Museumsteden met mooie musea

Steden met mooie musea: overzicht van museumsteden

Je kunt in de meeste steden wel een topmusea vinden. Lissabon heeft alleen het Museu Calouste Gulbenkian, met een grote schilderijencollectie, en het Nationaal Museum van Azulejos als trekpleisters. Daarentegen kun je in New York en Londen gemakkelijk een weekend vullen met het bezoeken van een aantal topmusea. Je komt dan nog tijd te kort. Andere bestemmingen die ook populair zijn vanwege hun musea zijn Parijs, Wenen, Madrid en Berlijn. Lees verder voor het overzicht van goede museumsteden.

Musea New York

New York kent een aantal wereldberoemde musea. Als je van musea houdt, dan is New York de stad voor het maken van een stedentrip. Populair zijn het Guggenheim Museum en The Metropolitan Museum of Art (The MET). Ook het 9/11 Museum bevindt zich in New York.
Meer informatie over een stedentrip New York

musea new york

Musea Londen

Londen is de cultuurhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Er zijn veel musea die de moeite waard zijn. Je hebt soms wel een dag nodig om een museum te bekijken, zo groot zijn ze. Bepaald vooraf de keuze voor de musea, anders heb je geen overzicht meer.
Meer informatie over een stedentrip Londen

musea londen

Musea Parijs

Parijs heeft veel musea die de moeite waard zijn. Er zijn er zo’n 150 stuks. Bekende musea zijn bijvoorbeeld het Louvre en Musée d’Orsay. De Mona Lisa is te bekijken in het Louvre. Hotel des Invalides is een groot militair museum.
Meer informatie over een stedentrip Parijs

musea parijs

Musea Wenen

Bij museumsteden denk je misschien niet gelijk aan deze Oostenrijkse stad, maar dat is ten onrechte. Wenen is een echte museumstad. Er zijn een aantal verschillende kunstcollecties te vinden van beroemde artiesten. Het Sisi Museum is een van de bekendste musea van Wenen. Je kunt hier persoonlijke spullen, zoals het beroemde portret zien van Elisabeth.
Meer informatie over een stedentrip Wenen

musea wenen

Musea Madrid

De kunstboulevard (Paseo del Arte) is de straat waar je moet zijn als je een liefhebber van kunst bent. Je vindt hier 3 musea van wereldformaat op korte afstand van elkaar, namelijk het Prado, Thyssen-Bornemisza en het Museum Reina Sofia.
Meer informatie over een stedentrip Madrid

musea madrid

Musea Berlijn

Als je van musea houdt, dan is Berlijn een goede bestemming voor het maken van een stedentrip. Berlijn kent tientallen musea.Moderne kunst, oude kunst en Duitse geschiedenis. Voor bijna iedereen is er wel een mooi museum te vinden.
Meer informatie over een stedentrip Berlijn

musea berlijn