook is het leuk om naar het mooie paleis aan het Canal Grande te gaan. Hier kun je zowel aan de kade als in de tuin goed verblijven. De verzameling van moderne kunst is goed.

Drukte tijdens je stedentrip Venetië

San-Marco-plein Venetië

San-Marco plein

Tijdens je eerste stedentrip naar Venetië kun je niet om het San Marco-plein heen. Een absolute must zijn de gouden mozaïeken van de San Marco-basiliek. Ga ook naar het museum. Hetzelfde geld eigenlijk voor het Dogen-paleis. Dit is het hart van de machtigste Europese staat in de Middeleeuwen. Je voel je hier klein door de gigantische schilderijen en versierde zalen.

Je moet in de rij staan om de San Marco-basiliek te bekijken. Ook bij het Dogen-paleis is het erg druk. Als je genoeg hebt van alle drukte raden we je aan om de rustige wijken van Venetië te gaan bezoeken. Dorsoduro is een aanrader.

Eilanden van Venetië

Murano Venetië

Murano

Als je voor de rust naar het eiland Murano gaat, dan moeten we je teleurstellen. Murano lijkt op Venetië in het klein. Ook zal het niet rustig zijn op het eiland Burano met zijn kleurrijke huizen en op Torcello met zijn mooie kerk en zijn heerlijk sfeertje. Later op de ochtend is het hier een drukte van jewelste met overvolle boten. Als je iets afwijkt van de doorgaande route naar het kerkplein op Burano en de kerk op Torcello, dan kom je weinig andere bezoekers tegen. Het met muren omringde begrafeniseiland San Michele is verreweg het rustigste eiland.

Stedentrip Venetië? Eet en restaurant tips!

Calle San Pantalon

Calle San Pantalon

In Italië is uit eten gaan een groot feest. Dit geldt niet zozeer vooreen stedentrip naar Venetië. Het eten en de rekening die je vervolgens krijgt laten te wensen over. Als je geld wilt besparen, dan kan je gaan voor een picknicklunch. Vooral rond het San Marco-plein, de Lista di Spagna en de Strada Nuova is dit leuk. Betaalbare, gezellige restaurants zijn daar moeilijk te vinden. Er zijn gelukkig ook wel cafeetjes en restaurants waar de prijzen redelijk te noemen zijn. Voor lekkere en betaalbare adresjes moet je de drukte vermijden. Betaalbare restaurantjes vind je bijvoorbeeld aan de Calle San Pantalon (San Croce), de Barbaria delle Tolle, de Via Garibaldi en de Fondamenta Nuove (Castello).

De drankjes zijn erg duur als je een stedentrip naar Venetië maakt. De historische adressen zijn het duurst, zoals café Florian en Harry’s bar. Je bent het goedkoopst uit door de koffie, net als de Italianen, aan de bar te gaan drinken. De prijzen op de terrassen aan het San Marco-plein zijn gigantisch. Dat verklaart dan ook de meestal lege terrassen.

Rustig slapen tijdens je stedentrip naar Venetië

Casa Cardinal Piazza

Casa Cardinal Piazza

Verreweg de meeste hotels liggen bij het station en Piazzale Roma, met zijn enorme parkeergarage. Ook in de drukste wijk, San Marco, zijn veel hotels te vinden. Je bent hier dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden. Maar zodra je de deur van het hotel uitstapt, sta je ook in de drukte. In de andere wijken van Venetië heb je een grotere kans op rust. Ook zal je in deze andere wijken meer het alledaagse Venetiaanse leven ervaren.

Als je een stedentrip naar Venetië maakt is een verblijf in juli en augustus het goedkoopste in de zomer. ’s Winters geldt dit voor november tot kerst en van januari tot carnaval. De hotels hanteren dure prijzen in de maanden van april tot juni en september en oktober. Sommige hotels hanteren het gehele jaar door dezelfde prijzen.

De kerkelijke herbergen, zoals Casa Cardinal Piazza, is een goedkoper alternatief. Deze is gevestigd in een stadspaleis en is voorzien van een prachtige tuin met goed verzorgde kamers. Je moet hier wel voor 22.30 uur binnen zijn. Je kunt ook overwegen om een appartement of huis te huren.

Hotels in Venetië

Do Pozzi

Rustige ligging aan een hofje. Lees verder…

Hotel Flora

Fraaie ligging aan het Canal Grande, met tuin en sfeervol interieur. Lees verder…

Pensione Seguso

De buurman van La Calcina ligt iets verder van het water en is wat eenvoudiger, maar zeker niet minder sfeervol. Lees verder…

Accademia Villa Maravege

Rustig gelegen in een doodlopende steeg aan een kanaal, sfeervol antiek ingerichte 17e eeuwse villa met tuin. Lees verder…