Stedentrip Dubai

Vakanties naar Dubai

Vliegtickets & Hotels in Dubai

Tours & Activiteiten

Stedentrip Dubai

Tijdens een stedentrip naar Dubai zal je van de ene in de andere verbazing vallen. Zo vind je er bijvoorbeeld een van de grootste skihallen ter wereld, terwijl het buiten meer dan 40 graden is. In Dubai komt de oosterse en westerse levensstijl samen. Ja kan tijdens je stedentrip naar Dubai niet om de enorme rijkdom heen, evenals de gigantische gebouwen in de stad, in de woestijn en zelfs in de zee.

Als je besluit op stedentrip naar Dubai te gaan moet je voor de tijd al een aantal keuzes maken. Waar wil je overnachten? In een hotel in de oude stad of er vlakbij, een modern hotel in de nieuwe WTC-wijk of kies je liever voor een luxe strandhotel op ongeveer 10 kilometer van de stad?

Ons advies is om, afhankelijk van de reisperiode een keuze te maken. Van juni tot en met september kan het overdag gemiddeld 42 graden worden. De luchtvochtigheid is dan ook hoog. Het is dan niet lekker om aan het strand te liggen. De zee is dan 37 graden, dus daar kun je ook niet echt verkoeling in zoeken. Van oktober tot april zijn de temperaturen aangenamer. In december en januari is het gemiddeld ongeveer 25 graden.

Dubai is beroemd om haar luxe winkelcentra, prachtige stranden en indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Bezoekers kunnen ook genieten van de vele waterparken, pretparken en musea in en rond de stad. Maar denk ook eens aan, dune bashing in de woestijn, skydiven, golfen en kamelen rijden. Dubai is de bestemming voor iedereen, van jong tot oud.

De Dubai top 10! Hier zijn tien, nee sorry, elf leuke dingen die je kunt doen als je in Dubai bent:

 1. Bezoek de Burj Khalifa.
  • De Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubai. Het gebouw is 828 meter hoog en telt 163 verdiepingen. Het werd in 2010 voltooid en is ontworpen door de Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill. De Burj Khalifa heeft een aantal records op zijn naam, zoals het hoogste gebouw ter wereld, het hoogste bewoonde gebouw ter wereld en het hoogste observatieplatform ter wereld op een hoogte van 555 meter. Het gebouw is ook het middelpunt van de stad en omvat hotels, kantoren, woningen, winkelcentra en parken. Bezoekers kunnen naar het observatieplatform boven op het gebouw gaan om een prachtig uitzicht over Dubai te krijgen. Echt een aanrader dus!
 2. Ga naar het Dubai Mall.
  • De Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld. Het winkelcentrum heeft meer dan 1200 winkels, waaronder allerlei bekende merken en luxe winkels. Het winkelcentrum heeft ook tal van restaurants, cafés en eetgelegenheden, evenals een grote bioscoop en een heel groot aquarium met duizenden tropische vissen. De Dubai Mall is ook het startpunt voor bezoekers die naar de Burj Khalifa willen gaan, omdat het direct aan het gebouw is gelegen. Het winkelcentrum trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en is een populaire bestemming voor toeristen en inwoners van Dubai. Houd je echt niet van shoppen, maar wil je wederhelft er echt naar toe, dan is het leuk te weten dat er naast het shoppen heel veel te doen is wat niets met shoppen te maken heeft.
 1. Ga naar het Dubai Fountain.
  • De Dubai Fountain is de grootste dansende fonteinenshow ter wereld. De fonteinen bevinden zich naast de Dubai Mall en zijn ontworpen door de beroemde fonteinenontwerper WET Design, die ook de fonteinen van het Bellagio Hotel in Las Vegas heeft ontworpen. De fonteinen zijn meer dan 500 meter lang en spuiten water tot wel 150 meter hoog. De show bevat meer dan 6.600 licht- en geluidseffecten en wordt opgevoerd tot muziek van verschillende stijlen, van klassiek tot pop. De show wordt elke avond om 20.00, 21.00 en 22.00 uur opgevoerd en trekt veel bezoekers die van het spektakel willen genieten. Ondanks dat het zo groot is, raden we zeker aan om op tijd te komen om een perfect uitzicht te hebben.
 1. Bezoek de Dubai Miracle Garden.
  • De Dubai Miracle Garden is een prachtige tuin in Dubai, een soort van Keukenhof maar dan zonder het oubollige karakter. De tuin werd in 2011 geopend en bevat meer dan 45 miljoen bloemen van verschillende soorten en kleuren. De tuin is ontworpen om het woestijnklimaat van Dubai te overwinnen en om te laten zien dat het mogelijk is om prachtige bloemen te laten groeien in een droge omgeving. De tuin bevat ook verschillende themagebieden, zoals een rozenperk, een kleurrijke vlindertuin en een groot vliegtuig gemaakt van bloemen. Bezoekers kunnen de tuin bewonderen en genieten van de prachtige bloemen en planten die er te zien zijn.
 1. Ga naar de Dubai Creek.
  • De Dubai Creek is een “klein” zoutwaterkanaal dat door de stad Dubai stroomt. Het is een belangrijke historische en culturele bezienswaardigheid van de stad en speelde een cruciale rol in de ontwikkeling en groei van Dubai. De Creek begint bij Ras al-Khaimah en stroomt via Dubai naar de Golf van Oman. Het is een populaire plek voor toeristen die willen genieten van het uitzicht op de oude stad en de moderne skyline van Dubai. Bezoekers kunnen ook een abra, een kleine boot, nemen om langs de oevers van de Creek te varen en de stad vanaf het water te bewonderen.
 1. Bezoek de Dubai Museum.
  • Het Dubai Museum is mooie bezienswaardigheid in de stad Dubai. Het museum is gehuisvest in de oude vesting Al-Fahidi Fort en geeft een overzicht van de rijke geschiedenis en culturele erfenis van Dubai. Het museum bevat oude artefacten, foto’s, kaarten en modellen die de ontwikkeling van Dubai vanaf de vroegste tijden tot heden laten zien. Bezoekers kunnen ook de oude woonwijken van Dubai bewonderen en leren over de traditionele levensstijl en culturele gebruiken van de inwoners van de stad. Het museum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Dubai.
 1. Ga naar het Wild Wadi Waterpark of een van de andere waterparken
  • Wild Wadi Waterpark het populairste waterpark van Dubai en is een leuke plek voor bezoekers van alle leeftijden. Het waterpark ligt vlak naast het Burj Al Arab en biedt tal van glijbanen, attracties en zwembaden om van te genieten. Het park heeft ook een aantal spectaculaire glijbanen, zoals de Jumeirah Sceirah, de hoogste vrije valglijbaan van het Midden-Oosten, en de Master Blaster, een unieke glijbaan die bezoekers door middel van waterstralen naar boven stuwt. Het park is een populaire bestemming voor gezinnen, omdat het een speciaal gebied heeft voor kinderen met kleine glijbanen en zwembaden. Bezoekers kunnen het waterpark het hele jaar door bezoeken, maar het is het leukst in de wintermaanden vanwege het aangename weer. Ga je toch in de wat warme maanden neem dan voor je kinderen niet alleen zonnebrandcrème mee, maar ook een watershirt met een hoge UV factor.
  • Er zijn meerdere waterparken in Dubai. Naast Wild Wadi Waterpark zijn er ook andere populaire waterparken, zoals het Aquaventure Waterpark en Yas Waterworld. Aquaventure Waterpark is gelegen naast het Atlantis The Palm Hotel en biedt tal van glijbanen, zwembaden en attracties. Het park heeft ook een unieke glijbaan genaamd The Leap of Faith, die bezoekers door een tunnel laat vallen en ze door een haaienbassin laat glijden. Yas Waterworld is een waterpark op het eiland Yas en biedt ook tal van glijbanen, zwembaden en attracties. Het park heeft ook een uniek thema dat geïnspireerd is op de traditionele Arabische verhalen van de djinns. Naast deze waterparken hebben veel hotels hun eigen zwembaden, zijn er kilometers aan strand en duizend en één activiteiten op en rond het water. Dus waterpret gegarandeerd in Dubai. Tenzij je natuurlijk net op één van die paar dagen in het jaar komt dat het regent.
 1. Dubai Aquarium en de Underwater Zoo.
  • Het Dubai Aquarium en de Underwater Zoo zijn twee populaire attracties in het Dubai Mall winkelcentrum. Het Dubai Aquarium is een groot aquarium met meer dan 10.000 tropische vissen van verschillende soorten en kleuren. Het aquarium heeft ook een unieke tunnel waardoor bezoekers onderwater kunnen lopen en de vissen van dichtbij kunnen bewonderen. De Underwater Zoo is een dierentuin die zich onderwater bevindt en dieren uit de zeeën en oceanen van de wereld laat zien. Bezoekers kunnen haaien, roggen, schildpadden en zelfs krokodillen van dichtbij zien en leren over hun leefgebieden en gewoonten. Beide attracties bieden een unieke en leerzame ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 1. Ga naar de Palm Jumeirah of één van de andere kunstmatige eilanden.
  • De Palm Jumeirah is een kunstmatige eilandengroep in de vorm van een palmboom voor de kust van  Dubai. Het eiland is ontworpen door de Nederlandse ingenieur Pieter Kramer en werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Van Oord. Het eiland bestaat uit een centrale kern, een krans van 17 takken en een cirkelvormige barrière die het eiland van de zee scheidt. Het eiland is meer dan 5 km lang en biedt ruimte aan tal van hotels, villa’s, appartementen, winkels, restaurants en andere voorzieningen. Het eiland is ook verbonden met het vasteland via een verkeersbrug en een monorail. Bezoekers kunnen naar het eiland gaan om van het prachtige uitzicht en de luxe voorzieningen te genieten.
  • Er zijn meer kunstmatige eilanden in Dubai. Naast de Palm Jumeirah zijn er ook de Palm Jebel Ali en de Palm Deira, die ook in de vorm van palmbomen zijn ontworpen. De Palm Jebel Ali is nog niet voltooid, maar zal uiteindelijk ruimte bieden aan ongeveer vijfhonderdduizend mensen. De Palm Deira is ook nog niet voltooid en zal uiteindelijk ruimte bieden aan ongeveer één miljoen mensen. Beide eilanden zullen luxe voorzieningen bieden, zoals hotels, villa’s, appartementen, winkels en restaurants. Ondanks dat ze nog onder constructie zijn, worden er regelmatig excursies gehouden naar de verschillende eilanden.
 1. Ga naar de Dubai Desert Conservation Reserve.
  • De Dubai Desert Conservation Reserve is een natuurreservaat in de woestijn van Dubai. Het reservaat is in 2002 geopend en biedt een unieke kans om de woestijn van dichtbij te bewonderen en te leren over haar flora en fauna. Het reservaat beslaat een oppervlakte van 225 vierkante kilometer en is het enige gecertificeerde reservaat in de Verenigde Arabische Emiraten. Het reservaat biedt een aantal leuke activiteiten, zoals dune bashing, kamelen rijden, vogelkijken en zelfs het bezoeken van een kleine dierentuin. Bezoekers kunnen er ook overnachten in luxe safaritenten en genieten van de prachtige woestijnomgeving.
 1. Bezoek Dubai Marina.
  • De Dubai Marina is een populair gebied in Dubai en staat bekend om zijn prachtige skyline en het uitgebreide aanbod aan restaurants, bars en winkels. De Dubai Marina is een kunstmatig meer dat is ontstaan door het zand van de zee te verwijderen. Het gebied is gelegen langs de kust van Dubai en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de skyline van de stad. De Dubai Marina is een populaire bestemming voor bezoekers van Dubai en biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden, zoals het Dubai Marina Mall, het Dubai Marina Yacht Club en het Dubai Marina Walk. 

Traditioneel Dubai

Bastakiya Dubai

Bastakiya

De wijk Bastakiya is een mooi stukje oud-Dubai en is het bezoeken waard tijdens het maken van een stedentrip naar Dubai. Deze wijk bevindt zich in Bur Dubai. Er zijn, in veel huizen met binnenplaatsen, kleine musea, galeries of café-restaurants ondergebracht. Aan de rand van de wijk Bastakiya ligt het prachtige Dubai-museum. Dit museum is gevestigd in een oud fort. Ondergronds is een afdeling waar beeldend een overzicht gegeven wordt van het ontstaan en de groei van Dubai.

Via de moskee loop je eenvoudig de bazaar van Bur Dubai in. Verderop is erg veel bedrijvigheid op het water te bekijken. Als je hier naar toe loopt, geniet dan ook van het uitzicht op de houten schepen en de moderne hoogbouw aan de overkant van het water.

Voordat je het water oversteekt kun je een bezoek brengen aan het Sjeik Saeed Al Maktoum House en het Heritage and Diving Village. In het Maktoum House hebben ze, in 30 kamers, een foto-expositie ondergebracht over het leven in Dubai. Het Heritage and Diving Village moet het voornamelijk hebben van de activiteiten met dans en muziek.

In Deira zijn het Heritage House en de Al Ahmadiya School een bezoekje waard tijdens je stedentrip naar Dubai. In de school wordt laten zien hoe het onderwijs zich heeft ontwikkeld tot moderne educatie. Het Heritage House is een ingericht woonhuis van een parelhandelaar.

Modern Dubai

Burj al Arab-hotel Dubai

Burj al Arab-hotel

Het nieuwe Dubai is onvermijdelijk als je een stedentrip naar Dubai maakt. Waar je je ook bevindt, je ziet altijd bouwplaatsen en geheel nieuwe gebouwen, voornamelijk hotels en kantoren. Bij het WTC, langs de Sheikh Zayed Road, staat het vol met hoge gebouwen. Jumeirah Emirates Towers en Dusit zijn de opvallendste hotels aan deze straat. Het eerstgenoemde hotel zit in één van de twee gigantisch hoge torens. Het Dusit-hotel is een vreemd gebouw in de vorm van een Thaise groet (twee handen tegen elkaar als een omgekeerde Y).

De Sheikh Zayed Road wordt in Dubai wel ‘The Strip’ genoemd. Dit vanwege de chique winkels, restaurants, bars en clubs bij de hotels. Opvallende hotels, die leuk zijn om te bekijken, bevinden zich eveneens langs het strand van Jumeirah. Groot bezienswaardigheid hier is het Burj al Arab-hotel. Je moet een afspraak maken om binnen een kijkje te kunnen nemen.

Alle kamers in dit hotel zijn suites met een verdieping erin. Je wordt er bediend door een eigen butler. Het diner is op de benedenverdieping. Het lijkt alsof je tijdens je diner onder water zit vanwege het aquarium rondom je. Het restaurant, bovenin het hotel, biedt een prachtig uitzicht over de kust en de palmeilanden.

Het Jumeirah Beach (buurhotel van Burj al Arab) is ook vrij apart. Het is een groot hotel in de vorm van een golf. Dit hotel biedt veel kinderfaciliteiten. Dus ga je met de gehele familie op stedentrip naar Dubai, dan is dit een aanrader. Het Madinat Jumeirah hotel is opgezet als een Arabisch dorpje.

Overige gigantische gebouwen die een bezienswaardigheid op zich is zijn bijvoorbeeld het paviljoen van de golfclub, de Twin Towers aan Dubai Creek en de Mall of the Emirates met de grote skihal. Een van de nieuwste toekomstige attracties liggen in de zee; de drie Palm Islands met hotels en luxe bungalows.

Dubai blijft zich uitbreiden

Stedentrip Dubai

The Palm

De oude stad wordt door de Dubai Creek in twee delen gedeeld. De Dubai Creek is een zijarm van de Arabische golf. 10 kilometer landinwaarts bloedt deze zijarm dood. Ten noorden van deze Dubai Creek ligt Deira, ten zuiden Bur Dubai.

De stad breid zich voornamelijk in zuidelijke richting flink uit. Zo is er veel nieuwbouw rond het World Trade Center, langs de kust van de Arabische Golf en in de zandvlaktes erachter. Waar je tijdens je stedentrip naar Dubai ook bent, overal staan gigantische bouwkranen. Als je na een paar jaar terugkomt, zal je je verbazen over wat er in die tussentijd allemaal bij gebouwd is.

Bij de haven van Jebel Ali wordt nog steeds gewerkt aan het Dubai Waterfront met The Palm Jumeirah. Dit zijn een aantal eilanden in zee, in de vorm van een palmboom. Een ander groot project, The World, eilanden in de vorm van de wereldkaart, vordert continu. De hoogste wolkenkrabber ter wereld is de 827 meter hoge Burj Dubai. Dit is een mooie bezienswaardigheid tijdens je stedentrip naar Dubai.

Winkelen tijdens je stedentrip naar Dubai

Soek van Bur Dubai

Soek van Bur Dubai

Je kunt, op veel plaatsen, prima winkelen tijdens je stedentrip naar Dubai. De meest originele winkellocaties zijn de overdekte markten (soeks) van Deira en Bur Dubai. In Bur Dubai ligt de soek aan het water. Je vindt hier voornamelijk winkeltjes met sjaals, kleding en schoenen. In Deira liggen verschillende soeks. Zo heb je er een vis-, vlees- en groentemarkt, die leuk zijn om te bekijken als je een stedentrip naar Dubai maakt. In de goudsoek vindt je veel sieradenwinkeltjes.

Een heel andere ervaring krijg je als je naar de nieuwe airconditioned malls gaat. Hier tref je voor een groot deel dezelfde winkelketens en merken aan al in Nederland. Om het winkelen te onderbreken kan je lekker uitrusten in een van de vele restaurants of lunchcafeetjes. Enkele voorbeelden van zulke grote winkelcentra zijn Deira City Centre Mall, Mall of the Emirates, BurJuman Centre, Wafi City Mall en de Mercato Mall.

Ontspannen tijdens je stedentrip naar Dubai

Jumeirah Beach Park Dubai

Jumeirah Beach Park

Verblijf je, tijdens je stedentrip naar Dubai, niet in een van de vele strandhotels. Maar wil je wel lekker genieten aan het strand, ga dan naar Jumeirah Beach Park. Je vindt, aan dit strand, een mooi parkje, kleedhokjes, een restaurantje en lekkere ligbedden.

Bij de meeste strandhotels kan je kiezen uit veel verschillende watersporten. Overige attracties in en rond Dubai zijn het waterpretpark Wild Wadi Park, Ski Dubai, de Dubai Creek and Golf Club en de Camel Racecourse waar in de winter en het voorjaar, op donderdag en vrijdag, kamelenraces gehouden worden. Dit zijn populaire races, evenals golf, tennis, autoracen, paardenrennen en rugby.

Ook leuk is het maken van een boottochtje op een ouderwetse houten boot, of je gaat mee met een woestijnsafari.

Nu we weten wat er te doen is in Dubai en waar we kunnen gaan slapen, misschien nog even een paar andere “leuke” fun facts uit Dubai.

 1. De Dubai Mono rail
  • De monorail in Dubai is een openbaar vervoersysteem dat wordt gebruikt om bezoekers naar de Palm Jumeirah eilandengroep te brengen. Het monorail systeem bestaat uit een lange trein die langs de kust van de Golf van Oman loopt en stopt bij verschillende stations op het eiland. Bezoekers kunnen gebruik maken van de monorail om van en naar het eiland te gaan en om de prachtige omgeving te bewonderen. Het monorail systeem is een snelle, gemakkelijke en comfortabele manier om naar de Palm Jumeirah te reizen en is een populaire bestemming voor bezoekers van Dubai.
 1. Taxi in Dubai
  • Er zijn verschillende manieren om een taxi te nemen in Dubai, afhankelijk van je wensen en behoeften. De meeste mensen kiezen ervoor om een taxi te nemen bij een van de vele taxi-standplaatsen in de stad, waar ze kunnen wachten tot er een taxi beschikbaar is. Taxichauffeurs zijn verplicht om een meter te gebruiken, dus de kosten zijn transparant en betaalbaar. Er zijn ook verschillende taxibedrijven in Dubai die bezoekers kunnen bellen om een taxi te reserveren. Dit kan handig zijn als je naar een specifieke bestemming wilt gaan en niet wilt wachten op een taxi bij een taxi-standplaats. Bezoekers kunnen ook gebruik maken van app-based taxi-services, zoals Careem en Uber, om een taxi te reserveren en te betalen via hun mobiele app.
 1. Veiligheid in Dubai
  • Dubai is een veilige stad en bezoekers kunnen er zonder problemen rondreizen. De autoriteiten in Dubai nemen de veiligheid van bezoekers en inwoners serieus en er zijn strenge veiligheidsmaatregelen in de stad om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt. Toch zijn er enkele dingen waar bezoekers rekening mee moeten houden om hun verblijf in Dubai zo veilig mogelijk te maken. Zo moeten ze bijvoorbeeld altijd oppassen voor zakkenrollen en andere vormen van criminaliteit en moeten ze altijd hun persoonlijke eigendommen in de gaten houden. Bezoekers moeten ook altijd de lokale wetten en gebruiken respecteren om problemen te voorkomen. Als je je aan deze regels houdt, zou je geen problemen moeten ondervinden tijdens je verblijf in Dubai.
 1. De vrijdag brunch in Dubai
  • De vrijdag brunch is een populaire activiteit in Dubai en wordt door veel hotels en restaurants aangeboden. De vrijdag brunch is een manier om te genieten van een uitgebreid ontbijt en lunch in één keer en om te socialiseren met vrienden en familie. Veel hotels en restaurants bieden verschillende soorten brunches aan, van een formeel buffet tot een informeel barbecuefeest. Bezoekers kunnen naar de vrijdag brunch gaan om te genieten van een uitgebreid en smakelijk maal en om de gezellige sfeer te proeven. De vrijdag brunch is een populaire activiteit voor bezoekers van Dubai en kan een leuke manier zijn om het weekend te beginnen.
 1. Super cars in Dubai
  • Dubai is een populaire bestemming voor liefhebbers van super cars en de stad is bekend om zijn uitstekende wegen en het grote aantal luxe super cars op de weg. In Dubai zijn veel mensen die van super cars houden en je zult waarschijnlijk veel van deze indrukwekkende voertuigen zien tijdens je bezoek aan de stad. Bezoekers kunnen naar de vele autoshows en evenementen in Dubai gaan om de nieuwste super cars te bewonderen. En waarom trek je niet even de stoute schoenen aan en wandel je één van de tientallen super car autohandelaren binnen om voor een paar minuten achter het stuur van een Ferrari, Lamborghini of Bugatti te klimmen. 
  • De politie van Dubai maakt ook gebruik van super cars voor verschillende doeleinden, zoals het patrouilleren van de stad en het aanhouden van verdachten. En nee dat is geen grap. De politie van Dubai heeft een uitgebreid aanbod aan super cars, waaronder de Bugatti Veyron, de Lamborghini Aventador en de Ferrari FF.

Genoeg te doen dus in Dubai en het klink allemaal heel leuk, maar zijn er dan ook dingen die je NIET moet doen in Dubai?

Er zijn enkele dingen die bezoekers niet moeten doen tijdens hun verblijf in Dubai om problemen te voorkomen. Hier zijn enkele voorbeelden van dingen die je niet moet doen in Dubai:

 1. Alcohol drinken in het openbaar: alcohol drinken is toegestaan in Dubai, maar alleen in bepaalde gebieden, zoals in hotels en bepaalde bars en restaurants. Het is verboden om alcohol te drinken in het openbaar, dus bezoekers moeten altijd oppassen en alleen alcohol drinken in toegestane gebieden.
 2. Inbreuk maken op de lokale wetten en gebruiken: Dubai heeft strenge wetten en gebruiken die bezoekers moeten respecteren. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet mag roken in openbare gebouwen, niet mag zoenen in het openbaar en geen drugs mag gebruiken. Als je je niet aan deze wetten houdt, kan dit leiden tot strafrechtelijke vervolging en zware boetes.
 3. Foto’s maken zonder toestemming: het is verboden om foto’s te maken van bepaalde gebouwen en gebieden in Dubai, zoals overheidsgebouwen, militaire installaties en religieuze plaatsen. Bezoekers moeten altijd toestemming vragen voordat je een foto maakt van een gebouw. Natuurlijk wordt je niet aangesproken als je een foto van de De Burj Khalifa maakt, maar denk echt heel goed na, voordat je lukraak foto’s van minder bekende gebouwen maakt.
 4. Zich ongepast kleden: Dubai is een conservatieve stad en bezoekers moeten er rekening mee houden dat ze zich ongepast kunnen kleden. Vrouwen moeten bijvoorbeeld hun schouders en knieën bedekken en mannen moeten zich netjes kleden. Dubai is geen Mallorca of Lloret de Mar!
 5. Homoseksualiteit: homoseksualiteit is verboden in Dubai, dus bezoekers moeten er voorzichtig mee zijn. Homoseksuele handelingen kunnen leiden tot ernstige straffen, dus bezoekers moeten er rekening mee houden. Maar als Gorden het kan, dan kunnen jullie het ook en hij woont immers als geruime tijd in Dubai zonder problemen.

Er valt natuurlijk nog veel meer over Dubai te vertellen, maar het is veel mooier om het zelf allemaal mee te maken, dus boek nu je reis en geniet van de stad die eigenlijk alleen in grote mensen dromen bestaat.

Hotels in Dubai

Park Hyatt Dubai Hotel

Sfeervol, in Moorse stijl gebouwd hotel tussen de jachthaven en de golfclub. Lees verder…

One and Only Royal Mirage

Prachtig hotel aan het strand bestaand uit drie delen. Lees verder…

Carlton Tower hotel

Viersterrenhotel aan de drukke weg langs het water in Deira. Centrale locatie. Lees verder…

Al Murooj Rotana hotel

Groot complex rond een binnentuin met een groot zwembad. Lees verder…