Zelf een stedentrip boeken

Zelf een stedentrip boeken

Als je zelf een stedentrip wilt boeken, zonder de tussenkomst van een stedentrip-aanbieder, is het verstandig om op een aantal punten te letten. Hieronder een aantal punten waar je even je aandacht op moet vestigen als je zelf een stedentrip gaat samenstellen.

Onderdak tijdens je stedentrip

De hotelprijzen zijn in de meeste gevallen buiten het centrum van een stad een stuk goedkoper dan in het centrum. Natuurlijk is de prijs van het hotel ook afhankelijk van het aantal sterren van de hotels. Er zijn een aantal steden waarbij een goed alternatief voor het hotel een appartement, pension of een bed & breakfast is. Je kunt de overnachtingen rechtstreeks bij het hotel boeken. Echter, veelal gebeurd het boeken via een boekingssite, zoals www.booking.com. Groot voordeel is dat je op Booking.com de hotels met elkaar kunt vergelijken. Ook lees je hier de ervaringen van de gasten die reeds in de hotels hebben overnacht.

Vervoer tijdens je stedentrip

De auto, trein of bus is een optie als je naar een stad gaat die relatief dicht in de buurt van Nederland ligt. Vergelijk de reistijd natuurlijk wel met de verblijfsduur. Als je naar Boedapest, Berlijn, Parijs, Praag of Wenen wil, is de trein een goed alternatief als je niet met de auto of met het vliegtuig wil. Qua tijd verschilt de treinreis weinig met een reis met de auto. Een treinreis is gemakkelijker, maar meestal is dit ook duurder dan een autoreis.

De auto geeft je veel vrijheid. Als je met twee of meer personen gaat, is dit ook al snel voordelig. Echter, in een stad is de auto meestal meer een last dan een lust. Hier heb je hem namelijk niet echt nodig. Ook de parkeerruimte is vrijwel altijd duur en beperkt. En de kosten en reistijd stijgen als je onderweg ergens gaat overnachten. Er rijden bussen (Eurolines) naar vrijwel alle Europese steden. Met deze bussen is je reis in de meeste gevallen voordeliger dan een reis per trein.

Met het vliegtuig op stedentrip gaan

Vanwege de vele prijsstunters is het een stuk makkelijker om zelf je vlucht te boeken. Vanwege de acties hebben de gewone luchtvaartmaatschappijen ook hun prijzen verlaagd. Je hebt dus de mogelijkheid om te kiezen uit een lijndienst van een budgetmaatschappij of via bijvoorbeeld de KLM. Als je een ticket boekt heb je ook nog wat mogelijkheden. Je kunt indirect een ticket boeken, bijvoorbeeld via een reisbureau of via een aanbieder van stedentrips. Ook direct boeken is mogelijk, zonder tussenkomst van een ander. Als je direct een vlucht boekt, kan je dat online of via de telefoon doen.

Tijdens je stedentrip verblijven in een appartement

De meeste mensen overnachten tijdens een stedentrip in een hotel. Dit is niet apart, want door bijna alle aanbieders worden hotels aangeboden. Maar stel dat je goedkoper in een tweepersoonsappartement in het centrum van Barcelona of Rome kunt overnachten? Je brengt tijdens je stedentrip relatief weinig tijd in je kamer door. Maar als je er dan toch bent, is het wel lekker om een rustige plek te hebben waar even niets hoeft. Dit kan natuurlijk op een hotelkamer mits deze ruim genoeg is of als er in het hotel een loungeruimte aanwezig is. Helaas is dit bijna altijd alleen het geval in de luxere hotels. Het voordeel van een appartement is de rust, de ruimte en de privacy.

Het voordeel van een appartement is dat het meestal goedkoper uitpakt. Dit geldt ook in steden als New York, Barcelona en Rome. Het is voordeliger als je het niet erg vindt om een aantal metrohaltes van het centrum te verblijven. Als je met vrienden of kinderen gaat, dan is het meestal nog goedkoper. De grootste aanbieder wat appartementen betreft is AirBNB natuurlijk.

Reageer op dit bericht

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen