Top 10 meest bezochte steden Europa

Top 10 meest bezochte steden Europa

Wil jij een stedentrip maken naar een van de meest bezochte steden van Europa? Of wil je liever een stedentrip naar een stad welke juist niet populair is onder de toeristen? Bekijk dan hieronder welke steden je wel of juist niet hoeft te bezoeken. Euromonitor International is een onafhankelijk onderzoeksbureau, ze hebben onderzoek gedaan naar de meest bezochte steden wereldwijd.

Opmerkelijk is dan 32 steden uit de top 100, steden zijn die te vinden zijn in Azië. In de top 10 is Azië vertegenwoordig met maar liefst zes steden. Wil je dus een populaire stad bezoeken, pak dan het vliegtuig naar Azië. De top 3 bestaat uit Hong Kong, Singapore en Bangkok. Hieronder een overzicht van de top 10 meest bezochte steden van Europa.

1. Londen

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Tot 1925 was Londen de grootste stad ter wereld. Het inwonersaantal ligt momenteel rond de 14 miljoen. Binnen het Verenigd Koninkrijk vervult Londen een belangrijk rol op het gebied van politiek, cultuur en economie. Maar ook wereldwijd heeft Londen een belangrijke functie. De stad wordt samen met Parijs, Tokio en New York beschouwd als een van de vier traditionele alfa-wereldsteden. Londen is de koploper wat betreft meest bezochte stad van Europa. Populaire bezienswaardigheden van Londen zijn de Big Ben, Buckingham Palace, London Eye en natuurlijk de Tower Bridge. Lees meer over een stedentrip naar Londen.

meest-populaire-steden-europa

2. Parijs

Nummer 2 op de lijst meest bezochte steden van Europa is de hoofdstad van Frankrijk: Parijs. Met ruim 11 miljoen inwoners is het de grootste stad van Frankrijk. De stad is gesticht op het Ile de la Cité. De rivier de Seine deelt de stad in twee delen. Parijs wordt wereldwijd gezien als hét centrum van cultuur. Parijs is een topbestemming voor toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden en vanwege de romantische sfeer in de stad. Populaire bezienswaardigheden zijn natuurlijk de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame, de Sacré-Coeur en de Arc de Triomphe. Lees meer over een stedentrip naar Parijs.

meest-populaire-steden-parijs

3. Istanbul

Istanbul is de grootste stad van Turkije. De stad kent 14 miljoen inwoners. Istanbul is niet de hoofdstad van Turkije. De stad is in enkele honderden jaren voor Christus gesticht door Griekse kolonisten. Toen had het de naam Byzantium. Hierna was de stad bekend onder de naam Constantinopel en nu Istanbul. Opvallend aan Istanbul is dat deze op 2 werelddelen ligt, namelijk Azië en Europa. Als je een stedentrip naar Istanbul maakt heb je niet genoeg aan een weekend om alles te bezoeken. De stad kent enorm veel populaire bezienswaardigheden waaronder de Blauwe Moskee, het Topkapipaleis, de Grote Bazaar en de Aya Sophia. Lees meer over een stedentrip naar Istanbul.

meest-populaire-steden-moskou

4. Rome

Rome is de hoofdstad van Italië. Met zo’n 4 miljoen inwoners is het eveneens de grootste stad van het land. De stad kent een rijke geschiedenis. In de loop der jaren heeft de stad zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. De paus is eveneens gezeteld in Rome. Het oude stadscentrum van Rome staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Populaire bezienswaardigheden van Rome zijn het Colosseum, het Pantheon, de Trevi-fontein, het Forum Romanum en natuurlijk Vaticaanstad; de kleinste onafhankelijke staat ter wereld vanwaar de Paus de wereld toespreekt tijdens de kerst. Lees meer over een stedentrip naar Rome.

meest-populaire-steden-rome

5. Praag

De top 5 meest bezochte steden van Europa wordt afgesloten door de hoofdstad en grootste stad van Tsjechië: Praag. Wereldwijd wordt Praag gezien als een van de mooiste steden ter wereld. Ook het stadscentrum van Praag staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De bijnaam van Praag is De Gouden Stad. Praag is erg populair omdat de mooiste bezienswaardigheden van de stad niet vernietigd zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je vindt veel verschillende bouwstijlen terug in de stad. Als je een stedentrip naar Praag maakt zijn de bezienswaardigheden een absolute must: Karelsbrug, Het Oude Stadsplein, De Praagse Burcht, de Sint-Vituskathedraal en de wijk Josefov. Lees meer over een stedentrip naar Praag.

meest-populaire-steden-praag

6. Barcelona

De grootste stad van Catalonië is Barcelona. De stad heeft zo’n 2 miljoen inwoners. Naast Madrid is Barcelona de grootste stad van Spanje. Barcelona is gelegen aan de Middellandse Zee. De stad is dus een prachtige bestemming voor wie houdt van cultuur, zee en strand. Voor Nederlanders maakt dit Barcelona dan ook tot een van de meest populaire bestemmingen voor het maken van een stedentrip. De relatief goedkope vliegtickets naar deze prachtige stad is hier een van de oorzaken van. Populaire bezienswaardigheden van Barcelona zijn de Sagrada Familia, Casa Milà, Park Güell, La Rambla, Placa Catalunya en Nou Camp. Lees meer over een stedentrip naar Barcelona.

meest-populaire-steden-barcelona

7. Moskou

Moskou is de hoofdstad van Rusland. Het is verreweg de grootste stad van Rusland. Deze wereldstad heeft zo’n 12 miljoen inwoners. Moskou wordt doorkruist door de rivier de Moskva. De lengte van deze rivier is zo’n 80 kilometer en de breedte van de rivier binnen Moskou is 120 tot 200 meter. Behalve de Moskva stromen er nog vele kleine rivieren door de stad. Moskou kent veel dure en luxe stadsgedeelten. Maar aan de andere kant wordt de stad overschaduwd door enorme armoede. Moskou kent een aantal mooie bezienswaardigheden zoals het Rode Plein, het Kremlin, het Mausoleum van Lenin en de Sint Basiliuskathedraal.

meest-populaire-steden-moskou2

8. Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. Met ongeveer 2 miljoen inwoners is het de grootste stad van Hongarije. Ongeveer 20% van de totale Hongaarse bevolking woont in Boedapest. De stad is belangrijk voor Hongarije wat betreft bestuur, handel, verkeer, industrie en cultuur. Tegenwoordig wordt de stad ook wel gezien als het culturele hart van Midden Europa. Boedapest heeft zijn naam te danken aan de twee stadsdelen die aan de oever van de rivier de Donau liggen. Rechts van de Donau liggen de stadsdelen Boeda en Óbuda, op de linkeroever ligt Pest. De stad kent vele prachtige bezienswaardigheden zoals de Burcht van Boeda, de Kettingbrug, de Grote Boulevard, het Parlement en de Sint Stefanusbasiliek. Lees meer over een stedentrip naar Boedapest

meest-populaire-steden-boedapest

9. Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en ligt aan de rivier de Donau. De stad heeft zo’n 2 miljoen inwoners en is daarmee verreweg de grootste stad van het land. Wenen staat bekend vanwege zijn muziek. Het is het centrum van de klassieke muziek en opera. Beroemde componisten die in Wenen gewoond en gewerkt hebben zijn Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss en Schönberg. Populaire bezienswaardigheden van Wenen zijn het Schloss Schönbrunn, de Stephansdom, het Hofburg Paleis, het MuseumsQuartier en de wereldberoemde Weense Staatsopera. Lees meer over een citytrip naar Wenen.

meest-populaire-steden-wenen

10. Amsterdam

De top 10 van meest bezochte steden van Europa wordt afgesloten door Amsterdam. De hoofdstad van Nederland heeft zo’n 800.000 inwoners. In de Gouden Eeuw (rond 1340) groeide Amsterdam uit tot een belangrijke haven- en handelsstad, een van de belangrijkste ter wereld. De grachtengordel van Amsterdam is in 2010 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Populaire bezienswaardigheden van Amsterdam zijn natuurlijk de grachtengordel, het Anne Frank Huis, het Rembrandthuis, de Amsterdamse Wallen, het Rijksmuseum en het Vondelpark.

meest-populaire-steden-amsterddam

Reageer op dit bericht

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen