Dubai: 12 bezienswaardigheden die je niet mag overslaan

Dubai: 12 bezienswaardigheden die je niet mag overslaan

Dubai is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. De oude handelsstad is een moderne metropool geworden. Deze stad kun je niet langer missen. Dit blog legt 12 keer uit waarom niet. Lees verder en het wordt duidelijk wat Dubai met groots en grootst bedoelt.

Dubai: 12 keer zien en doen

Dubai is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt aan de Perzische golf. Oliestaatje zou je denken maar die inkomsten maken geen vijf procent meer uit van de totale handel. Want daar draait is hoofdstad Dubai steeds meer een wereldknooppunt geworden. En eentje waar best veel te zien en te doen valt! Waarom zou jij Dubai moeten gaan checken? Twaalf redenen. Via Getyourguide.nl kun je verschillende tours en attracties in Dubai boeken.

1 Burj Khalifa

Dubai heeft zich niet alleen als een inktvlek verspreid in de Verenigde Arabische Emiraten maar is ook de hoogte in geschoten met de raketvormige Burj Khalifa als het summum van alle wolkenkrabbers want hoger worden ze niet. Met 828 m mag deze slanke gigant zich de hoogste ter wereld noemen. Schiet hier eens met zo’n supersnelle lift omhoog naar het panoramaplatform op de 148e verdieping en de Perzische Golf ligt aan je voeten.

burj-khalifa-Dubai
Burj Khalifa

2 Dubai Mall en Aquarium

Direct bij de Burj Khalifa begint de Dubai Mall, ook alweer een nummertje een ter wereld. Groter worden de winkelcentra niet. Alles in Dubai lijkt in reuzenformaat uitgevoerd. Liefst 1300 winkels wachten hun klanten hier op. En die komen soms ook om te schaatsen en te karten. Of net als jij zich te verwonderen over het Dubai Aquarium; inderdaad, alweer de grootste ter wereld en met een imponerende Underwater Zoo.

3 Burj Al Arab

Nog een Burj? Jazeker en meteen een van de bekendste hoogtepunten van Dubai, deze toren van de Arabieren. Vanaf enige afstand zie je er met gemak een zeilboot in. Maar het is een super chique hotel op een klein eiland, het meest luxe van – en daar komt-ie weer – de hele wereld. Zeven sterren luxe en alleen een binnenkomer als je er gast bent. Of toch niet? Er is namelijk een vrij dure rondleiding mogelijk.

4 Dubai Marina

Deze wijk rond een pronkje van een jachthaven wordt elk jaar populairder. Houd je van fraai gebouwde wolkenkrabbers, dan kijk je hier je ogen uit. Ook leuk om te doen is over de promenade te banjeren, de Marina Walk, en je te verbazen over de luxe van de boten die hier voor anker liggen. Die boten zijn…. Nee, niet de duurste van de hele wereld. Maar veel zal het niet schelen.

5 Al Fahidi Fort en museum

In Dubai is het moderne troef. Toch heeft het land natuurlijk haar historie. Er was ook een tijd voordat de olie hier de grond uit kwam. In het Al Fahidi Fort krijg je een goede indruk van het leven voor de oliewelvaart. Je maakt kennis met het traditionele wonen, oude wapens en de techniek van het parelduiken. Het Dubai museum troont in een 18e-eeuws verdedigingsfort en dat is tegelijk het oudste gebouw van de hoofdstad.

6 The Frame

Toen de architect Fernando Donis gevraagd werd voor een bijdrage aan de stad, bedacht hij dat er al genoeg aan solide bouwwerken aanwezig was in Dubai. Dus bouwde hij een grote lijst die nu in het Zabeel Park staat. Dit Dubai Frame dateert van 2018. Als je door de lijst heenkijkt, zie je steeds panorama’s op de torenstad zelf.

7 Historisch centrum met de soeks

Eindelijk ben je even bevrijd van de moderne skyhigh-mentaliteit van het moderne Dubai. De oude stad is een rondwandeling waard; smalle schaduwgevende straatjes wisselen af met tal van soeks. Traditionele lemen huisjes en oude windtorens die verkoeling moeten geven , onderstrepen het historische karakter van het centrum. Aanrader: verken dit stadsdeel in de avonduren.

8 Op de ski’s

Echt waar? Ja, de Mall of the Emeritas staat er garant voor. Hier is het indoorskioord Ski Dubai gevestigd, een meer dan 22.000 m2 overdekt sneeuwlandschap. Ook in een snow park en pinguïnshow is voorzien.

9 Woestijnsafari

Achter Dubai begint de onverbiddelijke woestijn, woonoord van de bedoeïenen. Boek een 4×4 safari en parkeer in de woestenij voor een kameeltocht of om te sandboarden. 

10 Palm Jumeirah

Dubai is druk bezig ook de zee tot woongebied te verklaren. Dat wordt gedaan door palmeilanden aan te leggen. Zo zien ze er tenminste uit als je eroverheen zou vliegen. De eerste ligt er al, Palm Jumeirah. Bij het spraakmakende Hotel Atlantis kun je je dag vullen met tal van waterattracties zoals Aquaventure Waterpark.

11 Museum of the Future

Een passende naam voor een stad die op de toekomst gericht is. Net open (2022) en vol robotica, ruimtevaartsnufjes, kunstmatige intelligentie en hoe je steden ‘slim’ kunt ontwikkelen. Ook dit museum is gehuisvest in een fascinerend gebouw. 

12 Jumeirah Moskee

Niet veel moskeeën zijn te bekijken als je zelf niet een ‘gelovige’ bent. De Jumeirah is de uitzondering. Een rondleiding voert je langs de tradities en de rituelen van de Islam.

Op Stedentrip naar Dubai

Zin gekregen in een vakantie naar Dubai? Lees dan ook deze pagina, over andere aspecten van een stedentrip naar Dubai. Als je al hebt geboekt en interesse hebt in originele activiteiten, leuke tours met Engelssprekende gids of dagtrips vanuit Dubai: check dan Getyourguide.nl. Je kunt altijd gratis annuleren. Een interessante dagtrip vanaf Dubai is natuurlijk Abu Dhabi, die andere grote stad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen