Stedentrip Oslo

Stedentrips naar Oslo

Vliegtickets & Hotels

Tours & Activiteiten in Oslo

Stedentrip Oslo

Ben je van plan om een stedentrip naar Oslo te gaan maken? Goede keuze! Er valt hier namelijk ontzettend veel te beleven. Natuurlijk wil je rondlopen op Aker Brygge, je wilt het Slottet bekijken en het Vigelandpark bezoeken. Maar als je een stedentrip naar Oslo maakt is het ook leuk om te wandelen langs de rivier de Akerselva.

En wat te denken van een zoektocht maken naar Scandinavisch design? Of een boottocht maken op de Oslofjord. Geniet ’s avonds van de heerlijke visgerechten en drink iets lekkers op een terrasje of stap een leuke bar binnen.

Stedentrip Oslo: Het Centrum en omgeving bezoeken

Rond het jaar 1000 is Oslo gesticht. Volgens de tradities is Oslo gesticht door een koning die Harald Hardråde heette. In de 12e eeuw heeft koning Håkon V de Akershus Festning laten bouwen. Dit om de stad Oslo te verdedigen. Tegenwoordig is het centrum van Oslo een grote mengeling van bouwstijlen, natuur en stad en van de mensen zelf. Als je tijdens je stedentrip naar Oslo gaat, dan zie je hier echt van alles door elkaar. Het is een stad van uitersten.

Stedentrip Oslo

Oslofjord

Vanaf een van de torens van het gemeentehuis kun je genieten van een prachtige uitzicht over de Oslofjord. Als je een stedentrip naar Oslo maakt, is het ook absoluut aan te raden om een boottochtje te maken naar een van de eilanden in de Oslofjord. Je kunt de veerboot nemen vanaf Vippetangen. Voor een dagtrip is het eiland Hovedøya goed geschikt.

Wandel eveneens over de boulevard bij Aker Brygge of bekijk de boten die hier aangemeerd zijn. In het centrum van Oslo staat eveneens het koninklijk paleis en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het oudste gedeelte van het centrum vind je aan de oostkant. Hier staan monumentale gebouwen, zoals de Domkirke.

Loop, tijdens je stedentrip naar Oslo, ook door Karl Johans gate. Dit is de Kalverstraat van Oslo. Het is een erg toeristische plek. Ten westen van het centrum ligt Bygdøy. Dit is een groot schiereiland. Dit schiereiland is goed te bereiken per bus of per boot. Ook bevinden zich hier de koninklijke stallen. Voor veel Noorse vips is dit een populaire plek om te wonen. Je kunt hier makkelijk een hele dag doorbrengen.

Frogner e.o.

Vigelandpark

Vigelandpark

Aan de westkant van Oslo ligt Frogner. Dit is een van de meest chique buurten van Oslo. Hier staan veel mooie huizen. Vroeger waren deze huizen voornamelijk bewoond door advocaten, artsen en eigenaren van fabrieken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk ambassades en kantoren die zich gevestigd hebben in deze mooie panden. Het Vigelandpark (Frognerpark) ligt eveneens in deze wijk. Dit park is het levenswerk van Gustav Vigeland. Je ziet hier ruim 200 beelden van brons, graniet en smeedijzer. Het zijn allemaal mensen. Wil je een prachtig uitzicht hebben over de stad? Ga dan naar het plateau bij de monoliet, midden in het park.

Majorstuen is een wijk dat deel uit maakt van Frogner. Je vind hier de meest dure winkels van Oslo. Ook staat hier het grote metrostation Majorstuen en er staan in dit gedeelte van Oslo veel prachtige huizen.

Wil je mooie villa’s bekijken uit de jaren tussen 1880 en 1920? Ga dan naar Fagerborg. Dit is een groene wijk vanwege de vele parken. Fagerborg heeft een centrale en rustige ligging. Om deze reden is het een populaire buurt om te wonen. Wandel door de buurt en geniet van de prachtige huizen.

Tussen het centrum van Oslo en Majorstuen in, ligt de wijk Homansbyen. Dit is een sterk ontwikkelde buurt. Je zou het nu wel het centrum van de rijke inwoners van Oslo kunnen noemen. De inwoners van de wijken Frogner en Fagerborg komen hier graag winkelen. Wil je gezellig en rustig winkelen? Ga dan naar Homansbyen in plaats van het centrum. Het centrum is erg toeristisch en daardoor vrij druk. Je vindt in Homansbyen veel winkels, boetiekjes en er zijn genoeg uitgaansmogelijkheden. Een prima plek dus om je te vermaken tijdens je stedentrip naar Oslo.

Grünerløkka en Grønland

Grünerløkka

Grünerløkka

Langs de rivier de Akerselva vind je veel mooie plekjes. Deze rivier verdeelt Oslo in twee delen: oost en west. Jaren geleden werden aan de oostkant van deze rivier huizen gebouwd voor arbeiders. De meer rijkere mensen woonden aan de westkant van de rivier. Je ziet langs de rivier zo af en toe nog oude fabrieksgebouwen. Tegenwoordig hebben ze de functie van kantoor of woning. De oude fabrieksgebouwen zijn populair onder de Noren. De Noorse publieke omroep heeft hier bijvoorbeeld de studio’s voor het plaatselijke nieuws.

Een van die oude arbeidersbuurten is Grünerløkka. Tegenwoordig is dit een hippe wijk waar je veel restaurantjes, cafés, winkels en uitgaansmogelijkheden vindt. Het is een van de oudste stadsdelen van Oslo. Na de Tweede Wereldoorlog hebben veel mensen Grünerløkka verlaten. Ze gingen in de nieuwe buitenwijken wonen. Voor die tijd waren deze buitenwijken erg lux. Grünerløkka is dus niet altijd een hippe buurt geweest. De wijk heeft een internationaal karakter. Je vindt er dan ook veel goede Indiase restaurants en winkels.

Verderop gelegen ligt de wijk Grønland. Deze wijk wordt ook wel ‘little Pakistan’ genoemd. Er wonen hier veel immigranten. Grønland was vroeger voor een groot gedeelte strand. De Akerselva stroomde hier namelijk in de zee. Het is tegenwoordig een kleurrijke verzameling van winkels, bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. Grønland is het multiculturele Oslo. Tijdens je stedentrip naar Oslo zul je hier weer een heel andere kant van Oslo te zien krijgen. Heel anders dan Frogner of Grünerløkka.

Hotels in Oslo

Anker Hotel

Goede locatie als je nieuwsgierig bent naar het centrum en Grünerlokka. Modern en licht interieur. Lees verder…

Saga Hotel

Boutique-achtig hotel. Het pand komt uit 1890. Authentieke elementen zijn mooi bewaard gebleven. Lees verder…

First Hotel Grims Grenka

Designhotel met modern interieur en relaxte sfeer. Enige designhotel in Oslo met vijf sterren. Lees verder…

Grand Hotel

Meest luxe hotel van Oslo. Hier verbleef Obama toen hij de Nobelprijs ontving. Overnachting in stijl. Lees verder…