Stedentrip Vancouver

Reizen naar Vancouver

Vliegtickets & Hotels

Tours in Vancouver

Stedentrip Vancouver

Vancouver is een stad waar veel te beleven is. Maar waar moet je beginnen als je een stedentrip naar Vancouver gaat maken? Je wil natuurlijk het strand bezoeken, slenteren door het historisch Gastown en shoppen in het centrum van Vancouver. Of shoppen in het luxe Yaletown. Echter, ga ook een rondje fietsen in Stanley Park.

Als je een stedentrip naar Vancouver maakt is het ook leuk om de Vancouver Art Gallery te bezoeken. Koop kaartjes voor een wedstrijd van de Vancouver Canucks en wanden op South Granville en bezoek de leuke galerijwinkeltjes. Hier lees je, per wijk, de mooiste bezienswaardigheden van Vancouver.

Stedentrip Vancouver: Naar Downtown & Gastown

Opvallend aan Downtown Vancouver is de grote hoeveelheid aan banken, kantoorgebouwen, winkels, appartementen en flats. De inwoners van Vancouver hebben het goed voor elkaar. Ze hebben de luxe van wonen én werken in het drukste deel van de stad. Downtown Vancouver omvat de wijken West End, Coal Harbour en het Business District. Elk van deze wijken heeft zijn eigen sfeer. Het oppervlak van deze wijken is vrij klein. Vandaar dat er in de meeste gevallen gesproken wordt over Downtown als één geheel.

stedentrip vancouver

Stanley Park

Op de stranden van English Bay of op Davie Street in de wijk West End is veel te beleven. Het Stanley Park is het stadspark dat grenst aan het water en de boulevard. Dit is een populaire plek voor hardlopers en wandelaars. Het is een groot park, op 10 minuten lopen vanaf het centrum. Behalve het maken van een wandeling, kun je hier ook heerlijk picknicken of genieten van de leuke attracties en bezienswaardigheden. Bezoek de totempalen, het aquarium, de theetuin en maak een fietstochtje rond de ‘seawall’.

Het nachtleven op Davie en Denman Street is volop in beweging. Hier vind je veel barretjes en restaurants. Ook overdag kun je hier leuk winkelen. De thuishaven van Vancouvers ‘gay community’ is West End. Op Davie Street hangt op elke hoek van de straat een regenboogvlag en de bushokjes en prullenbakken zijn knalroze geverfd.

Coal Harbor

Coal Harbor

In het hart van Vancouver, Business District, kun je lekker eten, uitgaan en shoppen. Het is dus niet alleen maar het zakencentrum van de stad. Geen enkele straat hier is autovrij. Zelfs in de leukste winkelstraat, Robson Street, rijden auto’s. Aan het eind van Robson Street ligt Stanley Park met de aan het water gelegen wolkenkrabberwijk Coal Harbour. Coal Harbour is een wijk die populair is onder de jonge mensen die dichtbij hun werk willen wonen en tegelijk willen genieten van een appartement aan het water.

De oudste wijk van Vancouver is Gastown. Dit stadsdeel is door een grote brand in 1886 behoorlijk verpauperd. Echter, sinds de jaren 70 heeft de provinciale regering Gastown verklaard tot historisch monument. In Gastown liggen veel straatjes met klinkers en de wijk kent veel historische architectuur, oude pakhuizen en gezellige pleinen. Gastown trekt veel toeristen. Aan de oostrand van Gastown bevind je je op de grens met het oosten van Vancouver. Dit is niet de leukste buurt van Vancouver. Drugs en criminaliteit vormen hier een groot probleem. De sfeer is hier ’s avonds niet echt prettig.

Stedentrip Vancouver: Yaletown & False Creek

Yaletown

Yaletown

Een populaire wijk voor jonge rijkelui is Yaletown. Hier vind je veel dure boetiekjes en exclusieve salons. Dure auto’s rijden hier af en aan. In de jaren 80 en 90 is Yaletown de wijk geworden die het tot op heden is. Oude pakhuizen zijn omgebouwd tot hippe restaurants en trendy boetiekjes. Rond het hart van Yaletown zijn hoge flats gebouwd met luxe appartementen. De wijk kun je het beste verkennen door er te shoppen of door een terrasje te pakken en vanachter je glas wijn de sfeer in je op te nemen. ’s Avonds en in het weekend leeft Yaletown echt op.

Als je tijdens je stedentrip naar Vancouver lekker wilt uitwaaien, ga dan naar de mooie boulevard van Yaletown en bekijk de vele boten in de jachthaven. Yaletown is qua oppervlak een vrij klein gebied. Echter, je kunt je hier makkelijk een dag vermaken. Vooral wanneer je de ‘seawall’ uitgebreid verkent. Dit is een boulevard die loopt van Granville Island naar Science World. Hier buigt deze om richting Yaletown. Dit rondje wordt False Creek genoemd.

False Creek was in de jaren 50 een industrieel gebied met veel houtzagerijen en een goederentreinstation. Rond 1970 is dit veranderd. False Creek werd langzamerhand een woonwijk aan het water. In 1986 werd de wereldtentoonstelling in Vancouver georganiseerd. Dit heeft het gezicht van False Creek voorgoed veranderd. De skyline werd nog mooier vanwege de prachtige complexen, waaronder het koepelvormige gebouw van Science World. Ter ere van de Winterspelen in 2010 is ook het laatste deel van False Creek gerenoveerd.

Kitsilano e.o.

Kitsilano

Kitsilano

Kitsilano is een wat rustigere wijk dan Yaletown. In deze mooi gelegen wijk ten westen van Vancouver wonen veel jonge families en studenten. Kitsilano is een veelzijdige buurt. Als je tijdens je stedentrip naar Vancouver leuk wilt shoppen, ga dan naar 4th Avenue. Ook het strand ligt op een steenworp afstand van Kitsilano. De grote, oude woonhuizen zijn gebouwd rond de jaren 20. De huizen hebben veel hout, bonte kleuren en veranda’s. De woningen zijn duur, maar ideaal om met meerdere studenten te huren.

Het is in het weekend gezellig druk in de cafés en restaurants op 4th Avenue. In Kitsilano wonen veel biologische eters en yogaliefhebbers. Een grote trekpleister van Kitsilano is het strand. ’s Zomers gaan veel mensen, die een stedentrip naar Vancouver maken, het strand bezoeken. Aan de rand van Vancouver liggen Jericho Beach en Spanish Banks. Je kunt hier lekker zonnen, maar ook lekker picknicken of barbecueën. Voor de jongere zonliefhebbers is Kitsilano Beach een populaire bestemming. ’s Zomers is het hier erg druk.

Als je de ‘seawall’ van Kitsilano Beach volgt, kom je uit bij Granville Island. South Granville Street is een chique straat met dure restaurants, boetieks en galeries. Op Granville Island vind je veel straatartiesten, galeries en ateliers waar je kunstenaars aan het werk kunt zien. De gebouwen zijn nog steeds bherkenbaar als oude fabrieken. Ook op het gebied van theater is er veel te doen op Granville Island.

Hotels in Vancouver

The Sylvia Hotel

Prachtig gebouw, met klimop begroeid. Simpel en schoon interieur. Klassiek meubilair. Lees verder…

Moda Hotel

Monumentaal gebouw met intieme lounge. Simpele kamers, modern ingericht. Leuke sfeer. Lees verder…

Granville Island Hotel

Ruime kamers, sommige met uitzicht op de haven. Chique uiterlijk vanwege de marmeren vloeren. Lees verder…

Four Seasons Hotel

Luxe hotel, centraal gelegen. Zeer klassiek hotel met dik tapijt en comfortabele fauteuils. Lees verder…