Stedentrip San Francisco

Reizen naar San Francisco

Vliegtickets & Hotels

Tours in San Francisco

Stedentrip San Francisco

Een stedentrip naar San Francisco is een absolute aanrader. De stad wordt door velen gezien als de mooiste stad van de Verenigde Staten. San Francisco is een aantrekkelijke stad. Als je vanuit het oosten de stad binnen komt, rijd je over een 14 kilometer lange dubbeldeksbrug Bay Bridge. Vanuit het noorden bereik je de stad via de Golden Gate Bridge. Veel steden in Amerika zijn jaloers op San Francisco.

San Francisco is een stad waar veel verdraagzaamheid is richting andere mensen. Dit is hier eigenlijk ook wel nodig. San Francisco is een stad waar veel verschillende bevolkingsgroepen en culturen samensmelten. Sommige wijken van San Francisco zijn door de jaren heen hippe wijken geworden. Dit vanwege de grote economische groei. Deze wijken waren voorheen achterbuurten.

Klassieke stedentrip San Francisco

Stedentrip San Francisco

Kabeltrams

Als je een stedentrip naar San Francisco maakt, ga dan zeker een tochtje maken in een kabeltram die door de steile straatjes van de stad gaat. Of maak een wandeling over de Golden Gate Bridge. Ook populair is Pier 39, met zijn vele zeeleeuwen, en Lombard Street (de meest kronkelige straat ter wereld).

De kabeltrams van San Francisco zijn een absolute trekpleister van de stad. In 1947 was bijna besloten dat alle kabeltrams zouden verdwijnen uit San Francisco. Mevrouw Friedel Klussmann heeft hier een stokje voor gestoken. Ze heeft een actiegroep opgericht met als doel dat de laatste kabeltrams moesten blijven bestaan. En met succes. Nu rijden er nog ongeveer 40 trams over een 14 kilometer lang net.

Lombard Street

Lombard Street

Als je Lombard Street in rijdt met je huurauto lijkt het net een uitzichtpunt. Echter, het is wel degelijk een straat. Op een paar honderd meter straat kent deze straat 8 haarspeldbochten. Hiertussen liggen allemaal bloemenperkjes. Lombard Street is ’s werelds meest bochtige straat. Het stijgingspercentage ligt op 18 procent. Dit valt opzich wel mee. 2 blokken verder ligt namelijk de steilste straat van San Francisco, Filbert Street. Deze straat heeft een steigingspercentage van maar liefst 31 procent.

Wil je een prachtig uitzicht hebben, ga dan naar Hyde Street. Hier klimmen de kabeltrams naar boven en je ziet bovenaan deze straat Fisherman’s Wharf liggen, met Alcatraz op de achtergrond. Alcatraz is het gevangeniseiland waar Al Capone vier en half jaar

Alcatraz

Alcatraz

heeft gezeten. Het is een absolute aanrader om dit gevangeniseiland te bezoeken als je een stedentrip naar San Francisco maakt. Je komt de gevangenis binnen op dezelfde manier als de gevangenen zelf. Je krijgt een mooie indruk van het leven in de gevangenis aan de hand van een audiotour. Tot 1963 was het één van de best bewaakte gevangenissen van de VS.

Wat je natuurlijk ook niet mag missen tijdens je stedentrip naar San Francisco is de Golden Gate Bridge. Vanuit deze oranjerode brug heb je een mooi uitzicht over San Francisco Bay. Vaak verdwijnen de pijlers van deze brug in laaghangende bewolking. Dit geeft wel een prachtig plaatje. Golden Gate Bridge was de langste hangbrug ter wereld. Tegenwoordig niet meer, het is wel de bekendste en mooiste hangbrug ter wereld.

Pier 39

Pier 39

Fisherman’s Wharf is een plaats voor straatartiesten met veel musea en winkeltjes met souvenirs. Verwacht hier niet visserstaferelen en visgeuren. Fisherman’s Wharf is enorm populair bij de vele toeristen van over de gehele wereld. Je kunt hier lekker wat rondhangen. Het is eveneens een goede plek om San Francisco’s specialiteiten te ontdekken, zoals Dungeness-krabben, zeeslakken en kreeften. Op Pier 39 zitten inmiddels zo’n 300 zeeleeuwen te zonnen. In de winter zijn het er nog meer. Ook vind je op Pier 39 veel muzikanten, mimespelers, jongleurs en goochelaars.

Chinatown

Stockton Street is een straat in Chinatown met veel delicatessenwinkeltjes. In deze winkeltjes hangen pekingeenden in de etalage en krioelt het er van levende kikkers en schildpadden. Het is een drukke straat. Veel Chinezen kopen namelijk elke dag verse fruit en groente. Vooral op zaterdag is het hier een drukte van belang.

Chinatown

Chinatown

Ook in Portsmouth Square hangt een typisch Chinees sfeertje. ’s Morgens zie je hier veel Chinezen gymnastiekoefeningen doen. Later op de dag zitten de oudere Chinezen op de vele bankjes een krantje te lezen of een spelletje te spelen. Het is niet helemaal bekend hoeveel mensen er in Chinatown wonen. Echter, in het hele centrum van San Francisco wonen er zo’n 100.000.

Er zijn heel veel kleine restaurantjes in Chinatown. Het eten is goedkoop en gezond. Als je tijdens je stedentrip naar San Francisco gaat, is het een aanrader om je te laten rondleiden door Chinatown. Op die manier kom je net wat meer te weten over deze wijk, dan als je deze op eigen houtje gaat verkennen.

Grant Avenue is de hoofdstraat van Chinatown. Aan het begin van deze straat staat een met draken versierde poort. Deze poort is de ingang tot Chinatown. Aan beide kant van Grant Ave vind je vele winkeltjes met handdoeken, yin-en-yangbollen, versierde waaiers en vele andere souvenirs. Dit is ook de straat waar de meeste toeristen komen.

North Beach

Als je tijdens je stedentrip naar San Francisco de wijk North Beach gaat bezoeken, vliegen de Italiaanse woorden je om de oren. Deze buurt staat ook wel bekend als ‘Little Italy’. Vooral ’s avonds is dit een leuke wijk om te bezoeken. Het is er dan erg gezellig vanwege de cafeetjes en bars. Je kunt dan luisteren naar veel verschillende soorten muziek, zoals jazz, reggae, punk, rock en rap.

Washington Square

Washington Square

Het centrum van de wijk North Beach is Washington Square. Dit plein ligt vlak voor de St. Peter and Paul Church. Dit park met zijn vele bomen, banken en grasvelden trekt veel toeristen, daklozen, zonaanbidders en sportievelingen aan.

In The Beat Museum, een vroegere boekhandel, worden boeken en foto’s tentoongesteld over de beatgeneratie uit de jaren 50. Ook kun je hier films kijken over deze generatie. Deze beatgeneratie heeft een grote invloed gehad op de jongeren in de jaren 60 en 70.

Stedentrip San Francisco: De mooiste uitzichten, parken en stranden

Alamo Square

Alamo Square

Wil je tijdens je stedentrip naar San Francisco de stad eens vanuit een ander punt bekijken? Ga dan naar het Golden Gate Park, maak een wandeling langs de kust, of wandel vanaf de Twin Peaks. Je hebt een bijzonder uitzicht op San Francisco vanaf Alamo Square. Alamo Square ligt in een buurt met victoriaanse huizen.

Eigenlijk is Alamo Square een park met oude hoge bomen en groene grasvelden. Op Alamo Square maak je een van de mooiste foto’s van San Francisco: rijen oude victoriaanse huizen met trapopgang, erkers en verschillende kleuren gevels. En op de achtergrond de skyline met wolkenkrabbers en de piramide.

Golden Gate Park is een mooi park om heen te gaan op zondagen. Het oostelijk deel is dan afgesloten voor auto’s. Deze auto’s maken plaats voor fietsen, rolschaatsen en skateboards. Veel mensen zijn dan aan het jeu-de-boulen, boogschieten, tennissen of golfen. Vooral rond Hippie Hill in het zuidoosten is veel te doen.

Twin Peaks

Twin Peaks

Eveneens een aanrader om te gaan doen als je een stedentrip naar San Francisco maakt is om een wandeltocht te maken langs de Stille Oceaan. Je wandelt door de mooie natuur tussen scheve bomen en de ruwe rotskust met uitzicht op de Golden Gate Bridge. Volg de Coastal Trail richting China Beach. Dit is een ongerept strand in een kleine baai met uitzicht op zeeleeuwen en de Golden Gate Bridge.

Wat is er mooier dan je stedentrip naar San Francisco af te sluiten met een prachtig uitzicht op San Francisco. Vanaf Twin Peaks heb je een mooi uitzicht over de stad, de baai en de vele bruggen. Als je er tegen het einde van de dag naar toe gaat, zie je eerst de skyline van San Francisco en daarna zie je overal de lichtjes aan gaan. ’s Avonds lopen hier ook veel verliefde jongeren.

Hotels in San Francisco

The Ritz-Carlton

San Francisco’s chicste hotel in neoclassicistische stijl uit 1909. Binnenzwembad in kelder. Lees verder…

Orchard Garden

Milieubewust hotel waar bijna alles gemaakt is van gerecycled materiaal. Mooi hotel met daktuin. Lees verder…

Hyatt Regency

Net een piramide met zijn balkons aan zeventien etages en uitwendige liften. Centraal gelegen. Lees verder…

Hotel Diva

Union Square. Jonge hightechstijl. Computer op elke verdieping en Starbucks achter de receptie. Lees verder…