Het leven in Vancouver

Het leven in Vancouver

Als je tijdens je stedentrip naar Vancouver gaat, kom je erachter wat het ritme van de stad is. Dit is over het algemeen typisch ‘West Coast’. De inwoners van Vancouver scheppen vaak op over de relaxte levensstijl die hier heerst.

Dit in grote tegenstelling tot Toronto, in Oost Canada. Vrijwel op elk moment van de dag kan je je boodschappen doen in Vancouver. De supermarkten openen hun deuren in de vroege ochtend, terwijl ze ’s avonds pas rond 23.00 uur dicht gaan. De overige winkels zijn meestal geopend tot 19.00 uur en op donderdag en vrijdag tot 21.00 uur.

Spanish Banks
Spanish Banks

De restaurants waar je alleen kunt dineren, gaan meestal open rond 17.30 uur. Je kunt hier blijven zitten tot ongeveer 23.00 uur. De meeste eetgelegenheden verzorgen behalve het diner, ook de lunch en soms het ontbijt. Vrijwel bij elke restaurant kan je reserveren. Dit is aan te raden, vooral in de weekenden. Zonder reservering kan je nog wel eens lang in de rij staan om te wachten tot er een tafel vrij komt.

In Vancouver is het gebruikelijk om ’s weekends buiten de deur te ontbijten. Een typisch ontbijt bestaat uit eieren, toast, gebakken aardappelen en spek of worstjes. Als je een lichter ontbijt wilt, koop dan een muffin en een kop koffie. Koffie kun je vrijwel overal krijgen in een grote kartonnen ‘to go’-beker met een deksel erop.

De warmste maand in Vancouver is augustus. Het is er dan ongeveer 25 graden. De meeste Canadezen krijgen per jaar minimaal twee weken vakantie. Deze vakantie nemen ze vaak in de zomer op. British Columbia kent verder een aantal feestdagen die vaak aan een weekend worden geplakt. Hier geniet iedereen dan van de bekende ‘long weekends’. Op deze dagen zijn banken en kantoren gesloten. De meeste winkels zijn dan wel geopend.

Zin gekregen in een stedentrip naar Vancouver? Lees dan de pagina over Vancouver en wat je allemaal nog meer kunt doen tijdens een citytrip. Ook leuk: een langere rondreis door Canada waarbij je ook andere steden zoals Ottowa, Toronto en Calgary bezoekt.

Reageer op dit bericht

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen