Stedentrip Granada

Stedentrips naar Granada

Vliegtickets & Hotels

Tours in Granada

Stedentrip Granada

Tijdens een stedentrip naar Granada ga je natuurlijk voor het Alhambra, de fraaie pleinen, het lekkere eten en de historische wijken. Maar de stad biedt nog meer.

Granada ligt in de bergen van Andalusië en heeft een rijke geschiedenis, een historisch centrum en een werkelijk schitterend landschap om van te genieten. Het Alhambra paleis (met de bijbehorende Generalife) is bovendien een must-see voor iedere bezoeker aan deze stad. Deze beroemde bezienswaardigheid bestaat uit een prachtig islamitisch gebouw dat werd gebouwd tijdens het Nasrid tijdperk en is te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het Alhambra is een must-see, maar het beste uitzicht heb je vanaf de top van de heuvel. Het Alhambra Paleis werd halverwege de 13e eeuw gebouwd door de Moorse heerser van Granada, ibn Nasr. Het is versierd met gebeeldhouwd stucwerk met Arabische inscripties. Het is omgeven door bossen. Het paleis heeft alle volgende heersers overleefd.

De kathedraal van Granada is daarnaast de op één na grootste kathedraal van Spanje. Het is een prachtig voorbeeld van gotische en renaissance stijl. Er staan knielende beeltenissen van vorsten en de bibliotheek van koningin Isabella I van Castilië. Er zijn rondleidingen beschikbaar om meer te weten te komen over de kathedraal. Je kunt gratis een audiogids krijgen.

Een bezoek aan het historische centrum van Granada is een van de beste ervaringen die je in deze UNESCO Werelderfgoedstad kunt opdoen. Het biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden, van kloosters tot paleizen en kerken. Er zijn tal van monumenten uit verschillende culturen en perioden te ontdekken, en de beste manier om ze te zien is door een officiële rondleiding te volgen. 

De beste manier om je rondleiding te beginnen is met een bezoek aan het Plaza Bib-Rambla. Dit plein was vroeger de ingang van de stad. Het heeft veel belangrijke historische gebeurtenissen meegemaakt, waaronder executies en stierengevechten. De Poort der Oren maakte ooit deel uit van het plein.

Granada Stedentrip

Kijk tijdens een vakantie in Granada ook af en toe omhoog

Een ander van de belangrijkste monumenten in het historische centrum van Granada is de kathedraal van Granada. De kathedraal was oorspronkelijk een moskee, maar werd na twee eeuwen bouwen omgebouwd tot een gotische kathedraal. De kathedraal heeft talrijke kapellen, waarvan sommige zijn gebouwd door kunstenaars uit Granada. Het heeft ook een prachtige trap die naar de bovenverdieping leidt. Er is ook een museum in het gebouw, en veel kunstwerken van Jose de Mora en Alonso Cano. In het museum bevindt zich ook het graf van Juan Ramirez, een beroemde kunstenaar die in Granada overleed.

Een andere populaire bezienswaardigheid in het historische centrum van Granada is de Alcaiceria Markt. Deze markt werd in 1518 gebouwd als handelshuis voor handelaren, en ook als huis van precisie voor maten en gewichten. Op de markt zijn ook tal van winkels die een verscheidenheid aan goederen aanbieden.

De Corral del Carbon de Granada is een indrukwekkend monument dat getuigt van de Nasrid periode van de stad. Het is een van de belangrijkste gebouwen uit die periode, en de plek is in zijn geheel bewaard gebleven op het Iberisch schiereiland. De Corral del Carbon werd gebruikt als opslagplaats voor graan en kolen, en het diende ook als openlucht komedietheater. Het gebouw wordt nu gebruikt voor culturele activiteiten in de stad, waaronder muziekrecitals en dansvoorstellingen.

Een bezoek aan het historische centrum van Granada geeft je ook de kans om de Basilica de San Juan de Dios te zien. Deze basiliek was het eerste klooster dat in Granada werd gebouwd na de christelijke herovering. De kerk heeft een prachtige gotische kloostergang, en er zijn interessante beelden van Jacobo Florentino. 

Albayzn Granada

De wijk Albayzn

Albayzn

Een bezoek aan de Albayzn in Granada is een prachtige manier om een kant van de stad te ontdekken die je anders misschien niet had gezien. Het is een traditionele Moorse wijk die een uniek perspectief op de stad biedt. Er zijn smalle kronkelende straatjes, witgekalkte huizen en schaduwrijke binnenplaatsen om te bewonderen. Je zult versteld staan van de schoonheid en charme van de wijk Albayzin.

De wijk Albayzin is een van de oudste wijken van Granada. Het was een Moorse wijk, maar na de Spaanse herovering in 1492 werden veel moskeeën verwoest. Veel van de moskeeën werden vervangen door kerken. Na de herovering nam de bevolking van Albaycin sterk af. Eind 18e en begin 19e eeuw werd de moderne Carmen gesmeed. Dit is een soort rustiek omheind huis met een tuin, fontein en een boomgaard.

Albayzin wordt beschouwd als de mooiste hoek van de stad. De wijk werd in 1984 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is een van de oudste wijken van Granada, en wordt beschouwd als het verlengstuk van het Alhambra. De straat Paseo de los Tristes is een van de meest iconische in Albayzin. Hij kruist de rivier Darro met verschillende historische bruggen. Het is ook een populaire straat voor de plaatselijke bevolking om te wandelen en te winkelen. Het is ook een van de populairste gebieden om een panoramisch uitzicht op het Alhambra te krijgen.

Een bezoek aan het Alhambra in Granada is een geweldige manier om een dag door te brengen. Deze UNESCO site is een van de meest bezochte attracties in Spanje. Het is een groot complex van gebouwen en binnenplaatsen. Het is een must see voor iedereen die het gebied bezoekt.

Het Alhambra is niet één gebouw, maar eerder een groot complex van gebouwen en binnenplaatsen. De belangrijkste attractie is het Alcazaba, een fort op een heuveltop. Alcazaba heeft een middeleeuwse uitstraling en biedt een fantastisch uitzicht over Granada. Alcazaba herbergt ook enkele van de meest indrukwekkende islamitische architectuur in Spanje. De Nasrid-dynastie regeerde over Granada tot 1492. Er is geen airconditioning in het Alhambra, dus in de zomer kan het er wat heet zijn. Als je echter in de lente of herfst komt, is het weer meestal vrij koel en zijn de tuinen zeer aangenaam.

Alhambra in Granada

Alhambra in Granada

De beste manier om het Alhambra te zien is met een rondleiding. Deze zijn te koop via derden of rechtstreeks via de officiële site. Een goede gids kan ook historische context en anekdotes geven.

In het Alhambra bevindt zich ook de Generalife. Deze tuin werd gebouwd in de jaren 1200. Het beschikt over prachtige bloemen, mooie tuinen en een mooie fontein. Het heeft ook een mooi uitzicht op de stad. De beste tijd om het Alhambra te bezoeken is in de vroege herfst of het late voorjaar. Je moet er ook rekening mee houden dat je ongeveer drie tot vier uur in het complex doorbrengt.

Granada is een geweldige bestemming voor toeristen, en heeft een uitgebreid aanbod aan culturele attracties. Enkele van de populairste attracties zijn het Alhambra, het Alcazaba en het Nasrid Paleis. Je kunt ook de Oude Joodse Wijk verkennen, met veel oude gebouwen die lijken op El Albaicin. Dit is een geweldig gebied om te verkennen, en de sfeer is zeer authentiek. Het is ook de thuisbasis van fantastische straatkunst. Je kunt in deze wijk ook een aantal geweldige tapasbars vinden.

Een andere bezienswaardigheid die je moet zien is de Alcaiceria. Dit was ooit de belangrijkste bazaar van Granada. De smalle straatjes zijn omzoomd met witgekalkte huizen, en er zijn een aantal winkels die Moors keramiek en ingewikkeld gesneden houten voorwerpen verkopen.

Granada Uitzicht

Een andere leuke optie is een bezoek aan de Aguadero Nature Classroom. Dit natuurcentrum heeft een uitstekende selectie beelden, en is een geweldige plek voor kinderen om over de natuur te leren. Je kunt ook de Cubillas de Granada bezoeken, een stuwmeer waar je kunt boogschieten, peddelsurfen, abseilen en vissen.

Je zult ook het Sacromonte Grotten Museum willen bezoeken. Dit museum toont het leven van mensen van 100 jaar geleden. Het heeft een groot aquarium en speciaal gecreëerde ruimtes voor dieren. Het museum herbergt ook een interessante collectie grotwoningen.

Als je geïnteresseerd bent in flamenco, kun je verschillende plaatsen vinden waar je voorstellingen kunt bekijken. Er zijn ook veel restaurants die dansvloeren hebben. Sommige plaatsen bieden zelfs maaltijden aan. Je kunt ook naar de Cueva de la Rocio gaan, waar een van de populairste flamencovoorstellingen is.

De stad Granada is bovendien een geweldige plek om in de herfst te bezoeken. Granada wordt omringd door bergen, en je kunt vanuit de stad de Sierra Nevada zien. Het is ook een populaire plaats voor wintersport. Het is erg heuvelachtig, dus het kan koud worden in de winter. In het voorjaar en de zomer is de stad echter meestal warm tot zeer warm.

Kortom, er is meer dan voldoende te doen, zien en beleven in deze Zuid-Spaanse stad. Een aantal van de beste en leukste hoogtepunten in Granada hebben wij alvast voor je op een rij gezet!

Kathedraal van Granada

We hebben het net al even kort over dit hoogtepunt gehad, maar de kathedraal van Granada mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan de stad. De kathedraal behoort tot een van de grootste kathedralen van Spanje. Hij is gebouwd in de renaissance en gotische stijl en werd gebouwd over een periode van bijna 200 jaar. Hij werd gebouwd bovenop de primaire moskee van Granada. Het heeft verschillende kapellen. Er zijn ook verschillende beelden in de kathedraal.

De kathedraal werd gebouwd na de verovering van Granada in 1492. Er waren veel veranderingen en wijzigingen tijdens het bouwproces. Het oorspronkelijke plan was om een gotisch bouwwerk met een gotische gevel te bouwen. Een pauselijke bul keurde echter de bouw van een Renaissance kathedraal goed. De architect die de leiding had over de bouw was Diego de Siloe. Hij werkte als beeldhouwer, timmerman en architect. Hij had zeventien opvolgende architecten die de bouw voortzetten. Zijn beste werk is de hoofddeur van de kathedraal. De deur is ontworpen met een deurklopper in het midden, en hij was verantwoordelijk voor het houtsnijwerk op de deur.

Hij heeft veel kapellen die in verschillende stijlen zijn gebouwd. Er staan twee grote vergulde 18e eeuwse orgels in het schip. De kerk heeft ook een marmeren zijbeuk. De achterste rij van het gangpad heeft in de verte zicht op het altaar. 

De kathedraal van Granada is een must see. Het is ook een van de meest spirituele monumenten in Granada. Het heeft een uniek architectonisch ontwerp dat een drievoudige boog omvat die het interieur kloont. De kerk herbergt ook verschillende beelden en knielende beeltenissen van katholieke vorsten. 

Koninklijke Kapel

Een bezoek aan de Koninklijke Kapel in Granada is een culturele ervaring die je echt even terugneemt in de tijd. Het monument maakt deel uit van het kathedraalcomplex en is de laatste rustplaats van verschillende Spaanse vorsten. De architectuur ervan is een mengeling van gotiek en flamboyant. 

De Koninklijke Kapel werd in verschillende fasen gebouwd. Het is het beste voorbeeld van laat-gotische architectuur. De kapel is gesloten op Kerstmis en oudejaarsavond, en ook op Goede Vrijdag. Dit is omdat het een religieuze plaats is. Bezoekers mogen in de kapel geen foto’s maken. Ook moeten ze hun hoofd bedekken als ze in de tempel zijn.

De Koninklijke Kapel is een van de oudste monumenten in Granada. Ze werd gebouwd tussen 1505 en 1517. De kapel ligt bij Plaza Isabel la Catolica. Voor een rondleiding moet je minstens 24 uur van tevoren reserveren. De kaartjes kun je online kopen. De beste tijd om de kapel te bezoeken is tussen 14:00 en 16:30 uur. De rondleiding kost 3,5 euro voor studenten en 5 euro voor algemene bezoekers. Je kunt tegen een kleine vergoeding ook een audiogids aanschaffen.

Het Sacristie-Museum bevindt zich binnen de Koninklijke Kapel. Het Sacristie-Museum bevat religieuze schilderijen uit de 15e eeuw en vele andere voorwerpen van historische waarde. Het heeft ook een collectie zilverwerk, de scepter van koningin Isabel en het zwaard van koning Don Fernando. Het heeft ook twee Koninklijke Bevelen die door Ferdinand en Isabel zijn ondertekend. Deze bevelschriften maakten de oprichting van de kapel mogelijk.

Generalife

Een bezoek aan het Generalife in Granada is een geweldige manier om de geschiedenis van de stad te leren kennen. Het werd in de 13e eeuw gebouwd als zomerpaleis voor de koningen van Granada. Het is een goed geplande, zij het kleine, ontzagwekkende tuin met waterstralen en fonteinen, en een overvloed aan vegetatie. Het biedt ook een geweldig uitzicht over de stad. Het is niet moeilijk om de site te bereiken. Het is een deel van het complex dat het Alhambra, de Nasrid Paleizen en het Alcazaba bevat. Het is ook de moeite waard om het ’s nachts te zien.

De hoofdingang van het Generalife wordt gemarkeerd door een boogsleutel, en een smalle trap leidt naar een booggalerij met vijf bogen. De zaal heet de Sala de las dos Hermanas, oftewel de Zaal van de Twee Zusters, en is voorzien van sierlijk tegelwerk en Arabische druipsteengewelven. De trap is de oudste in de tuin. Er zijn drie vluchten, elk met een fontein. Het is een van de leukste en interessantste plekken om te bezoeken in Granada.

De Generalife heeft veel gebouwen en monumenten, en ze zijn op elk moment van de dag of nacht toegankelijk. Je kunt ook de Nasrid Paleizen bezoeken, maar daarvoor moet je reserveren. Als je geluk hebt, kun je het Alhambra ’s nachts zien, wat het mooiste deel van het gebouw is.

De Generalife heeft een overvloed aan bloemperken en fonteinen, en is een van de mooiste plekken in Granada. Als je op zoek bent naar de beste manier om de bezienswaardigheden te bekijken, neem het dan zeker op in je reisschema. Ga ook eens kijken bij het Alhambra Bos en het Manuel de Falla Huis – Museum, beide in de buurt gelegen.

De beste tijd om het Generalife in Granada te bezoeken is tijdens de zomermaanden. Het weer is dan warm en de stad wordt erg druk met toeristen. Het is een goed idee om het weer te controleren voordat je gaat om teleurstelling te voorkomen. Als je je een beetje zorgen maakt, kun je altijd een Uber nemen vanuit het centrum van de stad.

Generalife Granada

Generalife

Sacromonte

Een bezoek aan Sacromonte in Granada is een geweldige dagtocht. Dit gebied van Granada staat vol met monumenten die als wereldberoemd worden beschouwd. Het is ook de thuisbasis van het beroemde Arabische paleis La Alhambra.

De wijk Sacromonte herbergt een aantal unieke zigeunerwijken. De wijk heeft ook een rijke islamitische geschiedenis. Het gebied werd ooit bevolkt door moslims, joden en Roma. Het gebied stond ook bekend als de ‘Plaats van de Zigeuners’ en werd beschouwd als de woonplaats van de zelfbenoemde zigeunerkoning, Chorrojumo.

Sacromonte is een historisch gebied dat ooit een bolwerk was van de Gitano zigeunergemeenschap. Zij vestigden zich in de 15e en 16e eeuw in de grotten op de heuvel. Tegenwoordig woont een aantal zigeuners nog steeds in dezelfde stijl van grotwoningen. Het gebied is nu bohemienachtig en er woont een grote verscheidenheid aan mensen.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Sacromonte is het Museo de las Cuevas del Sacromonte, een museum van zigeunerwoningen. Het museum bestaat uit 11 grotten, die elk een ander thema uitbeelden. Het museum bevat ook typische werkplaatsen en gereedschappen van de handel. Tot deze werkplaatsen behoren een keramiekwerkplaats, een textielwerkplaats en een mandenvlechtersgrot.

Een andere attractie in Sacromonte is het Etnologisch Museum van Zigeunerinnen. Dit museum biedt bezoekers een kijkje in de zigeunercultuur. Het museum heeft een schilderachtige omgeving en biedt de hele zomer door klassieke gitaarconcerten.

Ook is in deze wijk de zogenaamde Sacromonte Abdij te vinden. Deze abdij werd gebouwd in het begin van de zeventiende eeuw. Het is een van de beste uitzichtpunten in Granada dat een spectaculair uitzicht biedt op de ondergelegen stad en het indrukwekkende Alhambra. 

Hotels in Granada

Alhambra Palace

Het Alhambra Palace hotel ligt op een steenworp afstand van de historische stadsmuren van het Alhambra. Lees verder…

Boutique Hotel Luna Granada

Boutique Hotel Luna Granada Centro heeft een zwembad en een zonneterras Lees verder…

Pepa Home Granada

De accommodatie is voorzien van airco, goed uitgeruste keuken en een eethoek. Ook verhuren ze fietsen. Lees verder…

Sercotel Granada Suites

Met buitenzwembad (hoogseizoen) en in de buurt van het San Juan de Dios Museum en de Kathedraal. Lees verder…