Stedentrip Londen

Stedentrips naar Londen

Vliegtickets & Hotels

Tours in Londen

Stedentrip Londen

De wereldstad Londen is een prachtige bestemming voor het maken van een stedentrip. Hier raak je niet snel uitgekeken. De miljoenenstad kent, naast de bekende bezienswaardigheden, ook enkele leuke wijken, zoals Highgate en Hampstead. De prachtige buitenhuizen en mooie parken, zoals Ham House en Dulwich Park zijn ook toppers. Maak, tijdens je stedentrip naar Londen, ook eens kennis met dit ‘andere Londen’.

Londen heeft in de loop van de tijd enkele verschillende dorpen aan de rand van de stad opgenomen. Ondanks dat ze opgenomen zijn bij de stad, zijn ze nog wel herkenbaar als dorp. Zo hebben deze ‘dorpjes’ nog hun de oude dorpsstraat met winkeltjes, tearooms en natuurlijk de pubs.

‘Groene’ stedentrip Londen

Stedentrip Londen

Kensington Roof Gardens

Centraal in Londen ligt Kensington. Deze middeleeuwse wijk is nu Londens chique winkelcentrum. Als je tijdens je stedentrip naar Londen door deze wijk loop t met de drukke winkelstraat, sla dan ook eens een van de zijstraatjes in. Hier vind je geen gigantische modezaken, maar hier ligt een groen buurtpleintje, een kwekerij en een tennisbaan. Aan Holland Park Road ligt Leighton House. Dit huis is vanaf 1864 gebouwd door de schilder Lord Leighton. Indrukwekkend zijn de kamers met kleurrijke Moorse tegels en Oosterse tapijten.

Prachtig is ook de ruim een halve hectare grote Kensington Roof Gardens. Deze tuinen bevinden zich op de zesde verdieping van het voormalige warenhuis Derry and Toms. Hier groeien bomen en in de Engelse bostuin stroomt een beekje met eenden en zelfs flamingo’s. Ook is hier een Spaanse tuin. Aan de zuidoever van de Thames, aan Lambeth Palace Road, kun je het Garden Museum bezoeken. Hier zijn diverse zeldzaamheden te zien op het gebied van tuinieren. Buiten bevindt zich een geometrisch aangelegde tuin.

Landhuizen en parken in Londen

Kenwood House Londen

Kenwood House

Al in de 19e eeuw trokken de rijke Londenaren naar het dorp Hampstead. Het plaatsje heeft weinig van zijn charme ingeleverd. Loop, tijdens je stedentrip naar Londen, maar eens door de achterafgelegen straatjes, zoals Well Walk en Flask Walk. Burgh House is een 18e-eeuws pand dat waarin het Hampstead Museum zit. Ook mooi is het 17e-eeuwse Fenton House met muziekinstrumenten en porselein.

Vergeet Hampstead Heath niet. Dit hellende park is zo’n 300 hectare groot. Vroeger groeide hier heide. Sinds begin vorige eeuw is het gebied voorzien van veel gras en bossen. Vanaf de 100 meter hoge Parliament Hill heb je een prachtig uitzicht op het centrum van Londen. Als je dan toch over de Heath wandelt, ga dan ook eens een bezoekje brengen aan Kenwood House. Dit landhuis is vrij bijzonder vanwege het boeiende interieur en vanwege de bijzondere schilderijencollectie. Hier zie je werken van bijvoorbeeld Van Dijck, Rembrandt, Vermeer en Frans Hals.

Bijzondere begraafplaats in Londen

Highgate Cemetery Londen

Highgate Cemetery

Highgate is een ander charmant Londens dorpje en ligt iets verder dan Hampstead. Als je tijdens je stedentrip naar Londen naar dit dorpje gaat is het aan te raden een rondleiding te volgen door de westelijke helft van Highgate Cemetery. Sinds 1839 hebben 60 man aan personeel de bloembedden van deze begraafplaats verzorgd. Tot na de Tweede Wereldoorlog het personeel niet voor het oprapen lag en cremeren in opkomst kwam. Het onderhoud werd steeds minder, hierdoor kregen de kleine boompjes kans om volwassen te worden.

De Friends of Highgate Cemetery hebben net op tijd de graven behoed voor verdere achteruitgang. Nu zie je er gebeeldhouwde engelen verscholen achter klimop. Of een Griekse zuil op sokkel omlijst door varens. Het kerkhof krijgt hierdoor een geheimzinnig karakter.

Dorpsstraten in Londen

Dulwich Park Londen

Dulwich Park

Tijdens je stedentrip naar Londen is het leuk om een dagtochtje te maken vanuit Londen. Volg eens een wandeling vanuit Walking Village Londen of loop door Pinner, met zijn omhooglopende High Street vol cafés en pubs.

Harrow-on-the-Hill is ook leuk vanwege het mooie uitzicht op Londen. Je vindt in dit dorpje de indrukwekkende gebouwen van Harrows public school. Als je door dit dorpje loopt zie je gegarandeerd jongens lopen met hun herkenbare blazers en hoedjes. Dulwich heeft ook een kenmerkende Engelse dorpsstraat. Je kunt hier de bekende Dulwich Picture Gallery bezoeken. Hier ligt een collectie uit de 17e en 18e eeuw van bijvoorbeeld Rembrandt, Ruysdael, Gainsborough en Rubens.

Tegenover de Gallery ligt Dulwich Park. Dit Victoriaanse park grenst aan een bos. De Walking Village Londen is een 7 kilometer lange wandeling die aan te raden is. Je kunt halverwege deze wandeling een uitstapje maken naar het Horniman Museum. Hier zijn de kleurrijke tuinen de moeite van het bekijken waard.

Langs de Thames

De Thames Londen

De Thames

Het is ook leuk om tijdens je stedentrip naar Londen te gaan fietsen langs de Thames. Een leuke weg loopt vanaf Putney Bridge tot aan Richmond. Richmond is ook al zo’n mooi dorpje, alhoewel het steeds meer begint te lijken op een provinciestadje. Voordeel van dit stadje is dat je er dezelfde winkels vindt als in het centrum. Echter, je hebt hier veel minder last van de drukte en het verkeer. Evenals Hampstead is Richmond ideaal om een paar dagen te verblijven.

Je kunt langs de Thames naar de befaamde botanische tuin Kew Gardens wandelen. Ten zuiden van Richmond liggen de dorpen Petersham en Ham. In Petersham zijn imponerende huizen te vinden uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Ham heeft een prachtig en groot dorpsplein (Ham Common). Hier wordt elke zondag cricket gespeeld. Rond dit plein liggen prachtige huizen, net als Ham Street. Volg Ham Street en je komt uit bij Ham House. Dit is een prachtig landhuis uit 1610. Rond dit landhuis ligt een mooie 17e-eeuwse tuin.

Fietsers en wandelaars kunnen met het pontje naar Marble Hill House, aan de overkant van de Thames. Dit huis is in 1724 gebouwd voor Henrietta Howard, de minnares van Koning George II. Via de Richmond Bridge keer je terug. Het hooggelegen en grote Richmond Park is Europa’s grootste stadspark. Dit 955 hectare grote park is ideaal voor het maken van een wandeling of een fietstocht als je een stedentrip naar Londen maakt.

Hotels in Londen

Riverside Hotel

Zeer smaakvol hotel met 20 ruime, mooie kamers. Het hotel heeft een mooie tuin met uitzicht op de Thames. Lees verder…

St Giles Classic Hotel

Het hotel ligt in het Londense West End, op minder dan 5 minuten lopen van het metrostation Tottenham Court. Lees verder…

Park Plaza Westminster Bridge

Tegenover de Houses of Parliament en de Big Ben, op de South Bank. Het is ook dicht bij de London Eye. Lees verder…

Hilton London Metropole

Met moderne recreatieclub en een executive lounge. Het hotel ligt op 15 minuten lopen van Oxford Street. Lees verder…