Stedentrip naar Verona: dit zijn de mooiste bezienswaardigheden!

Stedentrip naar Verona: dit zijn de mooiste bezienswaardigheden!

Verona is een prachtige Italiaanse stad in de regio Veneto in Noord-Italië. Het is een van de populairste bestemmingen in Europa voor met name opera-liefhebbers en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers met zijn prachtige architectuur, historische monumenten en talrijke bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar een romantische citytrip of een culturele ervaring, Verona heeft iedereen iets te bieden.

Op stedentrip naar Verona: deze highlights mag je niet missen

Dit artikel biedt je een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Verona, welke je tijdens je bezoek aan de stad niet mag missen:

Arena di Verona 

Als je aan Verona denkt, denk je misschien aan Romeo en Julia, maar er is nog een andere iconische bezienswaardigheid die niet gemist mag worden: de Arena di Verona. Dit indrukwekkende amfitheater uit de 1e eeuw na Christus is een must-see voor iedereen die de stad bezoekt.

Bij aankomst bij de Arena di Verona voel je hier meteen de geschiedenis en de grootsheid van het gebouw. Het is gemaakt van kalksteen en heeft een ovale vorm met tientallen bogen en vier verdiepingen. Het gebouw heeft een capaciteit van 30.000 toeschouwers en wordt soms nog steeds gebruikt voor evenementen en voorstellingen.

Het is dankzij dit alles niet alleen een belangrijk historisch monument, maar ook een prachtige locatie voor concerten en opera’s. Vergeet niet om je tickets van tevoren te boeken en plan je bezoek rond een evenement om de volledige ervaring te krijgen.

Arena in Verona
Arena in Verona

Zelf heb ik de opera ‘La Traviata’ bezocht in de arena. Kaarten zijn niet duur, althans als je hoog wilt zitten. Een kussentje meenemen is een aanrader. Als je dure kaarten vlak voor het podium koopt dien je je aan de dresscode te houden. Buiten dat vak is dat niet nodig. Kijk voor kaarten voor de opera of concerten op de website van Arena di Verona: arena.it.

Castelvecchio

Dit middeleeuwse kasteel, gebouwd in de 14e eeuw, is gelegen aan de oevers van de rivier de Adige en is een van de meest iconische en historische bezienswaardigheden van de stad.

Het Castelvecchio werd gebouwd in opdracht van Cangrande II della Scala, een machtige heerser van Verona, als een versterkte residentie en verdedigingswerk tegen de dreiging van vijandige buren. Het kasteel heeft een groot aantal belangrijke gebeurtenissen doorstaan en heeft vele belangrijke historische gebeurtenissen overleefd, zoals de Napoleontische invasie, de Tweede Wereldoorlog en verschillende aardbevingen.

Verona vanaf de berg
Verona vanaf de hoger gelegen heuvel

Bij binnenkomst in het kasteel wordt je begroet door een prachtige binnenplaats met een centrale toren en verschillende omliggende gebouwen. Hier vind je een verzameling kunstwerken, wapens, munten, middeleeuwse artefacten en archeologische vondsten die de geschiedenis van het kasteel en de stad Verona weerspiegelen.

Piazza delle Erbe

Dit plein, dat in het hart van de stad ligt, is al eeuwenlang een belangrijke ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en een populaire attractie voor toeristen.

Het Piazza delle Erbe is omringd door prachtige gebouwen en historische bezienswaardigheden, waaronder het imposante Palazzo Maffei en de prachtige fresco’s van de Sala dei Mappamondi. Het is een plek waar je je kunt onderdompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van Verona.

Een van de hoogtepunten van het plein is de Torre dei Lamberti, een indrukwekkende middeleeuwse toren die je kunt beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad. Vanaf de top van de toren kun je de vele andere historische bezienswaardigheden van Verona zien, waaronder het beroemde amfitheater en de prachtige kathedraal.

Op het Piazza delle Erbe vind je ook de markt, waar lokale handelaren hun waren verkopen, waaronder traditionele Italiaanse kazen, vers fruit en groenten en prachtige bloemen. Het is een geweldige plek om te proeven van de authentieke Italiaanse keuken en om souvenirs te kopen om mee naar huis te nemen.

Torre Dei Lamberti

De Torre dei Lamberti is gebouwd in de 12e eeuw en is sindsdien een belangrijk oriëntatiepunt voor de stad. De toren is meer dan 84 meter hoog en bestaat uit verschillende niveaus die kunnen worden beklommen via een trap of lift. Als je de top bereikt, wordt je beloond met een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de beroemde Arena di Verona en de rivier de Adige.

Het uitzicht vanaf de toren is vooral indrukwekkend bij zonsondergang, wanneer de lucht in warme kleuren verandert en de stad begint te glinsteren. Bovendien is de toren ’s avonds verlicht, waardoor het uitzicht nog romantischer wordt.

Na het beklimmen van de toren kun je genieten van een wandeling door het schilderachtige historische centrum van Verona, dat vol staat met indrukwekkende kerken, pleinen en paleizen.

Balkon van Julia 

Een van de meest iconische plekken in Verona is het Balkon van Julia, een romantische plek die onlosmakelijk verbonden is met Shakespeare’s beroemde liefdesverhaal, Romeo en Julia.

Een bezoek aan het Balkon van Julia is eigenlijk een niet te missen hoogtepunt voor iedereen die Verona bezoekt. Het balkon bevindt zich op de binnenplaats van het huis van Julia, dat zich in het hart van het historische centrum van Verona bevindt. Het is een kleine, maar prachtige binnenplaats met een fontein in het midden en een standbeeld van Julia aan de ene kant.

Bij het betreden van het huis van Julia word je begroet door de geur van bloemen en de serene sfeer die heerst op de binnenplaats. Als je omhoog kijkt, zie je het beroemde balkon, dat uitkijkt over de binnenplaats. Het balkon is versierd met prachtige bloemen en planten, en het is gemakkelijk om je voor te stellen dat Julia daar ooit heeft gestaan terwijl ze wachtte op haar geliefde Romeo.

Het balkon van Julia is een belangrijk onderdeel van de romantische geschiedenis van Verona en trekt elk jaar een groot aantal bezoekers. Het is niet alleen een populaire attractie voor toeristen, maar ook een geliefde plek voor verliefde stelletjes die willen genieten van de romantische sfeer van de stad.

Dit maakt van Verona een romantische stedentrip-bestemming. Het kan de moeite waard zijn om voor je bezoek naar het Balkon van Julia naar een video over het bijbehorende toneelstuk te kijken. Ook de filmversie met Leonardo diCaprio en Claire Danes van Baz Luhrmann vind ik een aanrader.

Ponte Pietra

Deze prachtige brug, die over de rivier de Adige loopt, is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar is ook doordrenkt van rijke geschiedenis en romantiek.

Het eerste dat je opvalt als je naar het Ponte Pietra kijkt, zijn de elegante bogen en het zorgvuldig geplaatste metselwerk. De brug dateert uit de Romeinse tijd en is sindsdien meerdere malen herbouwd na verwoestingen door oorlogen en natuurrampen. De huidige versie dateert uit de 14e eeuw en werd gerestaureerd na ernstige beschadigingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wanneer je over de brug wandelt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Adige-rivier en de omliggende heuvels. Het is een perfecte plek om te stoppen en foto’s te maken, of gewoon te genieten van de sfeer van deze historische plek. Als je vanuit de stad komt, kun je het pad langs de rivier volgen om bij de brug te komen, terwijl je vanaf de andere kant de heuvels kunt beklimmen voor een schitterend panoramisch uitzicht.

Arsenale di Veron

Het Arsenale is een indrukwekkend complex dat diende als een van de belangrijkste scheepswerven van de Republiek Venetië. Het gebouw dateert uit de 16e eeuw en is een mix van Renaissance- en Gotische stijlen.

Het Arsenale di Verona is gelegen aan de rand van het historische centrum van Verona, dicht bij de oever van de rivier Adige. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf het centrum van de stad, op slechts een paar minuten lopen van de Piazza Bra. Het gebouw is geopend voor het publiek en biedt een fascinerende kijk op de maritieme geschiedenis van Verona.

Als je eenmaal binnen bent, word je meteen ondergedompeld in de sfeer van het verleden. Het gebouw is enorm en heeft verschillende verdiepingen die elk verschillende tentoonstellingen herbergen. Op de begane grond kun je een reeks interessante modellen van oude schepen bewonderen, compleet met uitleg over hun geschiedenis en functies.

Mocht je van kamperen houden: Verona heeft een schitterend gelegen kleine camping op de heuvel die over de stad uitkijkt. Ik was er met fiets en tent en weet niet eens meer zeker of je er met ene camper of caravan terecht kan. In elk geval niet met een mega-camper. Als je Verona kamperend bezoekt zeker de moeite waard. De website is campingcastelsanpietro.com

Veel plezier in Verona

Het moge duidelijk zijn, Verona is een stad met tal van interessante highlights die de moeite waard zijn. Hierbij maakt het niet uit of je op zoek bent naar cultuur, romantiek, historie of ontspanning. De stad biedt voor ieder wat wils. En het is weer eens wat anders dan Florence of Rome. Voldoende reden om je eerstvolgende stedentrip naar deze Italiaanse stad te boeken. Wanneer stap jij op het vliegtuig of de trein van GreenCitytrip naar Verona? 

Oostzee-Cruise met Hanzesteden; ontdek de prachtige Oostzee

Oostzee-Cruise met Hanzesteden; ontdek de prachtige Oostzee

Niet elke cruise gaat over de grote oceanen. Een cruise over de Oostzee is net zo leuk. De geneugten van een cruiseschip en elke keer als je aan wal gaat, de pracht van schitterende Hanzesteden zoals Lübeck en St. Petersburg. Dit artikel neemt je mee op cruise naar pareltjes uit de Hanzetijd.

Oostzee-cruise met Hanzesteden

Wellicht heb je ooit gehoord van Het Kattegat? Deze zeestraat ligt tussen Zweden en Denemarken ingeklemd en is de overgang van de Noordzee naar de Oostzee. Kattegat is goed Nederlands voor ‘nauwe doorgang’.

Kattegat Oostzee
Kattegat, Oostzee

De Oostzee wordt gedeeld door Zweden, Finland, Rusland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland en Denemarken. En laten nou net daar veel steden liggen die vanaf de middeleeuwen tot het Hanzeverbond gingen horen. Voor onze ‘Gouden Eeuw’ en de VOC was de handel in handen van Hanzesteden, met als centrale kern toch wel Lübeck met haar hoge kerken en unieke Hanzemuseum.

Veel handel ging via de Oostzee en die handel betekende rijke burgers. Die betaalden veel geld voor dure koopmanspanden en hun ‘eigen’ kerken en havens. Dat heeft een immens erfgoed opgeleverd, een schitterend decor voor aanmerende cruiseschepen die hun ronde over die Oostzee doen.

Gezond over het dek flaneren

Een Oostzee-cruise is natuurlijk geen Caribische cruise. Vaak ben je een dikke week tot twee weken onderweg en ga je bij echte highlights voor anker. De meeste havensteden zijn groot geworden in de Hanzetijd en die oude handelssfeer proef je terug in de versterkingen, de kades, de kerken en de prachtige vakwerkpanden.

Ben je nog nooit op cruise geweest en zie je wat op tegen mogelijke zeeziekte? Geen nood, de meeste cruiseschepen zijn vandaag de dag uitgerust met stabilisatoren die het ‘rollen’ van de schepen danig verminderen. En sowieso heeft de Oostzee een hele kalme golfslag.

Een cruise kan een flinke hap uit je budget betekenen maar over de Oostzee cruisen is financieel voor veel mensen echt goed te doen. En cruisen is ook voor alle leeftijden want er zijn vaak veel activiteiten aan boord. Jongeren gaan er graag lasergamen of een escaperoom in. 

De pracht en praal van de Oostzeehavens

Dit artikel geeft een paar smaakmakers waar je onderweg van boord kunt gaan tijdens een Oostzee-cruise. 

Stockholm

Mama Mia! Voor anker gaan in de Zweedse hoofdstad en op weg naar het ABBA-museum, de kleurrijke en historische Gamla Stan (het oude centrum) om dan met een van de mooiste metro’s ter wereld van musea naar chique winkelgebieden te zoeven. Stockholm vibreert luxe en welstand. Op deze pagina lees je meer over Stockholm, en wat je tijdens een citytrip kunt doen.

Stedentrip Stockholm
Stockholm gezien vanaf het water

Helsinki

Een jonge stad, deze hoofdstad van Finland. Vandaar ook de vele jugendstilgebouwen, opgetrokken in een stijl die ‘in’ was rond 1900. Bijzonder door de rotskerk Temppeliaukio en smakelijk in een markthal vol verse vis. Keuze volop in Helsinki. Even de sauna in? Of de Russisch geïnspireerde Oespenski-kathedraal bewonderen? 

Cruise schip in de haven van Helsinki
Cruise-schip in de haven van Helsinki

St. Petersburg

Russisch tot en met. Totdat je in de musea de grote Hollandse Meesters ziet hangen, bijvoorbeeld in het Hermitage. Hier ben je eigenlijk altijd te kort aan de wal. Kloosters en kathedralen te kust en te keur. En de grootste collectie Russische kunst vind je dus niet in Moskou maar in St. Petersburg. Een bezoek aan het oude ‘Leningrad’ zal je voorgoed bijblijven, het is niet voor niets de tweede stad van Rusland.

Visby

Sommige cruisesschepen ankeren ook voor Visby, de ‘kleine’ hoofdstad van het Zweedse eiland Gotland. Visby was van de 12e tot de 14e eeuw een belangrijke kern van de Hanze in de Baltische Zee. Je ziet dat terug aan de stoere ommuringen en je proeft de handelshistorie in het Gotland Museum.

Lübeck

Slechts eenmaal is de koningin van alle Hanzesteden gebombardeerd in de tweede wereldoorlog. Meer dan 70% van de stad bleef onaangetast en is nu werelderfgoed. Lübeck is het ‘Brugge van Duitsland’ en is volgepakt met koopmanspanden en het mooiste Hanzemuseum ter wereld. Vergeet niet om hier een de lekkernij van de stad in te slaan: marsepein!

Kopenhagen

De scheepshoorn weerklinkt over het water dat Kopenhagen raakt. Eenmaal van het cruiseschip af, wacht de dynamiek van de Deense hoofdstad. Ook hier zul je moeten kiezen want op een cruisereis wacht altijd weer het golvenspel van een volgend traject. Wordt het een wandeling door de tuinen van Tivoli, een bezoek aan het Rosenborg Slot (kroonjuwelen) of toch kunst kijken in het Ny Carlsberg Glyptotek Kunstmuseum? Wellicht overvalt de sfeer van Nyhaven zo dat je daar gewoon op een restaurantterras de Deense wereld bekijkt. Lees meer over een stedentrip naar Kopenhagen.

Tallinn

Bijna een sprookje, zo ziet het oude stadscentrum (Vanalinn) eruit in de Estse hoofdstad Tallinn. Op de Domberg prijkt de Aleander Nevski-kathedraal, een typisch Russisch religieus bolwerk met koepels. Tallinn heeft enkele bijzondere kastelen en een eigenzinnig KGB-museum met herinneringen aan de Russische geheime dienst.

Oostzee-Cruise Schip

Riga

Riga is een formaatje groter dan Tallinn en als hoofdstad van Letland zeer de moeite waard. Opvallend zijn de vele gebouwen in jugendstilstijl. Je slentert door een stad met kleurrijke panden en boeiende musea zoals het zeevaartmuseum. Hier komt het belang van Riga als vroegere Hanzestad mooi tot uiting. Om te bewonderen wat ze in Hanzetijden konden bouwen, loop je even door de 13e-eeuwse St. Jakobskerk. En dan wacht het cruiseschip alweer voor de tocht naar bijvoorbeeld het Poolse Gdansk.

Een Oostzee-Cruise boeken kan bij verschillende reisorganisaties

Lijkt het je leuk een Oostzee-cruise te boeken, of wil je er in elk geval nog meer over weten? Diverse organisaties bieden deze cruise aan. Je kunt kijken bij Captain Cruise, Cruisereizen.nl, Cruisewinkel.nl, CruiseTravel en zelfs Sunweb. Let op: deze cruises verschillen onderling. Ook kom je niet bij elk reisprogramma tegen wat je hier boven hebt gelezen. Let dus goed op de reisdetails.

De 20 mooiste plekjes op het eiland Ibiza

De 20 mooiste plekjes op het eiland Ibiza

Ibiza is nog altijd één van de populairste en meest hippe vakantiebestemmingen van Spanje. Het zonovergoten eiland staat natuurlijk bekend als ‘feesteiland’, maar heeft nog heel veel meer te bieden, voor iedere leeftijd, van jong tot oud en voor strandaanbidders tot avonturiers en alles wat daartussen zit.

Alles is hier aanwezig voor een onvergetelijke vakantie: zon, zee, strand, prachtige bezienswaardigheden, gezellige activiteiten, leuke markten en een bruisend uitgaansleven. Naast een aantal prachtige stranden zijn er nog verschillende prachtige plekken op Ibiza die je zeker eens bezocht moet hebben.

Er is zo ontzettend veel te zien en te doen, ook als je niet op zoek bent naar zware feesten. Vroeger, voordat Ibiza uitgroeide tot het mekka van het nachtleven, had het eiland vooral een aantrekkingskracht op alternatieve, hippie-achtige jongeren (en ouderen).

Deze 20 mooiste plekjes op Ibiza mag je eigenlijk niet overslaan

Die alternatieve sfeer hangt hier nog steeds en dan met name op plekken waar het nog niet helemaal is volgebouwd, zoals in het wat rustigere noorden van het eiland. Citytripjes.nl de 20 mooiste plekjes op Ibiza voor jou op een rijtje gezet.

Zon, zee en strand

Echte zonaanbidders zullen op Ibiza niets tekortkomen. Het eiland barst van de prachtige stranden aan een helderblauwe zee en prachtige uitzichten. Enkele van de bekende stranden hebben een eigen hippe beach club en fijne strandtentjes. Daarnaast zijn er vele minder bekende stranden waar je heerlijk kunt genieten van je rust, de zon en de zee. Er is zoveel keus, je kunt elke dag wel weer een ander prachtig strand ontdekken. 

Zonsondergang bij San Antonio

Er zijn meerdere plekken op Ibiza waar je de zon onder kunt zien gaan, maar geen enkele plek kan tippen aan de zonsondergang bij San Antonio, in het westen van het eiland. Op het moment dat hier de zon ondergaat, wordt de lucht bij de baai ondergedompeld in prachtige mystieke kleuren. Neem plaats op een van de gezellige terrasjes langs de baai en geniet volop van deze adembenemende zonsondergang.

Zonsondergang San Antonio baai
de zonsondergang bij de baai van San Antonio

Oude binnenstad van Eivissa, Dalt Vila

Ibiza-stad, of Eivissa, is de hoofdstad van Ibiza. Deze heeft een prachtige oude binnenstad waar cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het noordelijke gedeelte wordt Dalt Vila genoemd en staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Via vijf poorten kun je dit oude gedeelte, dat volledig is omgeven door oude stadsmuren, betreden.

Binnen deze muren kun je heerlijk dolen door de mystieke straatjes die worden omgeven door de kenmerkende witte huisjes. Daarnaast zijn er nog vele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal Santa Maria d’Eivissa. Ibiza-stad mag op deze stedentrip-website natuurlijk niet ontbreken.

Eivissa Ibiza-stad
Eivissa

Cala d’Hort

Cala d’Hort is een relatief klein strand, maar wordt gezien als een van de mooiste stranden van Ibiza. Vanaf dit strand heb je een prachtig uitzicht op het tegenovergelegen eiland Es Vedra. Het fijne zandstrand wordt omgeven door een prachtig helderblauwe zee met zo af en toe een rots, hetgeen zorgt voor een prachtig plaatje. 

Es Vedrà

Es Vedrà is een klein rotseiland ten oosten van de kust van Ibiza. Er worden vele bootexcursies georganiseerd die naar deze beroemde plek gaan, waar vele legendes over worden verteld over Egyptenaren, sirenen, zeemeerminnen en zeenimfen die Odysseus probeerden te verleiden, alsdmede de verzonken stad Atlantis. Volgens velen is dit een van de meest magnetische plaatsen ter aarde waar navigatie-systemen doldraaien als je in de buurt van het eiland komt. Er wordt zelfs beweerd dat ook de vogels hiervan in de war zouden raken. 

Eigenlijk bestaat het eiland slechts uit één grote rots, omgeven door een prachtig blauwe zee. Als je durft, beklim dan eens deze grote rotsen geniet vanaf het topje van een prachtig uitzicht. Es Vedrà maakt, samen met de andere rotseilanden Els Illots en Es Vedranrell, deel uit van een beschermd natuurgebied, Cala d’Hort, omdat hier een aantal zeldzame dieren en planten leven. 

Sant Carles de Peralta

In de jaren ‘50 en ‘60 vestigden hippies zich in Sant Carles de Peralta. In het rustige dorpje vind je vele mooie, rustgevende, witte architectuur, een prachtige kerk in het centrum en Bar Anita. Tijdens de zomermaanden wordt hier iedere zaterdag de Las Dalias hippie-markt gehouden. Zeker een leuke ervaring om eens te bezoeken. 

Andere leuke hippiemarkten zijn bijvoorbeeld die in Punta Arabi (Es Canar), waar elke woensdag van april tot oktober een hippiemarkt wordt gehouden. In Las Dalias wordt elke zaterdag en maandagavond een hippiemarkt gehouden en in Sant Juan op zondag.

toeristische hoogbouw Ibiza
Ibiza is niet alleen maar idyllisch; je vindt er ook toeristische hoogbouw

Cova de Can Marçà

Zoek je rust en natuur, bezoek dan eens het noorden van Ibiza. Hier vind je ook een van van de meest bijzondere natuurverschijnselen van Ibiza, de Cova de Can Marçà. Deze prachtige, meer dan 100.000 jaar oude grot wordt gekenmerkt door versteende watervallen, stalactieten en stalagmieten.  

Strand van Talamanca

Vlakbij Ibiza-Strand ligt het rustige, pittoreske strand van Talamanca. Ook in de zomer kun je hier meestal nog wel een plekje vinden, omdat het strand heel lang is. Op dit lange, zacht witte zandstrand is het prima vertoeven en heb je een prachtig uitzicht over de heldere, ondiepe turquoise gekleurde zee. Heerlijk om te genieten van de zon en de zee en eventjes helemaal tot rust te komen.

Strand Ibiza

Nobu Hotel Ibiza Bay

Als je budget het toelaat is overnachten in het Nobu Hotel Ibiza Bay echt een aanrader. Het *****-hotel bevindt zich aan de kust van Talamanca Ba. Het luxe hotel biedt uitzicht op onbetaalbare en luxe jachten en prachtig water. Je vindt het hotel uiteraard op Booking.com.

Sant Antoni

Een van de populairste gebieden op Ibiza is de baai van San Antonio. Deze loopt helemaal door tot aan het zuiden van de baai en Sant Antoni in het noorden. Vanaf hier heb je prachtige uitzichten over de overige eilanden. Bovendien hangt hier een hele ontspannen en vriendelijke sfeer, heerlijk voor tijdens je vakantie op Ibiza. Ook sportievelingen komen hier volop aan hun trekken met de vele watersportactiviteiten die je hier kunt doen. Tevens kun je hier ‘s avonds heerlijk genieten van een prachtige zonsondergang, als dan niet vanaf een gezellig terras van een van de vele bars of restaurants.

Ruïnes van de Festival Club

In 1972 werd er een hele grote openlucht discotheek gebouwd. Deze had de vorm van een amfitheater. Helaas ging deze discotheek na 2 jaar alweer failliet. Dit amfitheater is gelukkig wel bewaard gebleven en doet tegenwoordig dienst als geliefde plaats als paintball terrein en plek voor graffiti kunstenaars, maar ook voor illegale party’s. De GPS-coördinaten zijn 38.931359, 1.304843, daarmee rij je er zo naar toe.

Uitzichtpunt van Torre Des Savinar

Torre Des Savinar, ofwel ‘de piratentoren’ is een historische uitkijktoren die bovenop een klif staat en recht tegenover Es Vedrà ligt. Ook onervaren wandelaars wandelen hier gemakkelijk naartoe. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving en de prachtige omliggende landschappen. Je komt hier echt eventjes helemaal tot rust. Het is tevens een perfecte locatie om heerlijk te picknicken. Wandel ook eens een stukje verder en bezoek het verlaten strand Atlantis. Tip: wandel hier ook eens een keertje ‘s avonds naar toe en bewonder de prachtige zonsondergang.

Agua Blanca (Aigües Blanques)

Ergens lekker afgelegen, praktisch in niemandsland, ligt Agua Blanca, een rustig nudistenstrand. In de ondiepe wateren voor dit stukje idyllische kust, dat wordt omringd door prachtige kliffen, kun je heerlijk zwemmen en snorkelen.

San Rafael

San Rafael is een klein, gezellig, rustig en charmant dorpje dat ligt tussen Ibiza-stad en San Antonio. Al van verre zie je de prachtige 18e eeuwse kerk. Het dorp staat vooral bekend om de pottenbakkersateliers, waar het aardewerk al sinds jaar en dag op dezelfde manier wordt gemaakt. Tevens zijn er enkele heerlijke restaurants waar je verse lokale maaltijden van hoge kwaliteit kunt nuttigen. 

Sant Joan de Labritja

Sant Joan de Labritja ligt midden in een berglandschap en fungeert als een soort poort naar het noorden van Ibiza. Vanuit het dorp heb je prachtige uitzichten over het landschap. Je vindt hier geen enorme hotels, maar nog echt de gezellige, vriendelijke gastenverblijven en agriturismo’s. Rondom het plein dit kleine dorpje liggen enkele winkels en gezellige barretjes. Je kunt hier nog echt eventjes de drukte van de kust ontvluchten en eventjes volledig tot rust komen.

“Time and Space”- Stonehenge van Ibiza

Vlakbij Cala Codolar bevindt zich het kunstwerk van de Australische kunstenaar Andrew Rogers. Deze heet officieel “Time and Space”, maar staat beter bekend als “Stonehenge van Ibiza”. Echt heel leuk om een keertje te bezoeken.

Puertas Can Soleil

Vlakbij de Stonehenge bevindt zich nog een kunstwerk van dezelfde kunstenaar Andrew Rogers. Dit is Puertas Can Soleil, ofwel ‘de poorten naar de hemel’, dat uit een vierkante ondergrond en 2 poorten bestaat. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Es Vedrà. 

Sant Josep de sa Talaia

Het mooie dorpje Sant Josep de sa Talaia bevindt zich hoog in de heuvels van de gelijknamige gemeente. Je vindt hier gezellige winkeltjes, cafeetjes, schaduwrijke hoekjes waar je eventjes kunt uitrusten en een mooie kerk. Deze kerk is in 1731 gebouwd en doet tegenwoordig dienst als kunstgalerij en aardewerkwinkel. Wil je eens het echt, authentieke Ibiza ervaren, dan moet je hier een keertje naar toe.

Het oranje strand van Sa Caleta 

Er zijn vele mooie stranden op Ibiza, maar die van Sa Caleta is wel heel bijzonder. Het strand is niet heel groot, maar heeft een heel aparte oranje kleur. Het zand is oranje en de rotswanden zijn ook oranje. Zeker qua aangezicht is dit een van de mooiste stranden van Ibiza. De hier aanwezige terracotta klei wordt door velen ook als natuurlijk masker gebruikt om hun lichaam me in te smeren. Tip: klim eens naar boven op de rotsen. Daar vandaan heb je een prachtig uitzicht over het oranje strand en de baai.

Strand van Cala Xuclar

Heb je eventjes genoeg van die drukke stranden? Ga dan eens naar het strandje van Cala Xuclar. Het strandje ligt enigszins verscholen, waardoor de grote massa hier niet komt. Maar het is absoluut de moeite waard. De omgeving is er prachtig en het water is er kraakhelder. Het strand wordt omringd door prachtige rotspartijen, waar je op kunt klauteren. Van bovenaf heb je een geweldig uitzicht.

Tips voor Ibiza

Heb jij nog tips met betrekking tot de mooiste plekjes van Ibiza? Misschien ben jij zo’n Ibiza-ganger die elk jaar wel minimaal een weekje gaat. Als jij tips hebt die een leuke aanvulling zouden zijn op bovenstaande vind ik het leuk als je contact met me opneemt. Dubai raakt ook steeds meer in trek, al is dat wel echt een ander soort bestemming. Lees meer over een stedentrip naar Dubai. Voor het eilandgevoel moet je daar niet zijn natuurlijk.

Stedentrip naar Bari, de hoofdstad van het Italiaanse Puglia

Stedentrip naar Bari, de hoofdstad van het Italiaanse Puglia

Ga je binnenkort op stedentrip naar Bari, de hoofdstad van het Italiaanse Puglia? In dit artikel lees je de mooiste bezienswaardigheden! De stad is een opkomende toeristische bestemming, bekend om zijn prachtige kust, heerlijke visgerechten en het pittoreske oude centrum.

Bezienswaardigheden van Bari

Tijdens een citytrip heeft deze Italiaanse stad je veel te bieden. Dit artikel zet de mooiste plekken in de stad voor je op een rijtje. Zet ze alvast op jouw to-do lijst, wanneer je een stedentrip naar Bari op het programma hebt staan de komende periode. 

Basiliek van San Nicola 

Deze 11e-eeuwse Romaanse basiliek is een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Italië. Het staat hoog aan de waterkant en herbergt vele ongelooflijke kunstwerken, waaronder beeldhouwwerken, fresco’s en mozaïeken. Binnen vind je relikwieën van Sint Nicolaas zelf en relikwieën van andere heiligen.

Castello Normanno-Svevo

Gelegen net buiten het centrum van Bari, werd het 12e eeuwse kasteel Castello Normanno-Svevo gebouwd door de Noormannen. Een eeuw later, in de 13e eeuw, werd het kasteel gerenoveerd door Frederik II van Zwaben. Het kasteel heeft een unieke achthoekige vorm met vier ronde torens en is omgeven door een gracht. Er zijn verschillende interessante kenmerken te vinden binnenin het kasteel, waaronder kerkers en geheime gangen die alleen toegankelijk zijn via ondergrondse tunnels.

Straatbeeld Bari
Straatbeeld in Bari

Kathedraal van San Sabino

De Kathedraal van San Sabino is een grote gotische kathedraal. Het is een van de oudste kerken van Italië en dateert uit 1035 na Christus. Binnen vind je prachtige fresco’s geschilderd door lokale kunstenaars, evenals sierlijke marmeren zuilen en beelden met religieuze scènes. Ze nemen je mee door de culturele historie van het gebied. De imposante hoofddeuren van de kathedraal zijn gemaakt van brons. 

Palazzo Mincuzzi

Il Palazzo Mincuzzi is een historisch commercieel gebouw in Bari, gelegen aan de via Sparano da Bari, 98. Je vindt het in de Napoleontische wijk Murat op de hoek tussen de pulserende Via Sparano en Via Putignani. Het gebouw, ontworpen in delicate en zeer verfijnde Liberty Style, is te danken aan de architect Aldo Forcignanò. De architect bedacht een zeer scenografisch effectieve hoekoplossing bedacht.

Palazzo Mincuzzi in Bari
Palazzo Mincuzzi

Murattiano Park

Op zoek naar een geschikte plek om te pauzeren? Breng een bezoek aan het Murattiano Park. Dit uitgestrekte park ligt tussen de oude- en nieuwe stad van Bari en biedt een geweldige ontsnapping aan de drukte van het stadsleven. Wandel over de paden van dit park en verwonder je over de vele bloemperken. Het park biedt voldoende mogelijkheden om uit te rusten, maak hiervoor gebruik van een van de schaduwrijke bankjes. Er zijn tal van restaurants in de buurt te vinden als je wat wilt eten of drinken, voordat je jouw reis door Bari voortzet!

Triggio Toren

De Triggio Toren is gelegen aan het einde van Murattiano Park in de buurt van de oude stad van Bari. Deze toren dateert uit 1468 na Christus en kijkt uit over de Adriatische zee; het biedt bezoekers die de toren bezoeken een spectaculair uitzicht over de omgeving! Naast het bewonderen van de architectuur, kun je omhoog klimmen om te worden beloond met een nog mooier uitzicht over de daken van Bari!

centrum Bari vanuit de lucht
het oude centrum van Bari vanuit de lucht gezien

Kasteel Monte Sant’Angelo

Het Kasteel Monte Sant’Angelo werd gebouwd in 1076. Destijds werd dit kasteel gebruikt als een belangrijk verdedigingspost tegen invallen van buitenlandse legers tijdens de Middeleeuwen. Tegenwoordig dient het vooral als toeristische attractie waarbij bezoekers het terrein kunnen verkennen. Je vindt er een binnenplaats, torens, kerkers en geheime gangen! Zorg ervoor dat je deze historische plek niet mist als je Bari bezoekt. 

Wijnroute in de buurt van Bari

Tijd voor een alcoholische versnapering? De wijnroute biedt je er alle gelegenheid toe. Het is een uitstekende manier voor toeristen die van wijn houden. De route biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met enkele topwijnen uit Apulië! Vanaf Gravina di Puglia kun je deze route door de wijngaarden volgen tot aan Bitonto. Geniet niet alleen van de wijnen, maar ook van het bijzonder smaakvolle eten bij de diverse lokale wijnhuizen! 

Bari: een originele bestemming zonder massa-toerisme

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de bezienswaardigheden die Bari je biedt. Dus heb je Rome, Venetië en Florence al eens gezien en zoek je een nieuwe Italiaanse bestemming dan is dit een leuke optie. Er valt echter nog veel meer te zien in het oude- en nieuwe centrum van de stad dan wat in dit artikel staat. De officiele toeristische website (Engelstalig) is viaggiareinpuglia.it/bari

Wees de massa voor en boek je citytrip naar Bari. De stad zal je niet teleurstellen. Ook een leuk alternatief voor de massa-bestemmingen in Italie: Bergamo. Goede reis!

De 10 belangrijkste bezienswaardigheden van het hippe Zwitserse Zürich

De 10 belangrijkste bezienswaardigheden van het hippe Zwitserse Zürich

Zürich, een hippe stad in het hart van Europa, wordt beschouwd als een van de belangrijkste economische, culturele en sociale centra van Zwitserland. Vooral de unieke ligging, direct aan het meer van Zürich, met de Alpen als achtergrond, trekt bezoekers uit de hele wereld. Het gevarieerde culturele aanbod en de vele vrijetijds-, winkel- en sportactiviteiten maken je stedentrip tot een gevarieerde en onvergetelijke tijd. Zürich is de grootste stad van Zwitserland.

Voor een stedentrip is het ook een prima bestemming, met leuke restaurants, tours en andere activiteiten. Dit artikel gaat echter alleen in op de belangrijkste bezienswaardigheden in Zürich. Let op: dit is bepaald geen goedkope bestemming. Dat geldt eigenlijk voor heel Zwitserland. Treinrondreis is een van de reisorganisaties die een stedentrip (per trein) naar deze stad aanbiedt.

Bezienswaardigheden van Zürich: wat je absoluut moet zien tijdens je stedentrip

De fascinerende stad in het noorden van Zwitserland staat wereldwijd bekend als een mondiaal centrum van het bankwezen en de financiële wereld. De vertegenwoordiger van de Zwitserse welvaart heeft echter veel meer te bieden dan grote banken en bedrijven.

Vooral de schilderachtige straatjes van de oude stad van Zürich herbergen unieke bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip moet zien.

Grossmünster

Het absolute herkenningspunt van de stad is de Grossmünster met zijn karakteristieke dubbele torens. Achter deze naam gaat een protestantse gereformeerde kerk schuil, die in de oude stad Zürich staat. Volgens de legende bevinden zich onder deze kerk de graven van de stadsheiligen Regula en Felix. Nadat Karel de Grote de graven van de stadsheiligen had ontdekt, zou hij de eerste kerk als kanunnik hebben gebouwd.

De Grossmünster Zürich
De Grossmünster (rechts)

De Grossmünster met zijn karakteristieke tweelingtorens is het bekendste symbool van de stad. In architectonisch opzicht heeft de Grossmünster veel te bieden. De bronzen deuren, het glas-in-loodraam, de Romaanse crypte en het Reformatiemuseum in de kruisgang zijn slechts een kleine greep uit de bezienswaardige hoogtepunten van de Grossmünster.

Als je een liefhebber van kerkmuziek bent, kun je ook een van de regelmatige kerkmuziekconcerten in de Grossmünster bijwonen.

Fraumünster

De Fraumünster, een van de vier gereformeerde kerken in de Oude Stad en een herkenningspunt van Zürich, is met zijn blauwe spits al van verre herkenbaar.

Bij de kerk hoort een klooster, dat ooit bewoond werd door vrouwen van de Europese aristocratie. Het klooster bezat in die tijd grote macht en de abdis had tot in de 13e eeuw het recht om in Zürich munten te slaan. Na de Reformatie werd de Fraumünster eigendom van de stad. Bijzonder aan de kerk zijn vooral de kleurrijke gebrandschilderde ramen. De frescocyclus in de kloostergang en het hoge gewelfde transept zijn ook absoluut de moeite waard. Hier worden ook regelmatig kerkmuziekconcerten gehouden.

Sint-Pieterskerk

De Sint-Pieterskerk is de oudste parochiekerk van Zürich. Het ligt op een heuvel in de Oude Stad op de linkeroever. De funderingsmuren, die in de 9e eeuw werden gebouwd, zijn nog zichtbaar onder het koor.

In 1345 kocht de eerste burgemeester, Rudolf Brun, de kerk, vandaar dat zijn grafsteen en monument tegenwoordig op de buitenmuur van de toren te vinden zijn. De grafsteen van de priester J.C.Lavater staat ook in deze kerk. Het hoogtepunt van de Sint Pieter is de wijzerplaat van de kerk, die als de grootste van Europa wordt beschouwd. Hij heeft een diameter van maar liefst 8,7 meter.

Lindenhof

Voor wie graag rustige en ontspannende uren doorbrengt midden in de oude stad van Zürich, is de Lindenhof de perfecte plek. Hoe rustig en relaxed het mooie plein met park over de Limmat tegenwoordig is, des te roeriger is zijn geschiedenis.

Op dit plein vonden talloze historische gebeurtenissen plaats. In de 4e eeuw stond hier een Romeins fort. In de 9e eeuw werd op de Lindenhof een koninklijke residentie gebouwd en tot in de vroegmoderne tijd gold deze plek als ontmoetingsplaats voor de inwoners van Zürich.

Tegenwoordig is de Lindenhof een oase waar je kunt ontspannen en verpozen. Vanaf hier heb je ook een fascinerend uitzicht op de oude stad, het stadhuis en de Limmat. De Lindenhof is ook een perfecte ontmoetingsplaats voor gepassioneerde schakers.

Operagebouw Zürich

Het Operagebouw is waarschijnlijk een van de prachtigste gebouwen in heel Zürich. Het cultuurgebouw ligt direct aan de Sechseläutenplatz en is zowel van buiten als van binnen zeer indrukwekkend.

Zürich Opera
Het Operagebouw Zürich 

In 1891 trok het operahuis voor het eerst bezoekers naar zijn muren, zij het toen onder de naam Stadttheater. Pas in het begin van de 20e eeuw, toen er vooral opera’s en balletten werden opgevoerd, werd de voormalige Stadsschouwburg omgedoopt tot het huidige Operagebouw.

Naast opera’s en balletvoorstellingen worden in dit gebouw ook regelmatig concerten of diverse evenementen voor kinderen gehouden. Zelfs als je geen voorstelling wilt bijwonen, is het altijd de moeite waard om een kijkje te nemen in het imposante gebouw.

Giacometti Zaal

De Giacometti-hal wordt beschouwd als de mooiste entreehal van een politiebureau ter wereld.

Door zijn adembenemende plafond- en gewelfschilderingen, die bestaan uit florale ornamenten, geometrische patronen en werkende mensen, is deze artistiek vormgegeven entreehal een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Zürich.

In 1922 organiseerde de stad Zürich een wedstrijd om de entreehal te schilderen. Omdat deze ruimte, die vroeger de gewelfde kelder van een oud weeshuis was, er erg somber en grauw uitzag, wilden ze de plek opfleuren en een werkmogelijkheid creëren voor plaatselijke kunstenaars.

Augusto Giacometti won uiteindelijk de wedstrijd en zijn ontwerp werd in praktijk gebracht. De hal, in warme rode en okerkleurige tinten, wordt door de plaatselijke bevolking ook wel de Blümlihalle genoemd. Deze naam verwijst naar het grote aantal gebruikte bloemversieringen.

Stadhuis van Zürich

Het stadhuis van Zürich behoort ook tot een van de bezienswaardigheden van Zürich. Het gebouw, dat direct aan of in de Limmat ligt, werd gebouwd in 1698. Onder het gebouw, dat zeer de moeite waard is, bevinden zich verschillende gewelven waardoor het water van de Limmat stroomt.

Stilistisch gezien combineert het stadhuis veel verschillende stijlen, zoals de Hoge Barok en de Late Renaissance. Politiek gezien wordt het gebouw vandaag de dag nog steeds actief gebruikt. Het kantonnale parlement van Zürich vergadert er regelmatig, en bezoekers kunnen de zittingen ook in het openbaar bijwonen.

Bezienswaardigheden van Zürich
Naast alle bezienswaardigheden van Zürich afgaan is het ook lekker om gewoon langs het water te wandelen

Paradeplatz

De Paradeplatz is een van de beroemdste pleinen van Zürich. Het plein, waar onder andere de grote Zwitserse banken UBS en Credit Suisse hun hoofdkantoor hebben, vertegenwoordigt tegenwoordig de Zwitserse welvaart en wordt beschouwd als het grootste geldverwerkingscentrum van Zwitserland. De Paradeplatz is ook een belangrijk tramknooppunt. Van hieruit kun je de oude binnenstad van Zürich, het meer van Zürich of de winkelmijl van de Bahnhofstrasse bereiken.

Niederdorf

Een ander hoogtepunt in de oude binnenstad van Zürich is de wijk Niederdorf. Het bijzondere aan deze wijk zijn de kleurrijke gevels, mooie erkers en kleine steegjes.

Niederdorf, ook bekend als Dörfli of Niederdörfli in de volksmond, is vooral bekend als uitgaanswijk. Het heeft talloze cafés en restaurants, maar ook bioscopen, leuke winkels en clubs.

Overdag kun je door de mooie wijk wandelen en genieten van de unieke charme. ’s Avonds is het Niederdorf de perfecte plek om uit te gaan of te feesten.

Confiserie Sprüngli

Je zou al moeten weten dat Zwitserland wereldwijd bekend staat om zijn onbeschrijflijk lekkere chocolade. Volgens de plaatselijke bevolking is het summum van Zwitserse chocolade te vinden bij Confiserie Sprüngli.

Deze banketbakkerij ligt in de Bahnhofstrasse van Zürich en verleidt al sinds 1836 bezoekers uit de hele wereld met zijn lekkernijen. Hier vind je de fijnste bonbons, fascinerende chocoladecreaties, maar ook diverse gebakjes en andere handgemaakte lekkernijen, die ook perfecte vakantiesouvenirs zijn.

Jouw tips voor alternatieve bezienswaardigheden van Zürich

Dit waren de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Zürich. Misschien ben jij al eens op citytrip naar Zürich geweest en heb jij ene hele andere top 10. Tips zijn altijd welkom! Neem dan even contact op.

Op vakantie naar Californië in de USA: wat zijn de highlights?

Op vakantie naar Californië in de USA: wat zijn de highlights?

Of je Californië nu voor het eerst bezoekt, of een doorgewinterde reiziger bent, er zijn meer dan genoeg leuke, spannende en uitdagende dingen te doen in deze staat. Van indrukwekkende bergen tot adembenemende stranden, van nationale parken tot cultureel diverse wijken, er is voor iedereen wel iets te beleven in Californië.

In dit artikel lees je alle hoogtepunten die je tijdens je vakantie naar Californië eigenlijk niet mag missen. Je ontdekt tot in detail wat er allemaal te zien, doen en beleven valt in deze Amerikaanse staat! Op sommige bezienswaardigheden wordt verder op in dit artikel nog wat dieper in gegaan.

Yosemite National Park

Yosemite National Park is een van de topattracties in Californië. Het is de thuisbasis van ongelooflijke wandelroutes, watervallen, talloze meren en enorme granieten koepels. Dit nationale park ligt in de Sierra Nevada bergketen. Je kunt er ook rotsklimmen, glamping en woestijnwandelingen maken. Het is een perfecte plek voor gezinsvakanties.

een van de vele meertjes in Yosemite Park

Golden Gate Bridge

Een andere must-see in Californië is de Golden Gate Bridge. Deze verbindt de San Francisco Bay met de Grote Oceaan en is een populaire bestemming voor toeristen. De kabelbanen rijden over de steile heuvels voor een spectaculair uitzicht over de stad en de baai. Je kunt ook een ritje maken naar Alcatraz Island, waar de grootste federale gevangenis van de VS staat.

Theme Parks

Naast de natuurlijke schoonheid is Californië de thuisbasis van enkele van ’s werelds populairste themaparken. Het iconische Disneyland en Disney California Adventure zijn beide de moeite waard. Je kunt ook Six Flags Magic Mountain in Zuid-Californië bezoeken, of Knott’s Berry Farm in Midden-Californië. Als je in de winter reist, kun je proberen te skiën bij Mount Shasta of Big Bear.

Disneyland California
Disneyland California

Lava Beds National Monument

Een andere bezienswaardigheid is het Lava Beds National Monument. Deze bestemming zit vol met honderden grotten. Je kunt er leren over het geologische verleden van Californië en de vele verschillende soorten lava die de staat hebben gemaakt tot wat hij nu is. Je kunt ook de geschiedenis ervaren van de inheemse Amerikaanse bevolking die het gebied bewoonde.

L.A.

Los Angeles is daarnaast een van de beroemdste steden van Californië. De stad herbergt talloze musea, theaters en andere culturele bezienswaardigheden. Je kunt ook de culturele wijken Little Armenia, Koreatown en Little Tokyo verkennen. Deze wijken zijn gevuld met unieke architectuur en regelmatige culturele evenementen. Je kunt ook het Griffith Observatory bezoeken, dat op de zuidhelling van Mount Hollywood ligt. Het heeft een planetarium en openbare telescopen.

Skyline van Los Angeles
De Skyline van Los Angeles. Deze stad mag je niet missen tijdens je vakantie naar Californië

Wijngebied Napa Valley

Je kunt ook het wijnland van Napa Valley bezoeken, dat bekend staat om zijn kasteelachtige wijnhuizen. De Napa Valley is een ideaal weekendje weg uit de stad. Je kunt er wat lokale wijnen proeven terwijl je het landschap in je opneemt.

National Parks

Een andere must-see in Californië is Sequoia en Kings Canyon National Parks. De nationale parken herbergen een verscheidenheid aan attracties, waaronder Crystal Cave, General Sherman, Moro Rock en Zumwalt Meadow. Deze nationale parken liggen naast elkaar.

San Diego

Een bezoek aan San Diego is een geweldige manier om de rijke cultuur en geschiedenis van Californië te ervaren. De stad is ook een gezinsvriendelijke bestemming met een overvloed aan dingen om te doen. Met veel winkels, uitstekende restaurants en een verscheidenheid aan buitenactiviteiten is San Diego een van de beste plaatsen in Californië om vakantie te vieren.

San Diego
San Diego vanaf het water

Hoewel San Diego bekend staat om zijn stranden, is een bezoek aan deze stad in Zuid-Californië niet compleet zonder een bezoek aan de vele musea, winkels en culturele instellingen die het tot een van de topsteden in de VS maken. Van de wereldberoemde San Diego Zoo tot de Spaans Koloniale Revival architectuur in Balboa Park, er is iets om elke reiziger te vermaken.

Het San Diego Air and Space Museum is daarnaast een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de luchtvaart. Met een focus op vliegtuigen en ruimteverkenning is het museum gevuld met galerijen en displays gewijd aan de wetenschap van het vliegen. 

Je kunt ook proeven van de koloniale wortels van Old Town door de leuke winkeltjes en historische gebouwen te verkennen. Oorspronkelijk gebouwd in de 19e eeuw, zijn veel van de oorspronkelijke gebouwen gerestaureerd en herbergen nu boetieks en restaurants.

Bilboa Park San Diego
Bilboa Park in San Diego

Het USS Midway is een van de interessantste en leukste musea die je in San Diego kunt vinden. Het museum ligt in Pacific Beach en omvat een verscheidenheid aan interactieve displays en 60 tentoonstellingen. Het museum heeft ook een blik op de geschiedenis van het schip en gesloten ruimtes.

Er zijn ook een aantal andere musea om te bekijken. Het La Casa De Estudillo Museum, bijvoorbeeld, was ooit een huis van de rijke familie Estudillo. Het is nu een museum, maar het is gratis te bezoeken.

Het andere leuke activiteit om te doen terwijl je in San Diego bent is een rit langs de kust. Je komt langs verschillende schilderachtige plekken, waaronder de Golden Gate Bridge, de USS Midway en het Cabrillo National Monument. Dit gebied is ook populair om walvissen te spotten, dus als je op zoek bent naar een uitzicht op het water, is dit de plek om naartoe te gaan.

Tot slot, als je toch in San Diego bent, vergeet dan niet even langs te gaan bij het Gaslamp Quarter voor een beetje winkelen, sightseeing en een goed avondje uit. Deze buurt staat boordevol kunstgaleries, restaurants en bars. Het is een levendig en leuk gebied om te genieten van een drankje of twee. Je kunt ook een havencruise maken voor een andere kijk op de stad.

Lake Tahoe

Misschien wil je wel de nadruk leggen op natuur tijden je vakantie naar Californië. Sla dan zeker Lake Tahoe niet over. Lake Tahoe ligt in de Sierra Nevada en vormt het grootste alpenmeer van Noord-Amerika. Het is een van de populairste vakantieplekken in de Verenigde Staten. Het is een geweldige plek om te gaan wandelen, schaatsen of tuben. De regio staat bekend om zijn ongerepte stranden en werkelijk schitterende water. Het is ook een van de meest romantische plaatsen van het land.

Lake Tahoe Californië
Lake Tahoe

De meest voor de hand liggende reden om de regio Lake Tahoe te bezoeken is voor het landschap. De bergen rond het meer zijn honderden hoog en bieden spectaculaire uitzichten. De stad Truckee, gelegen aan de noordoever, herbergt veel kindvriendelijke musea en een binnenspeeltuin. Er is ook een buitenspeeltuin op het terrein van het Truckee River Regional Park.

Wintersport

De wintermaanden zijn een goede tijd om de piste op te gaan in een van de vele skigebieden, waaronder Heavenly Mountain Resort. In de zomer kun je misschien niet skiën, maar je kunt nog steeds genieten van allerlei activiteiten in de sneeuw, van sneeuwscooteren tot langlaufen. Je zult zeker wat warme kleding mee willen nemen als je van plan bent in de warmere maanden te komen.

Het weer kan in de lente en vroege zomer onvoorspelbaar zijn, maar het kan ook een leuke tijd zijn om een paar dagen in het Lake Tahoe gebied door te brengen. De zomermaanden zijn over het algemeen het drukst, en ook het duurst. Dat komt omdat er veel concurrentie is voor accommodaties.

Er zijn twee hoofdgebieden van Lake Tahoe, waarbij de zuidelijke oever gericht is op nachtleven en vermaak en de noordelijke oever op gezinsvriendelijke activiteiten. Aan de zuidkust vind je casino’s, restaurants en clubs. De noordelijke oever is rustiger en vrediger. Wie de schoonheid van de Sierra Nevada bergen wil ervaren kan een ritje maken met de Amtrak trein van Emeryville in Oakland naar Truckee in Tahoe.

De andere voor de hand liggende keuze is om naar het meer te gaan. Er zijn volop mogelijkheden om te zwemmen, varen en surfen. Er zijn ook goede vis- en zeilmogelijkheden. Als je liever op het droge blijft, is het gebied ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan wandel- en fietspaden.

Death Valley

Death Valley is een indrukwekkend woestijndal. Dit dal loopt van noord naar zuid, tussen de Amargosa Range in het oosten en de Panamint Range in het westen. Death Valley is ’s zomers een van de heetste plaatsen ter wereld, en deelt die kwalificatie slechts met enkele woestijngebieden in Afrika en het Midden-Oosten. Zorg dat je hier geen auto-pech krijgt. Dan kan je vakantie naar Californië weleens slecht aflopen.

Death Valley Californie
Maak een mooie autorit door Death Valley

Sonoma

Een bezoek aan Sonoma in Californië is geweldig als je van wijn, eten en buitenactiviteiten houdt. Het Sonoma-gebied is gevuld met wijngaarden, wijnmakerijen, boerderijen en distilleerderijen. Veel bezoekers plannen slechts een dagje of twee, maar er is van alles te doen als je wat langer wilt blijven. De stad is ook een prima uitvalsbasis voor het verkennen van het omringende wijnland.

Sonoma is de thuisbasis van het historische Sonoma Plaza, een populaire ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking. Dit schilderachtige stadsplein staat vol met winkels, galeries en restaurants. Het heeft een rozentuin, een kinderspeelplaats en waterpartijen. 

sonoma wijngebied
wijngaarden in Sonoma

Je kunt ook het Depot Park Museum bezoeken, dat gevestigd is in het herbouwde Northwestern Pacific depotgebouw. Dit museum vertelt het verhaal van de Sonoma Valley, met tijdelijke tentoonstellingen en permanente collecties. Je kunt er ook boeken kopen over de geschiedenis van het gebied.

Een andere attractie is de Sea Ranch Lodge, een sea ranch uit 1960 die ongerepte natuurlijke taferelen combineert met iconische architectuur. Deze architectonisch belangrijke hoogtepunt is een uitstekende bestemming om te dineren en buitenactiviteiten te ondernemen. Je kunt een rondleiding over het landgoed krijgen of op een afternoon tea gaan. Je kunt ook de spa van de Sea Ranch Lodge bezoeken, die behandelingen biedt op basis van inheemse botanische middelen.

Voor het diner kun je het café van Café La Haye overwegen. Dit restaurant serveert vakkundig bereide gerechten vergezeld van een onberispelijke wijnkaart. Het restaurant wordt beschouwd als een top diner keuze in de omgeving. De zonovergoten patio is de perfecte plek voor een ontspannen avond. Probeer eens hun gekonfijte eend of krokante kippendijen.

Sonoma staat ook bekend om zijn farm-to-table keuken. Het is ook de thuisbasis van een aantal zuivelfabrieken en wijnmakerijen, en talrijke brouwerijen. Overal in de regio zijn verschillende proeflokalen. Je kunt ook wijngaardyogalessen proberen bij enkele wijngaarden in de omgeving.

Tot slot zijn ook de plaatselijke boerenmarkten in de omgeving een absoluut hoogtepunt te noemen. Enkele van de beste bevinden zich in de buurt van The Barlow, wat een openlucht marktdistrict is met ambachtelijke makers en restaurants. De winkels liggen op het plein, maar ook in steegjes ernaast. Je kunt hier ook geschenken, kleding en accessoires kopen.

Monterey

Een bezoek aan Monterey is een van de meest geliefde dingen om te doen tijdens een bezoek aan Californië. Het gebied heeft een lange geschiedenis en herbergt veel historische bezienswaardigheden. De populairste bezienswaardigheden liggen bovendien grotendeels allemaal op loopafstand van elkaar. De stad biedt ook tal van wijnbars en restaurants om van te genieten. Het Monterey Bay Aquarium is een uiterst populaire attractie. Dit is een geweldige plek om te bezoeken om te leren over de vissen en wilde dieren van het gebied.

De Monterey Bay Coastal Trail is een leuke manier om een dag door te brengen. Dit schilderachtige pad omhelst de kustlijn van de Monterey Bay en is gemakkelijk te bereiken vanaf Fisherman’s Wharf. Het pad is een geweldige manier om de zeeleeuwen en walvissen te zien. Als je op zoek bent naar een meer avontuurlijke manier om te verkennen, kun je een elektrische scooter huren. 

Fisherman's Wharf monterey california
de Fisherman’s Wharf van Monterey

Het Monterey Path of History is een wandelpad van meerdere kilometers dat tientallen historische plekken in Monterey met elkaar verbindt. Op verschillende locaties langs het pad vind je kaarten en borden. Je kunt er ook lezen over de plaatselijke geschiedenis van de stad. 

Cannery Row, gelegen in het centrum van Monterey, is op zijn beurt een andere zeer populaire attractie. Deze straat aan het water heeft een rijke geschiedenis en is nu een van de belangrijkste toeristische bestemmingen. De straat was oorspronkelijk omzoomd met sardineverpakkingsfabrieken, maar is sindsdien geëvolueerd tot een chique rij winkelketens. Naast de winkels en restaurants heeft Cannery Row een aantal historische gebouwen die nu toegankelijk zijn voor het publiek. Het gebied staat ook bekend om zijn populatie Californische zeeleeuwen.

Het Pacific Grove Museum of Natural History is een minder bekende attractie. Dit museum is gevestigd in het oude Chinese vissersdorp en beschikt over een grote collectie erfgoedfoto’s. Er zijn ook displays van de plaatselijke flora en fauna, net als een fascinerende kruidentuin.

San Francisco

Een bezoek aan San Francisco is een belevenis van zichzelf. Voor veel reizigers zal het het hoogtepunt van hun vakantie naar Californië zijn. Van de iconische Golden Gate Bridge tot het levendige Haight-Asbury District, er is voor elk wat wils in deze stad te vinden. Het is dan ook niet moeilijk te zien waarom San Francisco een van de populairste steden van het land is.

Voor bezoekers die de stad voor het eerst bezoeken zijn het Museum of African Diaspora en het Cartoon Art Museum de toppers. Daarnaast is de California Academy of Sciences een geweldige manier om de plaatselijke natuurgeschiedenis en het aquarium te bekijken. 

Stedentrip San Francisco
ook de hoogteverschillen maken dit een interessante stad met leuke vergezichten

Het Children’s Museum of San Francisco is een leuke en leerzame plek om te bekijken. Je vindt er 600 praktische tentoonstellingen, waaronder een aanraakbare koepel, een gekleurd schaduwgebied, een tastbare koepel en een sculptuur van 10.000 tandenstokers. Je vindt er ook een planetarium en een natuurhistorisch museum. Het museum is zo educatief dat het vaak een “leerlaboratorium” wordt genoemd. Het ligt aan het water in het Golden Gate Park, en beschikt over een tactiele koepel, een kleurrijk schaduwgebied, en een aantal interactieve tentoonstellingen.

Als je toch in de buurt bent, wil je misschien ook even kijken bij de Ghirardelli ijs- en chocoladewinkel. Wanneer je na je bezoek nog meer honger hebt, kun je langs de kade tal van restaurants vinden. 

De Embarcadero is een andere hotspot, en in dit gebied zijn veel musea te ontdekken. Het Ferry Building is ook een populaire plek om te stoppen. Deze voormalige passagierssteiger is nu een enorme voedselmarkt. Er is ook een verscheidenheid aan cafés om van te genieten.

Golden Gate Bridge in San Francisco Californië
Het symbool van San Francisco: de Golden Gate Bridge

Als je op zoek bent naar het beste uitzicht over de stad, probeer dan Twin Peaks. Dit is het op één na hoogste punt van San Francisco, en het is de reis meer dan waard. Of je nu naar de top klimt of ontspant op het terras, je zult genieten van uitzichten over de stad, de Golden Gate Bridge en wolkenkrabbers in het centrum.

Als je toch in de buurt bent, vergeet dan niet de Point Bonita Vuurtoren te bezoeken. Het is een ideale manier om de baai te zien en heeft een geweldige cadeauwinkel. Je kunt er komen door de 1-mile round-trip te lopen of door een vooraf geregelde rit te nemen.

san francisco Alcatraz
San Francisco met op de achtergrond het gevangenis-eiland Alcatraz

Andere opmerkelijke bezienswaardigheden in San Francisco zijn het San Francisco Maritime Museum, het Paleis voor Schone Kunsten en de Golden Gate Bridge. Als je een Disney-fan bent, kun je ook het Walt Disney Family Museum bezoeken. Kortom: een uitstapje naar San Francisco mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Californië! Lees meer over een stedentrip naar San Francisco.

Laguna Beach

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en spannende vakantie in Zuid-Californië, overweeg dan een bezoek aan Laguna Beach. Het is het hele jaar door een bestemming met milde temperaturen en ontzagwekkende panoramische uitzichten.

Een bezoek aan Laguna Beach is een perfecte manier om een weekend door te brengen. Dit charmante kustplaatsje in Orange County heeft schilderachtige stranden en prachtige baaien. Het is een populaire bestemming voor surfers, duikers en wandelaars. Het heeft een scala aan restaurants en winkels, en is ook de thuisbasis van het oudste museum van Californië. Het is ook een centrum voor kunstenaars en kunstgalerijen, waardoor het een ideale plek is om te bezoeken.

Laguna Beach
Laguna Beach

Een van de beste plekken om te bezoeken in Laguna Beach is Heisler Park. Dit park ligt vlakbij het stadscentrum en is gevuld met kleurrijke planten en gebladerte. Het park beschikt over grillige metalen sculpturen, getijdenpoelen en een mooi prieel. Het is ook de thuisbasis van de privé Laguna Beach Lawn Bowling Club.

Een andere bezienswaardigheid in de omgeving van Laguna Beach is Crystal Cove State Park. Dit park heeft een kilometers lang kustpad, en is een geweldige plek om te duiken of te surfen. Er leven bobcats, slangen en andere wilde dieren welke het ontdekken absoluut waard zijn.

Er zijn ook verschillende wandelpaden en fietspaden in Laguna Beach. Er is een zelf begeleide openbare kunstwandeling beschikbaar, die schilderachtige uitzichten op de oceaan en architectonische herkenningspunten omvat. 

Als je van kunst houdt, zul je graag het Laguna Art Museum bezoeken. Het heeft een uitgebreide collectie Californische kunst, met meer dan tweehonderd tentoongestelde stukken. Er is ook een rondleiding door het gebouw onder leiding van een docent. Tijdens de zomermaanden biedt het museum gratis toegang. Je kunt ook een workshop van een kunstenaar meepikken.

Laguna Beach staat daarnaast ook bekend om zijn kunstfestival, de Pageant of the Masters. Het festival wordt eens per jaar gehouden. De productie omvat beroemde kunstwerken die gedurende de avond op het podium worden nagespeeld. Het is een leuk evenement dat door iedereen gezien kan worden.

Voor iets uniekers kun je La Tour bezoeken, een kasteelachtig bouwwerk op Victoria Beach. De toren is gemakkelijk te beklimmen en is een geweldig uitzicht voor het hele gezin. Het is ook de thuisbasis van de Californische zeeleeuwen.

Big Sur

Een bezoek aan Big Sur in Californië is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van het gebied te ervaren. Het gebied ligt tussen Carmel en San Simeon en wordt begrensd door de Santa Lucia Mountains. Het landschap is divers en biedt veel dingen om te zien en te doen. Als je het beste van het gebied wilt ervaren, zul je een goede planning moeten maken.

Er zijn verschillende staatsparken en andere attracties die je zeker zullen prikkelen. De Bixby Canyon Bridge, bijvoorbeeld, is in een groot aantal films gespot – En dat is zeker geen toeval te noemen. Deze brug is de hoogste boogbrug met één overspanning ter wereld. Hij overspant Bixby Creek en is het symbool van de kustlijn van Big Sur. Hij klampt zich aan weerszijden vast aan de wanden van de canyon en is daarmee een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in de regio.

Big Sur Vakantie naar Californië

Het Andrew Molera pad is ook een hoogtepunt te noemen en vormt een kilometer lang pad en biedt een blik op het gevarieerde terrein van de regio. Als je op zoek bent naar een strand, vind je langs de route een afgelegen strand. Deze wandeling van ruim 8 kilometer voert je door een mix van dennenbossen, cipressen, getijdenpoelen en inhammen.

Het Point Sur Lightstation is een andere geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van het gebied te bekijken. Deze plek heeft een modern luchtvaartbaken en biedt rondleidingen van 3 uur in het weekend en op woensdag. De vuurtoren wordt beheerd door de Amerikaanse kustwacht. Dit is de kleinste van de drie, maar wel de beste van het stel.

De Henry Miller Library is een interessante locatie voor live optredens en muzikale shows, evenals een boekwinkel met planken vol boeken van plaatselijke auteurs. Het is ook de thuisbasis van de op één na grootste collectie Henry Miller memorabilia ter wereld.

Het belangrijkste om te weten is dat je vooruit moet plannen op het weer. De kust kan in de winter winderig en regenachtig zijn, en kustmist kan de hele dag blijven hangen. Het is goed om hier vooraf rekening mee te houden voordat je afreist naar dit schitterende en veelzijdige gebied.

Yosemite National Park

Dit hoogtepunt mag natuurlijk niet ontbreken binnen de lijst van te bezoeken locaties in Californië. Een bezoek aan Yosemite National Park is een geweldige keuze voor alle leeftijden en interesses. Het staat bekend om zijn indrukwekkende watervallen, granieten monolieten monolieten en wilde dieren. Het is een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten en vormt een populaire bestemming voor gezinnen en wandelaars, maar is ook een belangrijk knooppunt voor klimmen en backpacken. Het is nagenoeg het hele jaar door geopend, maar sommige gebieden zijn in de winter gesloten.

Je kunt het beste een bezoek brengen buiten het hoogseizoen, in de lente of de herfst, wanneer het niet te warm is en de wegen minder druk zijn. Het park is dan niet zo druk als in de zomer, wat betekent dat het wild makkelijker te zien is. Dieren, zoals dikhoornschapen, zijn te zien in het hoge land. In de vallei zijn ook de otters en bobcats gemakkelijker te zien.

bergen in Yosemite Park Californie

Er zijn verschillende watervallen in het park, waaronder Vernal Falls, Nevada Falls en Bridalveil. Deze watervallen stromen het hele jaar door. Sommige watervallen hebben echter een kortere aanloop in de herfst, waardoor ze minder zichtbaar zijn.

Als je geïnteresseerd bent in een rondleiding, biedt Yosemite National Park een groot aantal opties. Een dagtour vanuit San Francisco bijvoorbeeld omvat een grote tourbus en kan een geweldige manier zijn om het park te zien. Als je het niet prettig vindt om met een tour te reizen, kun je wandelroutes vinden die toegankelijker zijn. Je kunt in het park ook onderdak vinden. In de Yosemite Valley zijn er genoeg plaatsen om te overnachten.

Tijdens een bezoek aan Yosemite in de winter kun je genieten van enkele besneeuwde uitzichten op het park. Dit kan echter een gevaarlijke tijd zijn om te bezoeken vanwege de omstandigheden. Wie in de winter naar het park reist, moet voorbereid zijn met de juiste uitrusting. Je kunt ook verwachten dat je wilde dieren tegenkomt, zoals zwarte beren, die in de winter minder actief zijn dan in de warmere maanden. Door het park reizen zonder een ervaren gids is dan ook absoluut geen aanrader te noemen.

Er zijn een aantal wandelingen in de vallei, waaronder de Lower Yosemite Falls trail, die per auto bereikbaar is. Je kunt ook een fietstocht door het park maken om de omgeving te verkennen. Als je geïnteresseerd bent in abseilen, kun je een les volgen in het Half Dome Village.

Napa Valley

Een bezoek aan Napa Valley in Californië kan een geweldige ervaring zijn. Het gebied is gevuld met spectaculaire landschappen en luxe accommodaties. De regio staat daarnaast bekend om zijn ongelooflijke culinaire scene. Verschillende restaurants met Michelinsterren zijn hier gevestigd, evenals tientallen wijnhuizen. Naast de wijnen herbergt de vallei vele natuurlijke attracties.

De beste tijd om Napa te bezoeken is in september. De herfstbladeren in de wijngaarden zijn prachtig. Het gebied staat ook bekend om zijn verjongende warmwaterbronnen. Enkele van de populairste resorts en hotels in de omgeving bevinden zich hier.

De beste manier om je te verplaatsen is per auto. Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan huurauto’s en autodiensten om je bezoek aan Napa Valley zo gemakkelijk mogelijk te maken. In het noordelijke deel van het wijnland biedt het schilderachtige stadje Calistoga luxe accommodaties. Het rustige stadje is ook de thuisbasis van de beroemde Calistoga Spa Hot Springs. Deze geothermische faciliteit beschikt over vier buitenbaden en meerdere geothermische baden.

De hoofdstraat in Calistoga is Lincoln Avenue. De stad is de thuisbasis van het beroemde uitzichtpunt Grape Crusher, dat een geweldige plek is om de zon onder te zien gaan. Op het uitkijkpunt staat het beeld van de Grape Crusher, een beroemd kunstwerk uit Napa Valley.

Yountville is de chique stad in het midden van de vallei. De schilderachtige hoofdstraat is omzoomd met volwassen bomen. Washington Street is schilderachtig en is bezaaid met kunstinstallaties. Tijdens de feestdagen zijn de steden van Napa versierd met fonkelende lichtjes en feestelijke muziek. Yountville is ook de thuisbasis van het jaarlijkse Holidays in Yountville festival. Het festival biedt boomverlichtingen en andere speciale evenementen.

Het centrum van Napa heeft onlangs een grote ontwikkeling ondergaan. De stad is nu een begaanbaar centrum voor eten en wijnproeven. De stad heeft meer dan een dozijn stedelijke wijnproeflokalen, waarvan sommige topwijnen aanbieden. De Napa Farmers Market is een populaire lokale markt met lokaal geproduceerde levensmiddelen en benodigdheden.

Het oudste wijnhuis in de Napa Valley is Beringer, en dit is een must-see als je de regio bezoekt. Ze bieden een kleine groepstour door de regio waarbij een picknicklunch in hun wijnmakerij is inbegrepen.

De Napa Valley staat ook bekend om zijn jaarlijkse filmfestival, dat meestal midden november plaatsvindt. Het filmfestival biedt een aantal filmgerelateerde activiteiten, waaronder vertoningen en discussies. Het festival wordt georganiseerd door Cinema Napa Valley. Het festival wordt beschouwd als een meeslepende ervaring. Naast films biedt het festival evenementen met wijn, muziek, eten en kunst.

Sequoia National Park

Een bezoek aan Sequoia National Park is een perfecte manier om alle vier de seizoenen te ervaren. Je vindt er warme temperaturen in de uitlopers, waardoor het gemakkelijk is om te wandelen of andere buitenactiviteiten te ondernemen. Het is ook de thuisbasis van vele unieke grotten en uitkijkpunten. Je kunt kiezen uit verschillende overnachtingsmogelijkheden die passen bij je budget. Je kunt zelfs deelnemen aan programma’s onder leiding van een ranger.

Sequoia National Park
indrukwekkende woudreuzen in het Sequoia National Park

In de winter kun je te maken krijgen met sneeuwval. Dit kan leiden tot wegafsluitingen in bepaalde delen van het park. Het is echter nog steeds mogelijk om naar sommige bestemmingen te reizen. De hoger gelegen delen van het park zijn kouder, en zijn vaak bedekt met sneeuw. Als je in een hotel gaat verblijven, zorg er dan voor dat je de weersverwachting controleert. In sommige delen van het park kan het nodig zijn om wegen te ploegen.

Wie geïnteresseerd is in skiën, kan het park het beste in januari of februari bezoeken. Je kunt langlaufloipes vinden in het Giant Forest gebied. Als je niet zeker weet hoe je moet skiën, kun je gratis les krijgen van een van de rangers van het park. In de herfst kun je genieten van de schoonheid van de herfstbladeren van het park. Het is niet zo heet, en je zult waarschijnlijk dieren zien zoals zwarte beren en marmotten.

Los Angeles

We sluiten de lijst af met een van de beroemdste en meest indrukwekkende steden van Californië en de Verenigde Staten: Los Angeles. Een bezoek aan Los Angeles is een traktatie voor de zintuigen. Met zijn diverse attracties, cultureel rijke wijken en iconische bezienswaardigheden heeft deze stad meer te bieden dan je op je handen kunt tellen. L.A. behoort samen met New York tot de door reizigers meest bezochte steden van de Verenigde Staten.

Santa Monica Pier Los Angeles
de tamelijk hysterische Santa Monica Pier in Los Angeles

Enkele van de bekendste attracties in Los Angeles zijn de Santa Monica Pier, die een populaire toeristische attractie is en waar een pretpark en een aquarium zijn gevestigd. De pier is een leuke plek om te verkennen, en heeft ’s werelds enige reuzenrad op zonne-energie. Deze highlight mag je niet missen.

Een reis naar Los Angeles is ook niet compleet zonder een bezoek aan de Grand Central Market. Deze bevindt zich in het hart van Downtown LA, en heeft het vereiste aantal winkels en restaurants. Je zult ook Chinatown willen bezoeken, wat een absoluut hoogtepunt zal vormen tijdens je bezoek aan de stad.

Hollywood sign
het beroemde Hollywood sign

Als je een geschiedenisliefhebber bent, zul je geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de Angel’s Flight Railway. De trein rijdt tussen Hill Street en Grand Avenue, en is een historische bezienswaardigheid van Los Angeles. Je betaalt een klein bedrag om mee te rijden, maar het is de ervaring zeker waard! tot slot kun je Hollywood natuurlijk niet overslaan, of je nu een cinefiel bent of niet.

Jouw tips en ervaringen met een vakantie naar Californië

Is deze Amerikaanse staat geen vreemde voor je en heb jij zelf leuke insider tips die lezers kunnen helpen bij het plannen van hun vakantie naar Californië? Ik vind het leuk als je jouw ervaringen deelt of met tips komt! neem dan even contact op.

Luxe, bijzondere en betaalbare hotels in Dubai: overnachten op stand

Luxe, bijzondere en betaalbare hotels in Dubai: overnachten op stand

Dubai, is het een land , is het een stad? Wat maakt het eigenlijk uit, het is gewoon een heerlijke bestemming en totaal anders dan de traditionele stedentripjes in Europa. Je gaat dan het liefst in de herfst, winter of het begin van de lente. Tenzij je van een graad of 40 houdt, maar ook dan geen zorgen zelfs de bushokjes hebben een airco die je koel houdt in de brandende zon.

Maar voor dat we gaan, laten we eens kijken waar je kan blijven slapen. Met al die pracht en praal moeten er natuurlijk ook hele mooie hotels zijn in Dubai, nietwaar. Nou, dat klopt. Deze pagina gaat in op een aantal zeer bijzondere en iets verderop ook betaalbare hotels in deze fascinerende stad.

Burj Al Arab Hotel in Dubai
Het beroemde Burj Al Arab Hotel in Dubai

Luxe en betaalbare hotels in Dubai

Er zijn veel luxe hotels in Dubai, dus het is moeilijk om precies te zeggen welke de beste zijn. Hier zijn echter een paar van de meest luxe hotels in Dubai die je misschien wilt overwegen als je op zoek bent naar een luxe accommodatie. Op de site vind je ook een algemeen artikel over een stedentrip naar Dubai.

Burj Al Arab Hotel

De Burj Al Arab is het meest luxueuze hotel van Dubai en staat bekend om zijn prachtige architectuur en uitstekende service. Het hotel is ontworpen door de Britse architect Tom Wright en is in de vorm van een zeil gebouwd. Het hotel is gelegen aan Jumeirah Beach en biedt een panoramisch uitzicht op de Golf van Oman. De Burj Al Arab heeft meer dan 200 suites, die zijn voorzien van luxe voorzieningen, zoals een privébutler, een spa-bad en een privézwembad. Het hotel biedt ook tal van exclusieve faciliteiten, zoals een privéstrand, een spa, een fitnesscentrum en verschillende restaurants.

Oordeel: Ga je voor absolute luxe dan is dit je hotel, voor een familie met drukke kinderen waarschijnlijk iets minder geschikt. Maar heb je het budget en gaan jullie op een super romantische stedentrip naar Dubai, dan is dit toch wel het hotel om je vriendin te huwelijk te vragen.

Four Seasons Hotel Dubai

Het Four Seasons Hotel Dubai International Financial Centre is een luxe hotel in Dubai en biedt prachtige kamers en suites, een uitstekende spa en een verwarmd buitenzwembad. Het hotel ligt in het hart van het International Financial Centre en biedt een gemakkelijke toegang tot veel belangrijke bezienswaardigheden en attracties in de stad. De kamers en suites van het hotel zijn elegant en stijlvol ingericht en bieden een aangename en comfortabele accommodatie. Het hotel heeft ook een uitgebreid aanbod aan faciliteiten, zoals een spa, een fitnesscentrum, een zwembad en verschillende restaurants en bars. 

Oordeel: Zeker een luxe hotel wat erg gericht is op de zakelijke kant van de luxe reizen. Ook voor families geen probleem, maar dan denk ik toch dat er betere hotels zijn die dezelfde luxe bieden, en iets meer gericht zijn op families.

Jumeirah Beach Hotel Dubai

Het Jumeirah Beach Hotel is een luxe hotel in Dubai dat ligt aan het prachtige Jumeirah Beach en biedt prachtige kamers en suites met uitzicht op zee. Het hotel is ontworpen door de beroemde architect Tom Wright en heeft een unieke architectuur die doet denken aan een vliegende vogel. Het hotel biedt meer dan 600 kamers en suites, die zijn voorzien van voorzieningen, zoals een privébutler, een spa-bad en een privézwembad. Het hotel biedt ook tal van exclusieve faciliteiten, zoals een privéstrand, een spa, een fitnesscentrum en verschillende restaurants. 

Jumeirah Beach Hotel Dubai
Het indrukwekkende Jumeirah Beach Hotel in Dubai

Oordeel: Zijn jullie een sportieve familie, met wat centjes in de beurs, dan is dit toch wel jullie hotel. Aan het strand en het Wild Wadi Waterpark, plus een groot aanbod aan activiteiten voor iedereen is dit het hotel dat elke familie zal bevallen.

Al Qasr Hotel

Al Qasr is een prachtig hotel in Dubai en is gehuisvest in een fort. Het hotel biedt een unieke ervaring met zijn Arabische architectuur en prachtige interieurs. Het hotel heeft meer dan 200 kamers en suites, die zijn voorzien van luxe voorzieningen, zoals een privébutler, een spa-bad en een privézwembad. Het hotel biedt ook tal van exclusieve faciliteiten, zoals een spa, een fitnesscentrum, een zwembad en verschillende restaurants en bars.

Oordeel: Romantisch en terug in de tijd zonder ook maar één seconde de luxe voorzieningen te hoeven missen. Wat een heerlijk familie hotel is dit. Heel veel te doen en vlak bij alle voorzieningen, absolute aanrader.

een van de mooiste hotels in Dubai: Atlantis de Palm
een van de mooiste hotels in Dubai: Atlantis de Palm

Budget Hotels in Dubai

Allemaal leuk en aardig, maar niet iedereen heeft het geld voor een vijf of zes sterren hotel, dus zijn er ook budget hotels in Dubai? Geen zorgen er zijn tal van budget hotels in Dubai die bezoekers kunnen overwegen als ze op zoek zijn naar een betaalbare accommodatie. Hier zijn enkele voorbeelden van budget hotels in Dubai:

 1. Premier-Inn Dubai Investment Park.
 2. Premier-Inn Dubai International Airport.
 3. Ibis Al Barsha.
 4. Novotel Dubai Al Barsha.
 5. ibis Styles Dubai Jumeira.

Deze hotels hebben dan misschien niet de glamour en luxe die je eigen verwacht van een trip naar Dubai, maar slecht zijn ze zeker niet. Plus, je kan altijd één van de eerder genoemde luxe hotels bezoeken in Dubai voor een selfie voor op je Insta; Fake It Untill You Make It GIRL! Weet jij nog bijzondere of bijzonder goed betaalbare hotels in Dubai? Je tips zijn zeker welkom! neem dan even contact op.

Het Italiaanse Bergamo; een prachtige stad aan de uitlopers van de Orobische Alpen

Het Italiaanse Bergamo; een prachtige stad aan de uitlopers van de Orobische Alpen

Bergamo, genesteld in de uitlopers van de Orobische Alpen, is een prachtige stad in Lombardije. De stad biedt een mix van moderne en traditionele cultuur. Met zijn spectaculaire uitzichten, rijke geschiedenis en charmante sfeer is het geen wonder dat Bergamo een populaire toeristische bestemming is. Weinig Nederlanders zullen puur en alleen voor Bergamo naar Italië afreizen, maar als je er langs komt op weg naar het Gardameer of Venetië is de stad zeker een bezoek waard.

De bezienswaardigheden van Bergamo

Van de historische oude stad tot het bruisende nachtleven in de nieuwere delen van Bergamo; er is namelijk voor elk wat wils in deze stad te vinden. Dit artikel biedt je een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Bergamo.

Città Alta (Bovenstad)

Voor een fraai uitzicht op de omliggende bergen en valleien maak je een wandeling door de geplaveide straten van Città Alta (Bovenstad). Dit oude deel van de stad dateert uit de Romeinse tijd en bevat vele historische bezienswaardigheden, zoals de Torre del Gombito toren, het Piazza Vecchia (Oude Plein), de Colleoni kapel en het Palazzo della Ragione (Paleis van de Rechtbank). Bezoek hier daarnaast een van de vele restaurants voor de heerlijke lokale gerechten, als polenta taragna of casoncelli alla bergamasca.

Torens in Bergamo

Santa Maria Maggiore Basiliek

Gelegen aan het Oude Plein, is de Santa Maria Maggiore Basiliek. Het is een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Bergamo. Deze prachtige kerk, gebouwd in de 15e eeuw, heeft fresco’s in renaissancestijl van de plaatselijke kunstenaar Lorenzo Lotto. Bezoekers kunnen daarnaast verschillende andere indrukwekkende kunstobjecten bewonderen. Denk aan de marmeren beelden van Donatello en Giovanni di Balduccio, of de schilderijen van Titiaan en Veronese.

Piazza Pontida

Vergeet het Piazza Pontida niet te bezoeken tijdens een stedentrip naar Bergamo. Dit plein biedt je tal van uitgaansmogelijkheden. Denk aan gezellige, authentieke bars en cafés met sfeervolle buitenzitjes. De ideale plek voor een hapje en drankje. Op het plein worden het hele jaar door verschillende festivals gehouden, zoals “Festa della Birra“, waar de biertradities uit heel Lombardije worden gevierd met live muziek en culinaire proeverijen. Bovendien is dit plein de thuisbasis van de indrukwekkende Torre Civica (burgertoren), welke tussen 1307-1318 werd gebouwd. 

Uitzicht op Bergamo
Uitzicht op Bergamo

Parco Regionale dei Colli di Bergamo

Op zoek naar wat avontuur in de buitenlucht? Ga dan naar Parco Regionale dei Colli di Bergamo (Regionaal Park van de heuvels van Bergamo). Dit park biedt adembenemende uitzichten en volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Het park biedt er haast schilderachtige paden voor, die goed begaanbaar zijn. Ideaal voor natuurliefhebbers die de natuur willen verkennen zonder al te ver buiten de stad te moeten gaan. Bezoek tijdens je verblijf in Bergamo zeker La Grotta Del Vento (de windgrot) op de Monte Orfano, met interessante druipsteenformaties en een imposante natuurlijke grotingang. Het maakt deze grot uniek ten opzichte van vele andere grotten in Italië.

Pinacoteca Carrara

Een absolute must-sees tijdens een bezoek aan Bergamo is Pinacoteca Carrara. Je vindt er een uitgebreide collectie Italiaanse kunstwerken uit verschillende periodes; van de Middeleeuwen tot de huidige tijd. Geniet hier van de werken van bekende kunstenaars als Caravaggio en Tiepolo. De toegang is gratis, dus mis deze culturele ervaring niet!

Funivia San Vigilio

Als je op zoek bent naar adrenaline bij een bezoek aan Bergamo, probeer dan de Funivia San Vigilio te nemen – een luchttram die haar passagiers meeneemt tijdens een rit van de lagere stad naar de bergtop van de San Vigilio. Vanaf deze top heb je een fraai panoramisch uitzicht over de omgeving. Tevens biedt het je toegang tot nabijgelegen attracties als het kasteel van San Vigilio, dat bovenop de ene kant van deze bergtop ligt. 

Bergamo

Museo Diocesano e Capitolare Diocesano

Voor wie meer wil weten over religie is een bezoek aan het Museo Diocesano e Capitolare Diocesano een absolute must. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie met voorwerpen die verband houden met het Christendom. Denk aan manuscripten, fresco’s, wandtapijten, beelden, altaren, enzovoorts. Niet alleen geeft het inzicht in religieuze praktijken, ook biedt het bezoekers een kijkje in de eeuwen waarin deze artefacten werden gemaakt.

La Rocca

Last but certainly not least zou je La Rocca toe moeten voegen aan je to do-lijst bij een citytrip naar Bergamo. Deze 200 meter hoge vesting werd gebouwd tijdens de Middeleeuwen en biedt zowel toeristen als de lokale bevolking een uniek uitzicht over de hele stad. Bovendien vind je hier diverse restaurants, die heerlijke regionale gerechten serveren. Het is een perfecte plek om even uit te rusten, voordat je jouw reis door de historische straten van Bergamo voortzet!

De voetbalclub Atalanta Bergamo

Lang was deze club een grijze muis, maar de laatste jaren spelen ze stabiel in de top / subtop van de Serie A. Zelfs de Champions League is een competitie waar ze aan meedoen de laatste jaren. Met de aanwezigheid van Nederlandse spelers als Maarten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer is de club ook voor ons een stuk interessanter geworden. Atalanta Bergamo speelt haar wedstrijden in Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Het is bij de meeste wedstrijden wel mogelijk om een paar van de ruim 21.000 stoeltjes te bemachtigen.

Logo atalanta bergamo
vlag met het logo van Atalanta Bergamo

Op Stedentrip naar Bergamo, al is het maar voor 1 of 2 dagen

Al met al moge het duidelijk zijn, dat je genoeg redenen kunt bedenken om Bergamo te bezoeken. Zoals gezegd zou ik het combineren met andere steden, zoals Milaan, Brescia en Verona. Er zijn geen reisorganisaties die pakketreizen aan bieden naar Bergamo. Wel naar Milaan natuurlijk.

Geniet van de prachtige bezienswaardigheden en ongeëvenaarde schoonheid van deze stad, omgeven door de majestueuze Alpentoppen. Zorg ervoor dat je een stedentrip naar Bergamo vooruit plant, zodat je de tickets voor de diverse activiteiten binnen de stad tijdig kunt boeken. Zo haal je het maximale uit je citytrip en geniet je optimaal van de bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft!

Zoek je een andere minder bekende stedentrip bestemming? Lees de pagina over verrassende stedentrips. Buon viaggio!

De belangrijkste bezienswaardigheden van cultuurstad Bilbao

De belangrijkste bezienswaardigheden van cultuurstad Bilbao

Wie een stedentrip naar Spanje plant, zou Bilbao zeker moeten overwegen. Gelegen in het noorden van Spanje en genesteld tussen twee rivieren, dicht in de buurt van de Golf van Biskaje is deze bruisende stad een van de populairste bestemmingen onder toeristen in Spanje. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en vele culturele bezienswaardigheden heeft Bilbao voor elk wat wils.

Mis deze bezienswaardigheden in Bilbao niet!

Ga jij een andere weg dan de massa en heb je niet gekozen voor een stedentrip naar Barcelona of Valencia? Heel goed! Bilbao is een heerlijke bestemming. In dit artikel vind je een overzicht van enkele van de top bezienswaardigheden die je moet zien als je Bilbao bezoekt:

Guggenheim Museum

Bovenaan elke to-do lijst voor een reis naar Bilbao zou een bezoek aan het iconische Guggenheim Museum moeten staan. Dit spectaculaire gebouw, ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry, valt met zijn gebogen titanium muren en spinachtige sculptuur op aan de skyline van deze stad. Binnen dit museum vind je een uitgebreide collectie hedendaagse kunststukken uit de hele wereld, waaronder werken van Andy Warhol, Jeff Koons en Louise Bourgeois. Er zijn rondleidingen en audiogidsen beschikbaar, zodat je het maximale uit je bezoek kunt halen. Bekijk de pagina over culturele stedentrips voor meer cultuur-steden.

Guggenheim Museum in Bilbao
Het wereldberoemde Guggenheim Museum in Bilbao

Oude Stad van Bilbao

Bilbao’s Oude Stad is een hele fijne plek om te verkennen als je de meer traditionele Spaanse cultuur wilt ervaren. Met zijn vele pleinen en verkeersvrije straten, gevuld met winkels en restaurants, kun je hier heel gemakkelijk uren ronddwalen. Verwonder je over de rijke architectuur en de sfeer in deze knusse steegjes. Hoogtepunten in het oude centrum van Bilbao zijn het Casco Viejo-plein, dat dateert uit de 15e eeuw.

Bezoek ook Plaza Nueva waar je verschillende oude kerken kunt vinden, zoals de San Nicolás kerk. Andere bezienswaardigheden in dit deel van de stad: de San Antón-brug die beide kanten van de stad verbindt en de La Ribera markt waar je ontspannen kunt winkelen. Je vindt op deze markt diverse lokale producten en authentieke Baskische gerechten. 

Rivier Ribera Bilbao
De rivier de Ribera stroomt door het hart van Bilbao

Funicular de Artxanda

Voor een prachtig uitzicht over Bilbao ga je naar de Funicular de Artxanda – een oude kabelbaan die bezoekers in slechts 5 minuten de berg Artxanda op brengt! Hier tref je ongelooflijke vergezichten over alle delen van de stad, van gebouwen in het oude deel tot de schepen op de rivier. Het maakt Funicular de Artxanda een van de beste plekken in Bilbao voor fotografieliefhebbers en iedereen die houdt van adembenemende uitzichten. Je vindt hier ook verschillende restaurants in de buurt. Handig wanneer je iets wilt eten na je uitstapje naar boven!

Plaza Moyúa

In het centrum van Bilbao ligt Plaza Moyúa – voor velen een van de belangrijkste pleinen van de stad, wegens de geschiedenis en de indrukwekkende architectuur ervan. Het is vernoemd naar generaal Enrique López de Moya, die de Spaanse troepen tijdens WO I leidde. Vandaag de dag dient het plein als ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Je vindt er talloze cafés, restaurants en winkels met souvenirs en lokaal gemaakte artikelen. Denk hierbij aan aardewerk en sieraden. Het middelpunt van het plein is een grote fontein omringd door bomen – als je hier staat heb je een uitstekend uitzicht op het Guggenheim Museum!  

Centrum van Bilbao
Centrum van Bilbao

Estuary Walkway

Een andere geweldige manier om meer te ontdekken van wat Bilbao haar gasten te bieden heeft, is het maken van een wandeling langs de Estuary Walkway die beide oevers van de rivier Nervión volgt en schilderachtige uitzichten biedt tijdens een wandeling. De route is 5 kilometer lang, waarbij er genoeg plekken langs de route zijn waar je kunt stoppen voor een verfrissing of het maken van wat foto’s. Een welverdiende pauze, voordat je de rivier verder volgt. 

Urduliz Industrieel Complex

Last but not least in deze lijst: het Urduliz Industrial Complex, wat bestaat uit voormalige fabrieken daterend uit de 19e eeuw. Deze fabrieken zijn reeds omgebouwd tot moderne kunstgalerijen, die in hun acht tentoonstellingszalen werken tonen van hedendaagse kunstenaars. Denk aan werken van Mark Rothko of Yves Klein. Er worden hier regelmatig evenementen gehouden, variërend van filmvertoningen tot optredens. Het maakt het Urduliz Industrial Complex de ideale bestemming voor toeristen die tijdens hun verblijf in Bilbao iets anders willen!   

Puente Colgante
De Puente Colgante (hangbrug) in Bilbao

Welke van deze must-see bezienswaardigheden in Bilbao staan al op jouw lijst voor je komende stedentrip? Of het nu een wandeling door de oude stad is, waarbij je de architectuur bewondert, of een reis met de Funicular de Artxanda; Bilbao zal haar gasten niet snel teleurstellen. Geniet van de ongelooflijke uitzichten over de stad, van de typische Spaanse cultuur in het centrum en de knusse straten met fijne boetiekjes. 

Op citytrip naar Zaragoza: dit moet je zien!

Op citytrip naar Zaragoza: dit moet je zien!

Ben je op zoek naar een stad vol cultuur, kunst en geschiedenis? In dat geval zou de prachtige stad Zaragoza in Spanje je volgende bestemming moeten zijn. Zaragoza ligt in het noordoosten van Spanje en is een opwindende stad, waar ontzettend veel te zien en te doen is. Van de prachtige architectuur tot het bruisende nachtleven, de stad biedt voor elk wat wils.

6 bezienswaardigheden in Zaragoza die je niet mag missen

De meeste stedentrippers kiezen voor Barcelona, Valencia en misschien nog Madrid, dat is het wel. Maar Spanje heeft zoveel meer mooie steden te bieden. Dit artikel biedt je een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Zaragoza, welke je bij een citytrip niet mag missen! Sla de volgende 6 plekken in elk geval niet over:

Paleis Aljaferia

Bovenaan de lijst van topattracties in Zaragoza staat het Aljaferia Paleis. Dit paleis werd gebouwd in de 11e eeuw en was ooit de thuisbasis van de koningen en koninginnen van Aragon. Het paleis wordt gekenmerkt door een mix van islamitische en gotische stijlen, wat het een van de esthetisch gezien fraaiste bouwwerken van Spanje maakt. In het paleis zijn veel interessante kunstvoorwerpen te vinden, zoals diverse beelden, schilderijen en meubels uit voorbije eeuwen. Ook vind je er verschillende binnenplaatsen en tuinen, die in alle rust verkend kunnen worden tijdens een bezoek aan het paleis. 

Paleis Aljaferia in Zaragoza
Het Paleis Aljaferia in Zaragoza

Kathedraal van La Seo

Een andere populaire bezienswaardigheid in Zaragoza is de kathedraal van La Seo – een imposante kerk gebouwd tussen 1377 en 1585. De kathedraal staat bekend om zijn prachtige barokke architectuur, met twee indrukwekkende torens aan beide uiteinden. Ze zijn op kilometers afstand zichtbaar. Binnen de kathedraal bevinden zich talloze kunstwerken van beroemde Spaanse schilders. Denk aan het bekende werk “Onbevlekte Ontvangenis” van Francisco Goya. Aan de buitenkant tref je waterspuwers op elke hoek  en een uitgebreid houtsnijwerk met scènes uit diverse religieuze boeken. Ook vind je er. 

Basilica del Pilar

De Basilica del Pilar is een andere religieuze bezienswaardigheid, welke een bezoek waard is. De basiliek is gelegen in de buurt van de kathedraal van La Seo. Het bouwwerk kent een barokstijl en werd gebouwd tussen 1681 en 1872. Aan de buitenzijde heeft het een aantal fraai gebeeldhouwde beelden op de gevel. Binnen vind je zowel gotische muurschilderingen, als moderne werken van een kunstenaar als Francisco Goya. Laatstgenoemde schilderde hier in 1771 zijn “Apostelen”. Rond de basiliek zijn talrijke kapellen gewijd aan verschillende heiligen. 

Basilica del Pilar in Zaragoza
Basilica del Pilar aan de rivier

Museo de Tapices

Voor hen die geïnteresseerd zijn in kunstgeschiedenis of textiel, is een bezoek aan Museo de Tapices de moeite waard bij een bezoek aan Zaragoza. Het museum herbergt enkele van de oudste wandtapijten van Spanje, welke dateren van eeuwen geleden. Het maakt aan Museo de Tapices tot de ideale plek om te leren over de traditionele weeftechnieken die in heel Europa worden toegepast. Naast deze wandtapijten vind je hier diverse andere kunstwerken, zoals schilderijen van Spaanse meesters als Goya en El Greco. Het moge inmiddels duidelijk zijn; Goya is een geliefd kunstenaar in Zaragoza. Je vindt z’n werken op tal van verschillende plekken in de stad. 

Monasterio de Piedra

Net buiten Zaragoza gelegen is het Monasterio de Piedra – een prachtig kloostercomplex in een weelderig groen landschap, bezaaid met watervallen en grotten. Je kunt het gebied te voet verkennen via paden, welke omzoomd zijn met pijnbomen en olijfbomen. Kijk niet gek op als je verschillende wilde dieren tegenkomt onderweg. Het creëert een hele bijzondere sfeer voor bezoekers. Je kunt dit complex het beste verkennen op zomerdagen waarop de temperaturen relatief mild is. 

Plaza del Pilar

Ten slotte zou je stedentrip naar Zaragoza niet compleet zijn, zonder een bezoek te hebben gebracht aan Plaza del Pilar – een van de belangrijkste pleinen van de stad, die het hele jaar door zowel de lokale bevolking als toeristen trekt. Niet gek, het plein wordt omringd met gezellige cafés en restaurants waar mensen samenkomen voor een hapje en drankje genietend van het uitzicht op de nabijgelegen terracotta daken.

De straatlantaarns die hun licht ’s avonds op deze daken laten schijnen zorgen voor nog meer romantiek op dit pittoreske plein. Rondom het Plaza del Pilar vind je gebouwen als het Palacio de Justicia (gerechtsgebouw) en de Basilica de Nuestra Senora del Pilar (Basilica Our Lady Of Pillar). Door het jaar heen vinden hier regelmatig evenementen plaats, zoals optredens van lokale artiesten tijdens het Fiestas Del Pilar. Het bezoeken waard, wanneer je ten tijde van dit festival in Zaragoza zit. 

centrum van Zaragoza
winkelstraat in Zaragoza

Geschiedenis en cultuur in Zaragoza

Wat voor type reiziger je ook bent – of je nu op zoek bent naar geschiedenis en cultuur of zoekt naar avontuur – Zaragoza heeft het je te bieden! Van de historische delen van de stad, rond de kathedraal van La Seo en het paleis van Aljaferia tot de culturele juweeltjes als het Museo de Tapices; tijdens een stedentrip in Zaragoza verveel je jezelf niet snel. De stad heeft het overzicht van de 10 mooiste steden van Spanje net niet gehaald, maar een bezoek is zeker de moeite waard.

Naar welke van de bezienswaardigheden uit dit overzicht kijk jij het meeste uit? 

Italië, meer dan Rome en goede pasta of pizza’s

Italië, meer dan Rome en goede pasta of pizza’s

Italië is een fantastisch land met heel veel mooie bezienswaardigheden, onder andere een paar historische steden. Het land herbergt veel meer dan alleen de hoofdstad Rome en de prima pizza’s. Je kunt er naartoe om cultuur op te snuiven of gewoon te genieten van zon, zee, prachtige stranden en een geweldige kustlijn. Kortom voor ieder wat wils, en qua vakantieland zeker de moeite waard om een keer te overwegen.

10 plaatsen die je als Italië-fanaat een keer bezocht moet hebben

Ben je fan van Italië, dan moet je door de jaren heen toch echt proberen onderstaande 10 plekken minimaal 1 keer te bezoeken. Dit zijn, in mijn ogen dan, de 10 mooiste plekken van Italië. Over smaak valt echter te twisten natuurlijk!

Het Comomeer bekijken

Meteen mijn persoonlijke favoriet: het Lago di Como. Het Comomeer is een hele populaire bezienswaardigheid en dat is mede omdat het Comomeer het grootste meer is in West-Europa. Het meer biedt diverse activiteiten aan, wel vooral passend bij zomerse weersomstandigheden. Natuurlijk is het ook altijd leuk om op een boot te stappen en het meer van die kant te bekijken. 

Como Meer Bellagio
Bellagio aan het Como-meer

Napels, een stad die je niet mag overslaan

Bij een vakantie naar Italië is het ook altijd aan te raden een bezoekje aan de stad Napels in te plannen. Napels heeft grote welvaart maar ook diepe armoede gekend, wat je terugziet in de gebouwen die her en der in de stad staan. De beste manier om de bezienswaardigheden in Napels te bezoeken is lopend. Hetgeen wat je kan bekijken is diverse mooie pleinen en kerken verspreid over de stad. Een voorbeeld van een kerk die zeker de moeite waard is: de kerk van San Lorenzo Maggiore.

Napels een van de mooie plekken in Italië
Napels, veel stedentrip-fans slaan de stad, ten onrechte, over

Een bezoek aan Cinque Terre

Een volgende aanrader is een bezoek aan cinque terre, dat wil zeggen een groep van 5 dorpen met een eigen verhaal en een eigen geschiedenis, aan elkaar verbonden door de kustlijn en de diverse landschappen. Hier is een hele hoop te zien en te doen ook, denk aan wandelingen en boottochtjes langs de diverse dorpen. Ook wordt er authentiek eten geserveerd, dus als je na een lange dag rondslenteren honger begint te krijgen is het zeker een idee om aan te schuiven in een van de vele restaurantjes.

Cinque Terre mooiste plek Italie
Cinque Terre

Toscane, het pareltje van Italië

Toscane, het pareltje van Italië is zeker ook het bezoeken waard. De dorpjes in dit gebied zijn in de 11de eeuw gemaakt door rijke landeigenaars en moesten dienen als schuilplaats. Doordat er goed nagedacht is over de manier waarop deze huizen zijn gebouwd zien er velen nog onaangetast uit. De Toscaanse heuvelsteden zijn prachtig om eens doorheen te gaan, maar kunnen lastig te bezoeken zijn als je niet gewend bent om dit soort gebieden te bezoeken. Er zijn overigens wel bussen waar je voor een lage prijs in kunt stappen om alsnog door het gebied te kunnen.

Florence en Palazzo Vecchio

Florence en Palazzo Vecchio, zijn ook weer twee hele mooie steden die zeker bekeken moeten worden. Beide steden sieren zich door de vele oude gebouwen en monumenten. Ook zijn er diverse musea in Florence te bezoeken met elk een eigen verhaal. Palazzo Vecchio heeft een hele tijd dienstgedaan als regeringszetel en ook hier is van alles te bekijken omdat er veel bewaard is gebleven. Piazza del duomo is ook een bezoekje waard door het bekende ijs wat daar vandaan komt en de vele Europese straatartiesten. 

Florence mooiste stad Italië
Florence

Uiteraard de hoofdstad Rome

Je vakantie aan Italië is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Rome. Rome is een hele grote stad waar heel veel te zien en te doen is. Denk dan aan oude Italiaanse bezienswaardigheden zoals het voor iedereen bekende Colosseum.

Verder zijn er een aantal musea die de moeite waard zijn om een keer te bekijken en er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan oude tradities in bijvoorbeeld bekende kerken. Rome kun je verkennen gewoon met de auto, maar ook met fietsroutes of met een segway, mits je rekening houdt met het drukke verkeer waar je uiteraard mee te maken krijgt in Rome. Lees meer over Rome.

De prachtige stranden in Italië

Naast historische steden en vele bezienswaardigheden moet je ook in Italië zijn voor de prachtige stranden. De diverse stranden hebben ook weer allemaal hun eigen activiteiten. Het strand Lido di Jusolo. Dit strand heeft een hele mooie boulevard en diverse steigers waar je kunt zwemmen, of van zon en zee kunt genieten. Het strand Porto Rotondo is meer bedoeld om te ontspannen. Het strand is heerlijk en het water mooi van kleur en zeer helder. Snorkelen is bijvoorbeeld een hele fijne bezigheid op dit strand. Het strand Punta Sabbioni is een makkelijk te bereiken strand wat zeer geschikt is om met kinderen te bezoeken. Zo is er dus ook qua strand voor ieder wat wils. 

Ook wintersport is mogelijk 

Italië bezit ook een aantal hele mooie bergen die zich uitstekend lenen om te skiën. Als liefhebber van skiën ga je je deze bergen nog lang herinneren door het prachtige uitzicht wat het gebied biedt als je ervan af skiet. De Dolomieten is een gebied wat heel populair is voor mensen die willen skiën. Verder is Alta Badia nog een gebied voor skiërs die op zoek zijn naar uitdagingen en Val Gardena als je op zoek bent naar rust.

Het eiland Sardinië

Het eiland Sardinië is ook een hele populaire maar ook heel veelzijdige vakantiebestemming. Sardinië is doordat het een eigen vliegveld heeft makkelijk bereikbaar. Sardinië is voor zowel de zomer als de winter een prima vakantiebestemming omdat de omgeving echt prachtig is, maar het beste moment om Sardinië te bezoeken is de lente. Dit is omdat je dan kunt meemaken hoe alles weer groeit en in bloei komt na de winter. 

Cala Goliritze, Sardinië
Cala Goliritze, Sardinië

En tot slot: Sicilië

Als laatste is Sicilië ook een hele mooie plek die je niet overgeslagen mag hebben. Sicilië is een gebied van 7 verschillende eilanden vlak voor de zuidkust. Sicilië staat bekend om de geschiedenis, de keuken en de stranden. In het verleden was Sicilië vooral bekend door de maffia en als doorgang voor vluchtelingen, maar dit is vandaag de dag niet meer merkbaar. De mateloos populaire TV-serie White Lotus is op Sicilië opgenomen. Het is dan ook een geweldige bestemming voor een romantische stedentrip. Als je de serie gezien hebt kun je je het fantastische hotel vast wel herinneren. Fraaie hotels aan zee vind je via Booking. dit geldt voor Sicilië maar uiteraard ook voor de rest van Italië.

Natuurlijk helpt het weer ook mee

De weersomstandigheden in Italië zijn heel onvoorspelbaar. Besluit je af te reizen zorg dan dat je kleding bij hebt die tegen verschillende weersomstandigheden bestand is. Natuurlijk hangt dat deels wel af van welke tijd van het jaar je je reis zal hebben en van welk deel van Italië je gaat bezoeken. Bepaalde delen van Italië staan er namelijk om bekend dat het weer plotseling kan omslaan. Uiteindelijk kan je maar beter goed voorbereid zijn.

Duurzaam op Stedentrip: met de trein of bus naar Berlijn

Duurzaam op Stedentrip: met de trein of bus naar Berlijn

Op zoek naar een volgende locatie voor een stedentrip? Berlijn is één van de mooiste steden van Europa om naartoe te gaan. Vanaf Nederland kan je hier gemakkelijk naartoe met de auto, bus trein of zelfs vliegtuig. Als je duurzaam op citytrip wilt kies je natuurlijk voor de trein (NS International) of de bus (Flixbus).

Naast een rijke historie heeft Berlijn tegenwoordig een rijke cultuur en enorm veel bezienswaardigheden. We zullen je hier meer gaan vertellen waarom jouw volgende duurzame stedentrip naar Berlijn zou moeten zijn!

Waarom zou je voor Berlijn kiezen?

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en telt ruim 3,6 miljoen inwoners. De stad hoort al jaren als toeristische trekpleister. Dit komt omdat er veel mensen een stedentrip naar Berlijn maken, maar ook omdat veel schoolreizen naar de stad afreizen om de rijke historie van de stad en het land Duitsland te leren kennen.

Stedentrip Berlijn

De stad is recent natuurlijk nog centraal onderdeel geweest van verschillende oorlogen, waardoor het een enorm interessante stad is om naartoe te gaan. De Tweede Wereldoorlog en de Koude oorlog hebben allebei hun sporen achtergelaten in de stad en hier kan je verschillende bezienswaardigheden bezoeken waar je meer te weten komt over dit stuk van de Berlijnse en Duitse geschiedenis. Meer uitgebreide info over Berlijn vind je op deze pagina. Dit artikel gaat meer in op de vervoersmogelijkheden, zoals de bus naar Berlijn.

trein naar Berlijn banner

Vervoer: met de Trein of Bus naar Berlijn

Zoals hierboven al vermeldt kan je op verschillende manieren afreizen naar Berlijn. De snelste manier is om met het vliegtuig te gaan. Vanaf Amsterdam doe je er een 1 uur en 20 minuten over. Een groot nadeel hiervan is dat je vastzit aan de vliegtijden en dat je altijd een aantal uur van tevoren al aanwezig moet zijn op de vliegvelden. Daarnaast is het natuurlijk uitermate milieu-onvriendelijk om met het vliegtuig te gaan. En als je de uren op het vliegveld meetelt is het niet eens echt sneller dan de trein ,afhankelijk van waar je opstaat natuurlijk. Daarom kiezen ook steeds meer mensen ervoor om met de auto, bus of de trein naar Berlijn te reizen.

Als we gaan kijken vanaf Utrecht, dan doe je er met de auto zo’n 6 à 7 uur over om te komen. Met de trein vanaf Utrecht Centraal doe je er net iets meer dan 6 uur over. Het grote voordeel van de trein is natuurlijk wel dat je gewoon in kunt stappen en genieten van de reis. Ga een boek lezen, een filmpje kijken, klets gezellig met je medereizigers, er zijn voldoende opties maar vervelen hoef je jezelf zeker niet. Meer ontspannen dan dit kan jouw stedentrip naar Berlijn niet beginnen.

NS International naar Berlijn

Overweeg je inmiddels met de trein naar Berlin te gaan? Goed idee. Je bereikt de Duitse hoofdstad met de Intercity Berlijn of ICE International. Vanaf Amsterdam is de reistijd net geen 6.5 uur, zonder dat je hoeft over te stappen. Als je vanaf Arnhem reist ben je zelfs slechts vijf en een half uur onderweg.

Natuurlijk blijft vliegen wat sneller, maar als je alle tijd van de security en ‘vooraf aanwezig; zijn meetelt is het verschil minder groot dan je denkt. Je stapt na een relaxte treinreis uit in het hartje van de stad, op Berlin Hauptbahnhof. Bekijk de actuele vertrektijden en prijzen op NS International. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets doorgaans zijn.

Flixbus naar Berlijn

Met de bus naar Berlijn duurt nog een stuk langer dan met de trein. Flixbus biedt helaas nauwelijks (nog) ritten aan zonder overstap. Meestal moet je overstappen in hamburg of Darmstadt. Vanaf Amsterdam Sloterdijk en Schiphol gaat er af en toe wel een directe bus naar Berlijn, zonder overstap. Dan nog ben je iets meer dan 10 uur onderweg.

Een groot voordeel: het is erg goedkoop. Als je op tijd boekt heb je al een enkeltje voor € 19.99. Flixbus heeft verschillende bushaltes in Berlin, dus let goed op waar je uitstapt en vooral waar je weer op moet stappen voor je terugreis. Busverbindingen naar Berlijn zoeken kan op Flixbus.nl

Flix bus naar Berlijn banner

Andere Duurzame Stedentrips

Zolang de prijzen van vliegtickets niet sterk verhoogd worden zullen veel vakantiegangers blijven kiezen voor het vliegtuig, ook voor Berlijn. Ergens ook wel te begrijpen. Zoek je een duurzame citytrip waarbij naast het vervoer ook je overnachtingen zijn geregeld? Reisorganisatie GreenCitytrip biedt verschillende stedentrips per trein aan, met bestemmingen als Salzburg, Venetië en Wenen.

Andere leuke steden die prima met de trein of (Flix)bus te bereiken zijn zijn Parijs, Londen, Keulen, Brussel, Gent, Lille en Antwerpen.

Top 10 leukste Japanse steden naast de metropolen

Top 10 leukste Japanse steden naast de metropolen

Naast de overbekende Japanse metropolen zoals Tokio en Yokohama zijn er schitterende en minder bekende Japanse steden die echt een bezoek waard zijn. Ga je mee de onbekende Japanse plaatsen verkennen?

Tien minder bekende Japanse steden, maar zeer de moeite waard

Een mooie Japanse stad meemaken is een Japanse kersenboom in roze bloesem zien openvouwen. Japan telt bijna 800 steden en de meest bezienswaardige komen in dit blog aan de orde. Geen woord echter over Osaka, Yokohama, Kõbe, Tokio en Sapporo. Dat zijn miljoenensteden met elk hun eigen schitterende bezienswaardigheden. Maar het zijn ook heel bekende steden en dit artikel wil nu juist een lans breken voor de minder bekende maar daarom niet minder beminde plaatsen. 

1 Hida-Takayama

Ouderwets Japans charmant, zo valt Hida-Takayame te betitelen. Haar bijnaam is niet voor niets ‘Little Kyoto’, tel alle tempels, heiligdommen en 18e-eeuwse gebouwen maar eens bij elkaar op. Nog steeds worden hier de kleren gewassen in kleine kanalen met snelstromend water. Wandel een keer door de San-Machi-Suji-straat en je weet hoe fraai de stad zich kan presenteren. Dit is ook dé stad om sake in te slaan.

hida-takayama japan

2 Otaru

Pas aan het eind van de 19e eeuw werd het grote noordelijke eiland Hokkaido gekoloniseerd. Meteen daarop ontsproot het minieme Otaru en groeide uit tot voorname visserskern. Antieke pakhuizen richten zich op langs het schilderachtige stadskanaal en inwoners en toeristen laten zich de schaal- en schelpdieren goed smaken. Otaru is van groot belang voor het binnenlands toerisme en heel druk tijdens het Otaru Snow Gleaming Festival (februari) als de sneeuwlantaarns massaal gaan twinkelen.

3 Magome

De Nakasendo Trail komt voorbij Magome en is een gewilde stop voor de Edo-reizigers die het traject tussen Tokio en Kyoto doen. Delen van Magome zijn minutieus gerestaureerd. De fraaie architectuur alleen al is een reden om Magome aan te doen. Dan kun je meteen op pad over de Magome-Tsumago Trail die bevallig door het bos slingert en uitzicht biedt op markante watervallen.

ANWB Reizen biedt schitterende trein-rondreizen aan in Japan, met de bekende Japan Rail Pass. Bekijk het aanbod op ANWB Reizen.

4 Nara

Dit is de eerste hoofdstad van Japan en een juweel door liefst acht werelderfgoedplekken. Cultuur schrijf je hier met een kapitale C. Nara was slechts driekwart eeuw hoofdstad van Japan maar wist op nationaal niveau de kunst, cultuur en literatuur van stevige impulsen te voorzien. De compacte stad is sierlijk door de rijke tempels, zoals de Todaiji-tempel die een van allergrootste Boeddhabeelden van Japan huisvest.

Todaiji-tempel Nara Japan
De Todaiji-tempel in Nara

5 Karuizawa

Slechts een uurtje verwijderd van Tokio (wel met de hogesnelheidstrein) zoeken de inwoners van Tokio vlot Karuizawa op, een lieflijk vakantieoord dat schuilgaat onder de Asama, een vulkaan op Honshu die nogal vaak van zich laat horen. De romance in Karuizawa tussen keizer Akihito en zijn bruid-to-be (de latere keizerin Michiko) maakten van de stad een zeer romantische plek. Bezoek er de warmwaterbronnen of check meer dan 60 vogelsoorten in het lokale vogelbos.

6 Kanazawa

Ondanks de heftige bombardementen uit de tweede wereldoorlog op Japanse bodem, heeft Kanazawa geluk gehad. Daarom heb je hier nog een stad vol verleden. Historische grachten, antieke tempels en samuraiwijken, de hele blend is er nog eentje van vroeger tijden. Naast de schitterende gebouwen is vooral de 17e-eeuwse Kenrokuen-tuin een sieraad in de stad. 

Kanazawa Kasteel Japanse steden
Kasteel van Kanazawa

7 Kagoshima

Palmen en bloemperken sieren Kagoshima dat verder schuilgaat in een weelderige vegetatie. Vanaf de baai van de stad kijk je uit op de actieve vulkaan Sakurajima, vooral indrukwekkend als deze zich weer gaat roeren en zijn eigen vuurwerkshow vanuit de krater afsteekt. Deze actieveling dekt de stad dan ook nogal eens toe met een laagje witte as.

8 Kamakura

Voormalig politiek centrum Kamakura ligt in oostelijk Japan en bulkt van de bezienswaardigheden. Je vindt er eeuwenoude tempels, Shinto-heiligdommen en fraaie houten huizen. Kamakura heeft onbetwist een religieuze atmosfeer en geldt ook als een basis voor mooie wandelingen in de omliggende heuvels. Niet iedereen trekt er op uit, velen gaan lekker liggen op de zandstranden. 

9 Furano

Klein juweel, centraal op het eiland Hokkaido gelegen. In de maand juli krijgt de stad een krans van bloeiende akkers om zich heen, met veel paars gekleurde velden en dat betekent lavendel. De lavendel zie je in Furano weer terug in diverse producten en is zelfs aanwezig in een lekker ijsje. Zo mooi Furano kleurt in juli, zo wit is het er in de winter als het gehuld gaat in fijne poedersneeuw.

10 Hakone

Hakone is een heerlijke verademing op 100 km van Tokio, en de laatste van onze Top 10 minder bekende Japanse steden. Even de grote stad uit om een plaats aan te doen die in een bijna sprookjesachtig decor ligt. Met als topper Ashino-Ko, een meer met panorama’s op de heilige berg Fuji. Een stad vol warmwaterbronnen, traditierijke Japanse eethuizen en bijzondere kunstcollecties. Als je Hakone als dagtrip vanuit Tokyo zou doen, spijt het je meteen dat je er niet overnacht.

Japanse Metropolen

Natuurlijk, de grote Japanse steden Tokyo, Osaka, Kobe, Sapporo zijn natuurlijk logische bestemmingen voor een stedentrip of rondreis. Maar toch is het soms leuk net wat verder te kijken en ook de kleinere, minder bekende steden te bezoeken.

De 10 mooiste steden in Spanje

De 10 mooiste steden in Spanje

Spanje, het land van de paella, flamenco en natuurlijk het heerlijke klimaat heeft naast de prachtige natuur, cultuurschatten en schitterende stranden ook diverse prachtige steden die je zeker eens bezocht moet hebben.

10 mooiste steden in Spanje

Naast bekende steden als Barcelona en Madrid, die natuurlijk ook niet op dit lijstje mogen ontbreken, zijn er nog diverse prachtige steden in Spanje die zeker de moeite waard zijn. Hieronder de 10 mooiste steden in Spanje. Uiteraard kun je hier over discussiëren.

1. Barcelona

Bovenaan onze lijst de prachtige stad Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. Deze levendige stad staat bol van kunst en cultuur. Je vindt er prachtige werken van onder andere Gaudi en Pablo Picasso, maar ook leuke, gezellige winkelstraten, ontelbare gezellige restaurants en terrassen. In 1992 werden er de Olympische Spelen georganiseerd. Bovendien ligt de stad vlakbij een heerlijk, zonovergoten strand. Wat ons betreft de ideale combinatie voor zowel een korte als een lange vakantie! De bekendste bezienswaardigheden van Barcelona zijn:

 • Sagrada Familia
 • Montserrat
 • Park Güell
 • Casa Batlló
 • Camp Nou, thuishaven van FC Barcelona
 • Lees meer over Barcelona
Park Güell
Park Güell met uitzicht over de stad

2. Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje. De stad barst uit z’n voegen van de bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheden zijn Paseo del Prado met het Prado Museum, de Koninklijke Spaanse Academie en natuurlijk de botanische tuinen. Het Prado Museum moet je echt eens hebben gezien. Dit is het grootste en belangrijkste museum en heeft een ongekende hoeveel werken van grote Spaanse schilders.

Daarnaast zijn er nog veel meer prachtige musea in de stad te vinden. Maar ook het Koninklijk Paleis, de sfeervolle parken, de trendy winkelstraten en de gezellige tapasbars zijn een absolute must. De bekendste bezienswaardigheden van Madrid zijn:

 • Park El Retiro
 • Museum Prado
 • Het treinstation Atocha
 • Museo Reina Sofia
 • Estadio Santiago Bernabéu, thuishaven van Real Madrid
 • Lees meer over Madrid
Koninklijk Paleis Madrid
Het Koninklijk Paleis van Madrid

3. Valencia

Valencia is eigenlijk één groot openluchtmuseum vol historische pareltjes en dan met name het oude centrum. Echt geweldig om te zien, tenminste als je van een beetje cultuur houdt. Vooral het uniek gebouw de Zijdebeurs is prachtig en staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook het mooie plein, met daaraan het paleisgebouw en de kathedraal. is geweldig mooi om te zien. Deze prachtige historische gebouwen vormen een enorm contrast met de mooie futuristische gebouwen van de Ciudad de las Artes y Ciencias. Enkele bekende bezienswaardigheden van Valencia zijn:

 • La Lonja de la Seda
 • La Ciudad de las Artes y Ciencias
 • De wijk El Carmen
 • Oceanogràfic Valencia, grootste aquarium van Europa
 • De standen
 • Lees meer over Valencia
La Ciudad de las Artes y Ciencias
La Ciudad de las Artes y Ciencias

4. Sevilla

Ben je een echte levensgenieter, dan moet je zeker Sevilla eens bezoeken. Hier is de levensstijl van de lokale bevolking super relaxed. Doordat de temperatuur hier bijna het hele jaar door zeer aangenaam is, speelt het sociale leven zich voor het overgrote deel buiten af. Een heerlijk wijntje op een gezellig terras in de stralende zon of in de zwoele avondlucht. Of bezoek eens een van de vele tapasbars, ook altijd heerlijk. Enkele bekende bezienswaardigheden van Sevilla zijn:

 • Plaza de España: het ‘Plein van Spanje’
 • Alcazar Sevilla
 • Kathedraal & beklimming van de Giralda toren
 • Torre del Oro
 • De wijk Triana
 • Lees meer over Sevilla
Sevilla 1 van de 10 mooiste steden in Spanje
Sevilla: 1 van de 10 mooiste steden in Spanje

5. San Sebastián

San Sebastián is de hoofdstad van het Baskenland en was in 2016 nog verkozen tot culturele hoofdstad van Europa. Dus hou je van cultuur, dan is dit zeker een aanrader. Daarnaast staat de stad bekend om zijn gastronomische kwaliteiten. Ook als je van strand houdt is dit een aanrader. Je vindt hier namelijk het imposante strand Playa de la Concha. Dat maakt van San Sebastián dé ideale combinatie van stad en strand. Langs het strand zie je veel ‘pelgrims’ lopen met rugzak en soms een staf. De beroemde Camino del Norte naar Santiago de Compostela loopt namelijk door San Sebastián

Ook het oude stadsdeel Parte Vieja, Plaza de Constitución (hét plein van San Sebastián), en het paleis Miramar zijn absoluut de moeite waard. Enkele bekende bezienswaardigheden van San Sebastián zijn:

 • Parte Vieja: het historische centrum
 • Monte Urgull
 • Playa de la Concha; beroemd strand
 • Museo de San Telmo
 • Monte Igueldo en ‘Parque de Atracciones Monte Igueldo’

6. Granada

Granada is een prachtige historische stad met een rijke geschiedenis. Jarenlang woedde hier een niet aflatende oorlog tussen Moorse en christelijke vorsten. Dit is dan ook de reden waarom in de stad zoveel verschillende soorten architectuur te vinden is. Het paleizencomplex Alhambra, de residentie van de Moorse vorsten van weleer, is het absolute hoogtepunt van de stad. Deze moet je zeker eens bezoeken. Dit prachtige bouwwerk beschikt ook nog eens over adembenemend mooie tuinen. Het is niet voor niets het drukst bezochte monument van Spanje. Enkele bekende bezienswaardigheden in Granada zijn:

 • Alhambra (met stip op 1, reserveer een tijdslot)
 • Monasterio de San Jerónimo
 • De wijk El Albaicín 
 • Kathedraal van Granada
 • Capilla Real (koninklijke kapel)
 • Lees meer over Granada
Alhambra in Granada
De Alhambra in Granada

7. Bilbao

Bilbao staat vooral bekend om het wereldberoemde Guggenheim Museum. Dit museum is gevestigd in een prachtig futuristisch gebouw dat een schip moet voorstellen. Deze schitterende, unieke architectuur is zeer kenmerkend voor dit gebouw. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant en de aanwezige collecties zijn een ware lust voor het oog. Het Guggenheim Museum in Bilbao is 1 van de 3 Guggenheim-musea over de hele wereld. De andere twee zijn het Peggy Guggenheim Collection in Venetië en het Solomon R. Guggenheim Museum in New York.

Als je toch in de stad bent, bezoek dan ook eens het prachtige stadhuis en de Santiago kathedraal. Beide ook absoluut de moeite waard. Verder staat Bilbao bekend om de Pintxos, een soort Tapas maar dan uit Baskenland. San Sebastián, een stad die je verderop in delict vindt, vormt een mooi daguitstapje als je een citytrip in Bilbao doet. Enkele bekende bezienswaardigheden in Bilbao zijn:

 • Het Guggenheim Museum
 • Santiago Kathedraal, gewijd aan Sint Jacob. De Camino del Norte loopt ook door Bilbao
 • Museo de Bellas Artes
 • Casco Viejo, historische centrum Bilbao met vele ‘vreetstraatjes’
 • Teatro Arriaga

8. Málaga

Málaga is de zesde grootste stad van Spanje en de tweede grootste stad van Andalusië. Het is de geboortestad van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso. Het Picasso Museum van Málaga is gevestigd in het fraaie Palacio Buenavista, niet ver van het huis waar de schilder geboren is.

Deze kosmopolitische maar uiterst charmante stad is gelegen aan een prachtige baai in het zuiden van Andalusië. Het gehele jaar door is er veel zon, hetgeen vaak voor een bijzondere lichtval zorgt. Ook de brede lanen met daaromheen de wuivende palmbomen zijn kenmerkend voor deze stad.

Daarnaast zijn het levendige nachtleven, de vele musea en de uitstekende visrestaurants zeer in trek. Cultuurliefhebbers dienen ook zeker eens een bezoekje te brengen aan het Romeinse theater, het Gibralfaro kasteel, de prachtige kathedraal en het Picasso Museum te brengen. Daarna kun je eventjes heerlijk genieten op een van de vele terrassen of tapasbars. Enkele bekende bezienswaardigheden in Málaga zijn:

 • Het Alcazaba van Málaga (Moorse Fort)
 • De Kathedraal van Málaga
 • Calle Marques de Larios (voor shoppers)
 • Mercado de Atarazanas (markthal)
 • Picasso Museum

9. Toledo

Toledo is een prachtige middeleeuwse stad en wordt door velen zelfs bestempeld als de meest interessante stad van Spanje.Je vindt er honderden prachtige monumentale gebouwen, zoals de Joodse wijk, diverse paleizen en klooster en nog een goed bewaarde stadsmuur. Ook de schitterende kathedraal en het Alcázar van Toledo zijn prachtig om te zien.

Wais je dat Toledo vroeger de hoofdstad van Spanje was? Heden ten dage wordt de stad ook wel ‘De stad van de drie culturen’ genoemd, omdat eeuwenlang de Hebreeuwse, Islamitsiche en Christelijke culturen in de stad aanwezig waren en naast elkaar konden bestaan.

Sinds 1986 prijkt het prachtige oude centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Toledo is ook goed te doen als dagtrip vanuit Madrid. Veel langer dan een dag heb je er ook niet echt nodig vind ik. Ik heb er tijdens een stedentrip in Madrid een dagtrip met de trein van gemaakt. De bekendste bezienswaardigheden van Toledo zijn:

 • Alcázar (fort)
 • Monasterio San Juan de los Reyes
 • Sinagoga del Tránsito
 • Mirador del Valle (uitzicht)
 • Eigenlijk is meer de algehele sfeer en verschijning van Toledo een attractie op zichzelf

10. Salamanca

De laatste op de lijst, maar zeker niet de minste, is Salamanca. Deze stad is een van de oudste universiteitssteden ter wereld. De stad herbergt vele schitterende gebouwen, zoals diverse paleizen, kloosters, kathedralen en natuurlijk verschillende universiteiten. Daarnaast vind je hier het volgens velen mooiste plein van Spanje, namelijk het gezellige Plaza Mayor. De bekendste bezienswaardigheden van Salamanca zijn:

 • Het Plaza Mayor
 • Scala Coeli Torres de la Clerecía
 • Universiteit van Salamanca (oudste uni van Europa)
 • Catedral Vieja & Catedral Nueva
 • Casa de las Conchas (Huis van de Schelpen)

Deze steden vallen net buiten de 10 mooiste steden in Spanje

Zoals al eerder aangegeven valt er over deze Top 10 van mooiste steden in Spanje een hoop te discussiëren en van mening te verschillen. Spanje kent nog veel meer interessante en mooie plaatsen, zoals Zaragoza, Santiago de Compostela, Cuenca, Cádiz, Ronda, Cordoba en Malaga.

Parijs, de stad van licht, liefde en geweldige musea

Parijs, de stad van licht, liefde en geweldige musea

Een stedentrip naar Parijs is een ervaring die je nooit zult vergeten. De stad is een fascinerende plek die vol is met historie, kunst en architectuur. Parijs biedt een unieke mix van klassieke en moderne stijlen, waardoor het een perfecte bestemming is voor elke reiziger. Een groot voordeel is dat je er makkelijk met de auto, trein of zelfs bus naar toe kunt.

Tips voor een Citytrip naar Parijs

De lichtstad is zeer geschikt als romantische stedentrip-bestemming, maar ook cultuurliefhebbers kunnen zich laven aan het geweldige aanbod aan musea.

Als eerste, als je naar Parijs gaat, moet je de Eiffeltoren bezoeken. Er is geen tekort aan manieren om deze iconische structuur te bewonderen, of je nu wilt genieten van een romantisch diner in een nabijgelegen restaurant of gewoon omhoog kijken naar de top.

Een andere must-see bestemming bij een stedentrip naar Parijs is de Notre-Dame-kathedraal. Deze kathedraal is een van de meest iconische gebouwen in de stad en het is een must om een rondleiding te krijgen. Je kunt ook genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top van de toren.

We noemden het geweldige aanbod van musea al even. Als je Parijs bezoekt, mag je ook niet het Louvre missen. Het Louvre is een van de oudste en grootste musea ter wereld en biedt een ongelooflijk assortiment aan kunstwerken uit de oudheid tot de moderne tijd. Het is een must-see voor elke kunstliefhebber.

Musée d’Orsay
Het Musée d’Orsay, ooit gebouwd als treinstation maar later omgedoopt tot kunstmuseum

Andere beroemde musea in Parijs zijn onder andere het Musée d’Orsay, het moderne Centre Pompidou, het Musée national de l’Orangerie en het Musée Rodin. Als je van plan bent veel Parijse musea te gaan bezoeken kun je de Paris Museum Pass overwegen. Met deze pass, die je online kunt bestellen, kun je 2, 4 of 6 dagen onbeperkt naar de deelnemende musea. Je kunt er ook mee naar Versailles.

Naast deze unieke bestemmingen, is er nog veel meer te doen in Parijs. Je kunt genieten van een wandeling langs de Champs-Élysées, de Arc de Triomphe bezoeken, of een aantal van de vele winkels bezoeken. Er is ook een grote variëteit aan restaurants en café’s, waar je kunt genieten van de lokale keuken.

De algehele sfeer van Parijs is ongeëvenaard

Parijs is een stad die je nooit zult vergeten. Of je nu op zoek bent naar een romantische stedentrip of gewoon een unieke ervaring, deze stad heeft alles wat je nodig hebt. Bekijk de iconische bezienswaardigheden, geniet van de lokale keuken, of gewoon genieten van een wandeling door de stad. Parijs staat klaar om je te verwelkomen.

Parijs is een van de meest fascinerende steden ter wereld, en een stedentrip naar deze stad is een onvergetelijk avontuur. Er is zoveel te zien en te doen, dus je zult geen moment vervelen. Je kunt de mooie architectuur bewonderen, genieten van het lekkere eten en de sfeer van de stad proeven.

Een stedentrip naar Parijs is een ideale manier om van de zon te genieten, de cultuur te verkennen en te genieten van het Franse leven. Als je op zoek bent naar een unieke reiservaring, is Parijs de perfecte bestemming.

Museum Centre Pompidou
Het Centre Pompidou:  het nationaal museum van moderne kunst

Hoeveel dagen heb je nodig om de stad te zien?

Het hangt af van wat je wilt zien en hoeveel tijd je hebt. Er is genoeg te doen en te bekijken in Parijs, dus je kunt er een week of meer doorbrengen. Als je maar een korte tijd hebt, kun je het beste de meest bekende bezienswaardigheden bezoeken zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées.

Wat zijn de beste manieren om rond te reizen in Parijs?

Er zijn verschillende manieren waarop je door Parijs kunt reizen. Een van de beste manieren is met de metro, die zeer moderne en makkelijk te navigeren is. Je kunt ook een taxi nemen of een autoverhuur gebruiken. Er zijn ook veel verschillende stadsbuslijnen die je kunt gebruiken om verschillende delen van de stad te verkennen. Natuurlijk is de metro een lekker snelle optie.

Wat moet je echt doen als je in Parijs bent?

De Eiffeltoren is de absolute must-see in Parijs. Deze wereldberoemde toren is meer dan 300 meter hoog en staat symbool voor de stad. Je kunt een klim maken naar de top, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de stad.

Voor een klassieke Parijse ervaring, bezoek de Notre-Dame kathedraal. Deze gotische kerk is een van de meest bezochte attracties in de stad. De uitgebreide details en kunstwerken zijn prachtig om te zien.

Als je een liefhebber bent van kunst, is een bezoek aan het Louvre een must. Bij dit wereldberoemde museum kun je de meest verbluffende kunstwerken bekijken, waaronder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. De wijk Montmartre, waar Van Gogh nog heeft gewoond, is ook leuk om rond te struinen.

Op Getyourguide.nl kun je – van tevoren – leuke tours en activiteiten boeken, al dan niet met gids. Je vindt er een keur aan authentieke belevingen die niet in je reisgids staan. Annuleren is altijd gratis.

Montmartre
Montmartre, leuk om rond te dwalen. bezoek ook zeker de basilique du Sacré-Cœur 

Wat is er nog meer te doen in Parijs?

Het is aan te raden om een wandeling te maken langs de Seine-oever. Deze route leidt je langs vele historische gebouwen en monumenten. Je kunt ook stoppen bij de vele café’s en restaurants langs de weg om te genieten van de lokale keuken.

Een andere leuke activiteit is een boottocht over de Seine. Je kunt verschillende bezienswaardigheden vanuit het water bekijken, zoals de Notre-Dame kathedraal en het Louvre.

Een stedentrip naar Parijs betekent ook dat je kunt genieten van de vele winkels en markten die de stad te bieden heeft. Je kunt hier lokale producten, kleding en souvenirs kopen.

Als je Parijs wilt bezoeken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt om alle prachtige bezienswaardigheden te bekijken. Een stedentrip naar Parijs zal een onvergetelijke ervaring zijn waar je altijd met veel plezier aan terug zult denken.

Kun je naar de top van de Eiffeltoren?

Ja, je kunt naar de top van de Eiffeltoren klimmen. Er zijn verschillende manieren om de top te bereiken. Je kunt de lift nemen, of je kunt de trappen nemen. Er is ook een restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren, waar je een heerlijk maal kunt genieten met een adembenemend uitzicht.

Hoe duur is een stedentrip naar Parijs?

De kosten voor een stedentrip naar Parijs kunnen verschillen, afhankelijk van de totale duur van je verblijf, het aantal tickets dat je koopt en of je voor accommodatie kiest. Als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip, kun je het beste je tickets voor vluchten, treinen en bussen van tevoren boeken, zodat je de beste prijzen krijgt. Ook de kosten voor accommodatie kunnen variëren, afhankelijk van het type accommodatie dat je kiest.

Naar Parijs hoef je natuurlijk niet te vliegen, al zijn er wel mensen die het doen. De trein (bekijk tickets bij NS International) is een stuk milieuvriendelijker, maar helaas niet altijd goedkoper dan een vlucht met een prijsvechter. Ook met Flixbus ken je, zeker als je zeer op tijd je plaatsen boekt, erg goedkoop naar Frankrijk afreizen.

Louvre in Paris
Het bekendste museum van Parijs: het Louvre. Met de Mona Lisa van Leonardo da Vinci als topstuk

Hoe kun je geld besparen tijdens je stedentrip naar Parijs?

Er zijn veel verschillende manieren om geld te besparen tijdens je stedentrip naar Parijs. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor goedkopere hotels, budgetvriendelijke maaltijden en goedkopere vervoersmiddelen. Het kopen van een Parijs Pass kan ook helpen om geld te besparen, aangezien deze toegang geeft tot verschillende attracties tegen een lage prijs.

Citypasses in Parijs

Als je van plan bent veel attracties en andere bezienswaardigheden waar toegang wordt gevraagd te bezoeken, aan een city pas voordelig zijn. Je betaalt dan eenmalig voor een stadspas (vaak zijn ze verkrijgbaar voor 24, 48 of 72 uur) en daarmee heb je toegang tot alle bekende attracties en bezienswaardigheden, en soms ook het OV of hop-on-hop-of-bussen.

Veel bekende stedentrip bestemmingen, zoals Parijs, echter helaas te maken met een wildgroei aan city passes. Nog meer uitzoekwerk voor de toerist. De meest uitgebreide, en ook gelijk de duurste city pass, is de Paris Pass.

Voor liefhebbers van musea is er de Parijs Museum Pas, waarmee je 60 musea kunt bezoeken. Hier onder ook de belangrijkste, zoals het Louvre, het Musée d’Orsay en het moderne Centre Pompidou. Bij Getyourguide.nl kun je hem online bestellen, en lezen naar welke musea je er allemaal mee naar toe kunt.

12

Over het Citytripjes blog

Je vindt op het citytripjes blog regelmatig leuke weetjes, interessante artikelen, de beste tips en nog veel meer over de mooiste steden wereldwijd.


Heb je vragen of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe en populaire artikelen