Tips voor een stedentrip naar Oslo

Tips voor een stedentrip naar Oslo

Als je een stedentrip naar Oslo in de planning hebt is het goed om een aantal dingen te weten. Oslo is bijvoorbeeld in de winter een heel andere stad dan in de zomer. In de winter zijn de dagen in Oslo erg kort.

Het wordt pas licht rond 9.00 uur à 10.00 uur. Om 15.00 uur is het dan al weer donker. Voor de Noren is de kerst een belangrijke tijd. Oslo is in deze tijd heel leuk verlicht. Ook heerst er dan een gezellige sfeer. In de winter kan er veel sneeuw vallen in Oslo. Je kunt dan wel hele mooie wandelingen maken in het mooie landschap. In het centrum van Oslo zijn veel ijsbanen te vinden, waar je eveneens schaatsen kunt huren.

stedentrip Oslo tips

De zomerdagen in Oslo zijn daarentegen heel lang. Het wordt dan ’s nachts niet helemaal donker. Tussen 24.00 uur en 3.00 uur schemert het een beetje. ’s Zomers zijn er dan ook veel mensen op straat te vinden, de stad is vol leven. Zomer en winter hebben zo dus hun charme.

Het is op de meeste plaatsen verboden om te roken als je een stedentrip naar Oslo gaat maken. In bars, restaurants en openbare gelegenheden mag je geen sigaret opsteken. Het geven van een fooi is gebruikelijk, echter het niet is verplicht. Als je ergens een kopje koffie of thee besteld, mag je in de meeste gevallen gratis een tweede kopje inschenken.

Geld in Noorwegen

Noorwegen is geen EU-lidstaat. Ze zijn wel een van de Schengenlanden. De munteenheid is de Noorse kroon (NOK). De prijzen zijn in Noorwegen hoger dan in Nederland. Vooral alcohol, overnachtingen, uit eten gaan, reizen en het levensonderhoud is duurder dan in Nederland. Het is dus niet zo raar dat de Noren meer verdienen dan de Nederlanders.

Zin gekregen in een stedentrip naar Oslo? Lees dan de pagina over Oslo en wat je allemaal nog meer kunt doen tijdens een citytrip. Ook leuk: een rondreis door Noorwegen, waarbij je ook de steden Bergen en Trondheim bezoekt.

Reageer op dit bericht

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen