De Kerstmarkt van Düsseldorf

De Kerstmarkt van Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf worden gezien als de mooiste, gezelligste en bekendste kerstmarkt van Duitsland. Ook dit jaar is de kerstmarkt in Düsseldorf een ware attractie die weer veel bezoekers zal trekken. Sowieso zijn Duitse kerstmarkten erg in trek bij Nederlanders.

Vanaf Utrecht doe je er zo’n 2 uurtjes over om Düsseldorf te bereiken. Je kunt dus eenvoudig een dagje op en neer naar de kerstmarkt. Maar, natuurlijk zijn er ook voldoende mogelijkheden om in deze Duitse stad te overnachten. Dusseldorf kent genoeg mooie en betaalbare hotels.

Waarom de kerstmarkt in Düsseldorf?

kerstmarkt-dusseldorf-2014

Waarom zou je aankomende winter naar de kerstmarkt in Düsseldorf moeten gaan? Allereerst natuurlijk om de vele kraampjes die op de stadspleinen te zien zijn. Minstens zo belangrijk is de heerlijke sfeer die in de gehele stad heerst. Het oude stadscentrum wordt omgebouwd tot een sfeervolle kerstmarkt. Overal vind je standjes waar je van de lekkere gluhwein, kerstdecoratie en veel lekkere hapjes kan genieten. In het stadscentrum van Düsseldorf staan veel kastanjebomen. Deze zijn tijdens de kerstmarkt prachtig versierd met lichtjes.

Pleinen kerstmarkt Düsseldorf

De pleinen worden onderling met elkaar verbonden door de sfeervol verlichtte kastanjebomen. Elk pleintje heeft zijn eigen unieke uitstraling. Het Marktplatz bijvoorbeeld is een plein met veel historische pandjes. De kraampjes op dit plein zijn dan ook op deze manier tentoon gesteld. Houd jij van de jugendstil stijl? Bekijk dan eens goed de kerstmarkt op het Heinricht-Heine Platz. Deze markt is namelijk geheel neergezet in die stijl.

Datum kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt van Düsseldorf begint rond half november. De openingstijden zijn van ’s morgens 11.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur. Elke vrijdag en zaterdag zijn de kerstmarkten open tot 21.00 uur. 23 november is in Duitsland de dag van de nationale dodenherdenking. Op deze datum zijn de kerstmarkten gesloten. De kerstmarkten in Düsseldorf vind je op de Marktplatz, Heinrich-Heine Platz, Gustaf-Grundgens Platz, Sternchenmarkt en op de Schadowstrasse. Ook de winkelstraten rond de Koningsallee zijn voorzien van prachtige kerstversieringen. De kerstmarkten bevinden zich op wandelafstand van elkaar.

Ook Berlijn heeft natuurlijk diverse kerstmarkten. Wat zijn jouw ervaringen met de kerstmarkt in Düsseldorf? Heb je tips of een ervaring? Deel het hieronder

Reageer op dit bericht

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen