Steden met een strand

Steden met een strand

Ben jij aan het twijfelen tussen het maken van een stedentrip of een zonnige strandvakantie? Hier is de perfecte oplossing voor, namelijk een stedentrip met strand. Er zijn vrij veel steden te vinden die een strand hebben. Met hoge temperaturen is een stad met een strand een ideale vakantiebestemming. De ene dag kun je genieten van de prachtige gebouwen, musea en andere bezienswaardigheden in de stad. De andere dag kun je lekker uitrusten aan het stadsstrand.

Hieronder een overzicht van steden met een strand. In Europa hebben de steden Barcelona, Valencia, Nice, Lissabon en Athene een mooi strand. Buiten Europa zijn het steden als San Diego, New York, Miami, Rio de Janeiro, Kaapstad en Sydney die een prachtige stadsstrand hebben.

Stranden van Barcelona

De stranden van Barcelona worden wereldwijd gezien als één van de beste stadsstranden. Iets buiten het centrum van Barcelona ligt een vier kilometer lang zandstrand. Het strand is een ideale plek om heerlijke verkoeling te zoeken en lekker uit te rusten van een dagje Barcelona. Het strand van Barcelona loopt vanaf de visserswijk Barceloneta richting het noorden, tot Badalona. Het strand Barceloneta is goed bereikbaar. Dit is een gezellig strand met goede restaurants langs de boulevard. Lees meer over Barcelona als citytrip-bestemming
stranden van barcelona

Stranden van Valencia

Valencia is een stad wat een uitstekende bestemming is voor een stedentrip. De sinaasappelstad ligt aan de Middellandse Zee. Het zandstrand van Valencia is groot, mooi en schoon. De boulevard langs het strand kent veel restaurants en barretjes. Deze boulevard begint bij de haven van Valencia. Je kunt hier heerlijk paella en tapas eten. La Malvarossa is één van de twee stadsstranden van Valencia. Dit 1 kilometer lange stadsstrand bevindt zich ten noorden van de stad. Zuidelijker ligt het Las Arenas-strand. Dit stadsstrand van Valencia is meestal wat drukker omdat het dichter bij het centrum ligt. Dit ruim een kilometer lange strand kent ook meer voorzieningen. Lees mer over Valencia als stedentrip-bestemming.
stranden van valencia

Stranden van Nice

Breng je je stedentrip door in Nice, dan kan het strand en de zee niet ontbreken. Dit is een bezienswaardigheid op zich. Het strand kent meer keien dan strand. De meeste privé-stranden zijn wel van zand. Hier moet je wel entree voor betalen. Echter, je kan dan ook gebruik maken van de vele faciliteiten zoals douches en omkleedruimtes. Als je met kinderen een stedentrip naar Nice maakt is het strand Bambou een aanrader. Dit is een strand met veel ruimte, een speeltuin en een zwembad. Een van de mooiste stranden van Nice is Neptune. Dit strand kent veel sportfaciliteiten. Lees meer over Nice als citytrip-bestemming.
stranden van nice

Stranden van Lissabon

Lissabon ligt aan de Taag. Een stedentrip naar Lissabon is prachtig vanwege de mooie cultuur, het uitgaansleven en de mooie stranden. 15 kilometer ten westen ligt het plaatje Oeiras. Vanuit het station Cais de Sodré gaan treinen naar deze badplaats. Oeiras kent een aantal prachtige stranden met mooie en gezellige promenades. Houd jij van surfen? Dan is Carcavelos, 2 kilometer na Oeiras, een mooie bestemming. Dit is een populaire bestemming voor surfers. Nog iets westelijker ligt de populaire badplaats Estoril. Voorval onder de jongeren is dit een mooie bestemming. Hier zijn veel activiteiten voor de jongeren georganiseerd. ’s Avonds is het altijd één groot feest in de cafés en clubs. Lees meer info over Lissabon als vakantie-stad.
stranden van lissabon

Stranden van Athene

Veel mensen weten niet dat Athene prachtige stadsstranden kent. De stranden zijn meestal erg druk, maar ze zijn perfect als je je stedentrip wilt combineren met een dagje strand. De stranden liggen ten zuiden van Athene en zijn erg goed bereikbaar. Vanuit het centrum gaat een tram rechtstreeks naar Glyfada. Ook zijn de plaatjes Voula en Vouliagmeni goed bereikbaar met de metro en bus. Deze twee plaatsjes zijn aan elkaar verbonden door een lange boulevard. Je vindt hier veel terrassen, clubs, nachtclubs en cafeetjes. Ook kennen deze badplaatsen veel accommodaties om te sporten.
stranden van athene

Stranden van San Diego

Dé surfplek aan de westkust van Amerika is San Diego. Het is één van de mooiste bestemmingen in Californië waar je heerlijk kunt surfen. Ook kun je hier luipaardhaaien spotten. Populaire surfstranden zijn Ocean Beach, Mission Beach en Pacific Beach. San Diego is een heerlijke bestemming vanwege het heerlijke klimaat. Het is er nooit echt gigantisch warm en ook nooit echt koud. Mission Beach is een populair strand in het noordwesten van de stad. Hier kom je veel fietsers, hardlopers en skaters tegen. Noordelijk van San Diego liggen de mooie badplaatsen Del Mar, SOlana Beach en La Jolla. La Jolla is een luxe badplaats. Hier vind je veel dure hotels.
stranden van san diego

Stranden van New York

Als je een stedentrip naar New York maakt zijn de stranden niet het eerste waar je aan denkt. New York kent toch veel stranden die aan te raden zijn. De meeste stranden aan de 22,5 kilomter lange kustlijn zijn goed bereikbaar. De meeste stranden vind je in Staten Island en Brooklyn. Maar ook Manhattan, de Bronx en Queens kennen leuke plekken. De stranden van Staten Island zijn gratis. Zodra de zon schijnt, stromen de stranden hier vol. Het meest bekende strand van New York is Coney Island. Dit strand ligt in Brooklyn. Je kunt hier heerlijk bijkomen van een druk dagje New York. Lees meer over New York City.
stranden van new york

Stranden van Miami

Miami staat bekend om de prachtige stranden. Miami Beach is één van ’s werelds meest bekende stranden. Dit is een breed zandstrand met een boulevard waar je veel mensen ziet hardlopen, skaten en wandelen. In het zuiden van Miami Beach ligt South Beach. Dit is het meest trendy gedeelte. De mooie witte stranden worden hier omgeven door veel palmbomen. South Beach wordt verbonden met North Beach door de Ocean Drive. Hier vind je veel trendy restaurants, hotels en nachtclubs. Als je geluk hebt, kun je hier een filmster of fotomodel zien rondlopen.
stranden van miami

Stranden van Rio de Janeiro

Copacabana en Ipanema zijn twee stranden die overal ter wereld bekend zijn. Echter, Rio de Janeiro kent veel meer prachtige stranden. De hotels die aan deze stranden liggen zijn erg duur. Je kunt dan beter een hotel boeken in één van de zijstraten. Copacabana is het strand dat het meest tot de verbeelding spreekt. De boulevard is bijna 5 kilometer lang. ’s Avonds wordt het strand verlicht en je vindt hier veel horeca-gelegenheden. Op het strand is veel te beleven. Veel mensen zijn aan het sporten, muziek aan het maken of aan het flirten.
stranden van rio de janeiro

Stranden van Kaapstad

De stadsstranden van Kaapstad behoren tot de mooiste ter wereld. Vooral de stranden aan de Atlantische oceaan zijn prachtig. Er zijn stranden die puur en alleen gericht zijn op surfers, op gezinnen, op dierenliefhebbers, op homo’s en op de rijke mensen. Bekend zijn Camps Bay, Clifton Beach en Boulders Beach. Ten westen van het centrum van Kaapstad liggen de Clifton Beaches. Het water kan hier wel koud zijn, maar het uitzicht hier is prachtig. Het Camps Bay strand is voor velen favoriet, het kan hier dan ook vrij druk zijn. Ook hier is het uitzicht prachtig over Lion’s Head en de Twelve Apostles. Camps Bay ligt een kwartier ten westen van het centrum.
stranden van kaapstad

Stranden van Sydney

Sydney kent ruim 70 prachtige stranden. Deze stranden liggen stuk voor stuk in de buurt van het havencentrum van Sydney. Het beroemdste strand is Bondi Beach. Hier zijn veel surfers, gezinnen en hippies te vinden. Maar ook voor gezinnen en de toeristen is dit dé plek waar je moet zijn. Er loopt een boulevard langs het strand waar veel winkeltjes en trendy cafeetjes gevestigd zijn. Hier vinden ook regelmatig festivals plaats. Als je Bondi Beach te druk vindt, kan je naar Bronte Beach gaan. Dit strand is wat kleiner, rustiger en ook hier is de sfeer relax te noemen. Ook onder de inwoners van Sydney is dit een populair strand.
stranden van sydney

Reageer op dit bericht

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen