Festivals en evenementen in Gent

Festivals en evenementen in Gent

Elk jaar vinden er in Gent veel festivals en evenementen plaats. Hieronder een overzicht van jaarlijks terugkerende evenementen en festivals in Gent. Als je een stedentrip naar Gent maakt is het zeker aan te raden om een van de festivals of evenementen te bezoeken.

Filmfestival Ciné Privé en Ciné Kadee

Elk jaar wordt het Ciné Privé op een andere plek in Gent georganiseerd. Je kunt ddrie dagen lang genieten van bekende en minder bekende films, documentaires en animatiefilms. De tegenhanger is Ciné Kadee. Dit is voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Gent Jazz Festival

Muziekcentrum De Bijloke zorgt elk jaar voor een gevarieerd jazzprogramma. Dit doen ze in de aanloop naar de Gentse Feesten. Dit jazzprogramma wordt gehouden in concertzalen en in de openlucht. Dit festival is zeker een aanrader! In 2010 was Norah Jones dé publiekstrekker, in 2011 was dat BB King.

Gentse Feesten

De Gentse Feesten worden gehouden in de 2e helft van juli. Het is een cultureel volksfeest dat de gehele stad Gent op z’n kop zet. Er zijn bandjes die optreden, er is vuurwerk en stoet met praalwagens zorgt voor de opening van het feest. Ook is er de Rondgang van de Gentse Stroppendragers te zien. Op de Vrijdagmarkt staat een kermis en je vindt tijdens de Gentse Feesten overal kraampjes. Ook kun je genieten van verschillende internationale festivals.

evenementen-en-festivals-in-gent
Gentse Feesten

Patersholfeesten

Dit is een buurtfeest die gehouden wordt in augustus. Het is iets kleinschaliger dan de Gentse Feesten. Maar het is zeker zo leuk. De restaurantjes en cafeetjes zetten tenten op in de straten van het Patershol en op de Oudburg. Drie dagen lang klikt er onafgebroken muziek.

Jazz in ’t Park

Aan het einde van de zomer staat dit festival met hedendaagse Belgische jazz in het Zuidpark op het programma.

Prinsenhoffeesten

Begin september wordt er door de wijk Prinsenhof een eigen buurtfeest georganiseerd. Tijdens dit feest is het genieten geblazen met de vele muziek en de vele eetkraampjes. Tijdens de Prinsenhoffeesten worden er ook grote rommelmarkten gehouden, dit is een aanrader.

Festival van Vlaanderen & OdeGand

Het Festival van Vlaanderen bestaat uit ongeveer 40 klassieke concerten. Deze concerten worden gegeven door musici uit het binnen- en buiteland en vindt plaats in 30 historische steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen. Gent is opent elk jaar het Gentse deel van dit festival in september met OdeGand. OdeGand is een groot feest in de binnenstad met wereldmuziek, klassieke muziek en jazz. De eerste dag van het feest wordt afgesloten met groots vuurwerk op de Graslei en Korenlei.

Filmfestival

In oktober worden de trappen van de Gentse Decascoop voor 10 dagen versierd met een rode loper. Je krijgt tijdens het Filmfestival de nieuwste films van over de gehele wereld te zien in de filmzalen van Sfinx en Studio Koop.

Z6s-daagse Vlaanderen-Gent

In november wordt elk jaar feestzaal Het Huipke tot een indoorwielerbaan omgetoverd. Hier staat zes dagen lang alles in het teken van het baanwielrennen.

Zin gekregen in een stedentrip naar Gent? Lees dan de pagina over Gent en wat je allemaal nog meer kunt doen tijdens een citytrip. Ook leuk: een langere rondreis door België waarbij je ook andere steden zoals Brugge, Antwerpen en Brussel bezoekt. Prima te doen met de trein of de auto!

Reageer op dit bericht

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen