Stedentrip naar Bari, de hoofdstad van het Italiaanse Puglia

Stedentrip naar Bari, de hoofdstad van het Italiaanse Puglia

Ga je binnenkort op stedentrip naar Bari, de hoofdstad van het Italiaanse Puglia? In dit artikel lees je de mooiste bezienswaardigheden! De stad is een opkomende toeristische bestemming, bekend om zijn prachtige kust, heerlijke visgerechten en het pittoreske oude centrum.

Bezienswaardigheden van Bari

Tijdens een citytrip heeft deze Italiaanse stad je veel te bieden. Dit artikel zet de mooiste plekken in de stad voor je op een rijtje. Zet ze alvast op jouw to-do lijst, wanneer je een stedentrip naar Bari op het programma hebt staan de komende periode. 

Basiliek van San Nicola 

Deze 11e-eeuwse Romaanse basiliek is een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Italië. Het staat hoog aan de waterkant en herbergt vele ongelooflijke kunstwerken, waaronder beeldhouwwerken, fresco’s en mozaïeken. Binnen vind je relikwieën van Sint Nicolaas zelf en relikwieën van andere heiligen.

Castello Normanno-Svevo

Gelegen net buiten het centrum van Bari, werd het 12e eeuwse kasteel Castello Normanno-Svevo gebouwd door de Noormannen. Een eeuw later, in de 13e eeuw, werd het kasteel gerenoveerd door Frederik II van Zwaben. Het kasteel heeft een unieke achthoekige vorm met vier ronde torens en is omgeven door een gracht. Er zijn verschillende interessante kenmerken te vinden binnenin het kasteel, waaronder kerkers en geheime gangen die alleen toegankelijk zijn via ondergrondse tunnels.

Straatbeeld Bari
Straatbeeld in Bari

Kathedraal van San Sabino

De Kathedraal van San Sabino is een grote gotische kathedraal. Het is een van de oudste kerken van Italië en dateert uit 1035 na Christus. Binnen vind je prachtige fresco’s geschilderd door lokale kunstenaars, evenals sierlijke marmeren zuilen en beelden met religieuze scènes. Ze nemen je mee door de culturele historie van het gebied. De imposante hoofddeuren van de kathedraal zijn gemaakt van brons. 

Palazzo Mincuzzi

Il Palazzo Mincuzzi is een historisch commercieel gebouw in Bari, gelegen aan de via Sparano da Bari, 98. Je vindt het in de Napoleontische wijk Murat op de hoek tussen de pulserende Via Sparano en Via Putignani. Het gebouw, ontworpen in delicate en zeer verfijnde Liberty Style, is te danken aan de architect Aldo Forcignanò. De architect bedacht een zeer scenografisch effectieve hoekoplossing bedacht.

Palazzo Mincuzzi in Bari
Palazzo Mincuzzi

Murattiano Park

Op zoek naar een geschikte plek om te pauzeren? Breng een bezoek aan het Murattiano Park. Dit uitgestrekte park ligt tussen de oude- en nieuwe stad van Bari en biedt een geweldige ontsnapping aan de drukte van het stadsleven. Wandel over de paden van dit park en verwonder je over de vele bloemperken. Het park biedt voldoende mogelijkheden om uit te rusten, maak hiervoor gebruik van een van de schaduwrijke bankjes. Er zijn tal van restaurants in de buurt te vinden als je wat wilt eten of drinken, voordat je jouw reis door Bari voortzet!

Triggio Toren

De Triggio Toren is gelegen aan het einde van Murattiano Park in de buurt van de oude stad van Bari. Deze toren dateert uit 1468 na Christus en kijkt uit over de Adriatische zee; het biedt bezoekers die de toren bezoeken een spectaculair uitzicht over de omgeving! Naast het bewonderen van de architectuur, kun je omhoog klimmen om te worden beloond met een nog mooier uitzicht over de daken van Bari!

centrum Bari vanuit de lucht
het oude centrum van Bari vanuit de lucht gezien

Kasteel Monte Sant’Angelo

Het Kasteel Monte Sant’Angelo werd gebouwd in 1076. Destijds werd dit kasteel gebruikt als een belangrijk verdedigingspost tegen invallen van buitenlandse legers tijdens de Middeleeuwen. Tegenwoordig dient het vooral als toeristische attractie waarbij bezoekers het terrein kunnen verkennen. Je vindt er een binnenplaats, torens, kerkers en geheime gangen! Zorg ervoor dat je deze historische plek niet mist als je Bari bezoekt. 

Wijnroute in de buurt van Bari

Tijd voor een alcoholische versnapering? De wijnroute biedt je er alle gelegenheid toe. Het is een uitstekende manier voor toeristen die van wijn houden. De route biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met enkele topwijnen uit Apulië! Vanaf Gravina di Puglia kun je deze route door de wijngaarden volgen tot aan Bitonto. Geniet niet alleen van de wijnen, maar ook van het bijzonder smaakvolle eten bij de diverse lokale wijnhuizen! 

Bari: een originele bestemming zonder massa-toerisme

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de bezienswaardigheden die Bari je biedt. Dus heb je Rome, Venetië en Florence al eens gezien en zoek je een nieuwe Italiaanse bestemming dan is dit een leuke optie. Er valt echter nog veel meer te zien in het oude- en nieuwe centrum van de stad dan wat in dit artikel staat. De officiele toeristische website (Engelstalig) is viaggiareinpuglia.it/bari

Wees de massa voor en boek je citytrip naar Bari. De stad zal je niet teleurstellen. Ook een leuk alternatief voor de massa-bestemmingen in Italie: Bergamo. Goede reis!

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen